Vine

Kvalitetsvin med garanti for gode vinoplevelser. Fuld tilfredshedsgaranti, fri fragt fra 499,00 kr. og dag-til-dag levering alle hverdage.

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Så bliver det ikke nemmere og mere betryggende at handle vin online.

Hos AndrupVin.dk finder du et stort sortiment af både rødvin og hvidvin fra populære vinlande som Italien, Frankrig, Spanien, Australien og USA.

Kendetegnende for alle vores vine er høj kvalitet til lave priser. Uanset om du køber en vin til en flad 50'er eller en dyr Barolo til 400,00 kr., så for du en god vinoplevelse til prisen. Det ligger os meget på sinde.

Hos AndrupVin.dk finder du et stort udvalg af vin indenfor:


Uanset om du er til den ene eller anden vintype, finder du et bredt udvalg af kvalitetsvine, som vi står 100% inde for. Vores vine udvælges nøje af vores vineksperter, som alle har prøvesmagt og udvalgt de vine du finder i vores vinsortiment blandt mange tusinde vine. En nøje udvælgelse, som har til formål at levere en god vinoplevelse til prisen - det er alfa og omega for os.

God vin til lave priser

Vi importerer selv langt størstedelen af alle vores vine, hvilket sikrer dig en høj kvalitet til lave priser. Vores vineksperter rejser rundt i de forskellige vinlande for at opstøve de bedste vine til prisen. Vi går ikke så meget op i bestemte mærker og klassificeringer, men sætter den gode vinoplevelse i højsædet.

Og den gode vinoplevelse bakkes op af vores mange glade kunder på fx Trustpilot.

Mange forskellige druetyper

Du finder et bredt udvalg af forskellige druetyper i vores vinsortiment. Lige fra de meget kendte og udbredte druetyper, til de mere anonyme og meget lokale druetyper.

Alene i et vinland som Italien finder man mere end 300 forskellige druetyper, og mere end 3.000 forskellige druer på verdensplan. 3.000 forskellige druetyper, hvoraf mange er vidt forskellige og andre er nært beslægtede som fx Primitivo og Zinfandel. Der findes både røde, blå og grønne druetyper, som anvendes til henholdsvis rødvin, rosévin og hvidvin.

De forskellige druetyper leverer vidt forskellige vine. Vine med meget eller lidt garvesyre. Vine med høj eller lav alkoholprocent. Vine med stor eller lille sødme. Geografien har en stor indflydelse på druernes karakteristika. Nogle druer trives bedst under kølige himmelstrøg, hvorimod andre stortrives i højderne med masser af varme og sol.

Her er nogle af de mest udbredte druetyper:


De grønne druetyper anvendes primært til hvidvin, hvor de blå- og røde druetyper anvendes til rødvin og rosévin. Det nye sort er at blande både rød og grøn druemost sammen, så man får en "orange" vin, som både har sprødhed og friskhed fra hvidvinen, og fylden og kanten fra rødvin.

Vintyper - rødvin, hvidvin, rosévin

Vinens historie

Den første egentlige vinproduktion kan dateres helt tilbage til oldtiden ca 1100 f.kr. Romerne lagde kimen til de vinmarker vi kender i dag og definerede samtidig et regelsæt for en strømlinet vinproduktion. På dette tidspunkt var det primært rødvin, som man producerede og konsumerede i store mængder. Datidens drikkevand var ofte forurenet, så den primære kilde til ens daglige væskeindtag var gennem vin i flere årtusinder.

I dag er vin et nydelsesmiddel, som både anvendes som sofahyggevin og som madvin. Som aperitif og som en svalende læskedrik en varm sommerdag på terrassen.

Vin forbinder de fleste med hygge - især i et land som Danmark. I andre lande, primært i Sydeuropa, udgør vinen et fast indslag ved middagsbordet.

De forskellige vintyper

Der findes et hav af forskellige vintyper. En vin består ofte af flere forskelllige druetyper - det man på vinsprog kalder for et "blend". Altså en blanding af forskellige druer med hver deres unikke karakteristika.

Nogle vintyper er fx meget rige på garvesyre eller tanniner som fx Nebbiolo eller Cabernet Sauvignon, hvorimod andre vintyper som Barbera, Gamay eler Merlot indeholder en lille mængde garvesyre. Det er her vinmagerens kompetencer kommer i spil. At sammensætte et blend, som frembringer den vin man ønsker og folk efterspørger.