
Opskrifter, foodstyling og fotos af:
Madblogger Mads Schytte, madogmonopolet.dk
Hvem elsker ikke en god klassisk hotdog? Jeg ved, jeg gør, og jeg kan lide den både med de røde pølser, grillede pølser og en frankfurter, men hvad med en ægte gourmet-hotdog, hvor der virkelig er kælet for detaljerne? Så bliver det hele nemlig endnu bedre, ikke? I denne artikel får du en opskrift på en både fremragende og nem gourmet-hotdog - håber du synes om den.
Reelt kan man virkelig gå all-in med en gourmet-hotdog, men det kan også blive for omfattende. I denne opskrift har jeg derfor lavet en god gylden mellemvej, hvor nogle af delene er hjemmelavede, mens andre er lidt snyd. Den har naturligvis den gode lækre pølse og godt brød, som er et must. Derefter er der hjemmesyltet agurk og rødløg, som laves på samme lage for at spare tid. Imens de trækker, laver du en snyde-remoulade, som nemt kan matche en, som er 100 % fra bunden. Ketchup og sennep er ikke hjemmelavet, men der er som erstatning for de ristede løg sprødstegt parmaskinke på, og det friske indslag er karse.
Gourmet-hotdog
Ingredienser:
- Syltet agurk og rødløg:
- 1/2 agurk
- 1 stort rødløg
- 1,5 dl. vineddike
- 1 dl. vand
- 2 spsk. rørsukker
- 1 tsk. salt
- 5 stk. hele peberkorn
“Snyde-remoulade”:
- 3 spsk. picalilli
- 2 spsk. mayonnaise
- Evt gurkemeje til at justere farven
Hotdog
- 4 af de bedste pølser du kan opdrive - gå gerne til slagteren.
- 4 brioche-pølsebrød (kan fås i din lokale Netto)
- Ketchup - Heinz
- Yellow sennep
- Parmaskinke
- Olie til stegning
- Karse
Sådan gør du:
Snit agurk og rødløg på et mandolinjern.
Bland vineddike, vand, rørsukker, salt og peberkorn i en gryde og lad lagen koge op.
Klargør to patentglas, som du med fordel kan skolde forud. Læg agurker i det ene glas og rødløg i det andet glas.
Hæld den kogte lage over agurker og rødløg og sæt glassene på køl.
Lav gerne en stor portion og opbevar det på køl i glas med tætsluttende låg. Så har du nem topping til salater, rugbrødsmadder eller måske en omgang hotdogs snart igen.
“Snyde-remoulade”
Rør piccalilli og mayonnaise godt sammen - juster evt. med gurkemeje.
Hotdogs:
Varm olien op på en pande til middelsvag varme.
Rist nu pølserne forsigtigt på begge sider i ca. 10 min. i alt.
Imens steger du parmaskinken sprødt på den samme pande..
Når der er et par minutter tilbage, så varmer du brødet i ovnen.
Hvis brødet ikke er skåret, så deler du det forsigtigt og lægger pølsen i.
Tilføj snyde-remoulade, ketchup, sennep, syltede løg og agurker.
Slut af med knust parmaskine og karse.
Vin til hotdog:
Når der serveres gourmet hotdogs, som både har sødme fra briochebrødet, kraft og let krydderi fra pølsen, syre fra de syltede løg og agurker samt salt og sprødhed fra parmaskinken, så kræver det en vin, som kan stå imod, og det kan netop denne Symposium fra Bordeaux.




