Fri fragt v/499,00 kr.

Dag-til-dag levering alle hverdage

100% tilfredshedsgaranti

Product was successfully added to your shopping cart.

Vinguide - bliv klogere på vinens verden

Træd ind i vinens forunderlige verden med denne vinguide. Din vinguide til nye store vinoplevelser - uanset om du er mest til hvidvin, rødvin, mousserende vin eller dessertvin som fx portvin. Hvordan ilter man en rødvin? Hvornår har en vin fået prop? Hvordan opbevarer man bedst sine vine? Koldt, mørkt, varmt? Vinverdenen er en forunderlig verden at træde ind i, og uudtømmelig for ny viden og indsigt, som vil åbne op for nye spændende vinoplevelser. En indsigt i vinens verden vil åbne helt nye døre og muligheder for dig, og give dig mod på at smage på nye vinlande og druesorter.

Denne vinguide har vi udarbejdet til dig, således du får en større og bredere indsigt i vinbegreber, anvendelse af forskellige typer vin til forskellige lejligheder. Hvilken type vin egner sig bedst til skaldyr eller okseculotte? Er portvin kun en dessertvin eller har den også andre anvendelsesmuligheder? Hvor lang tid kan jeg opbevare en åben flaske vin uden den bliver dårlig? Find svarene her i vores vinguide, som løbende bliver udbygget med nye spændende emner og opskrifter.

Vin & viden
Malolaktisk gæring

Malolaktisk gæring benævnes som 2. gæringen i vinifikationsprocessen, men er egentlig ikke en gæring, men en proces, hvor den hårde æblesyre omdannes til den noget blidere mælkesyre.

Læs mere
Vin & mad
Italiensk kyllingebryst

Gå "All Italian" med denne lækre italiensk inspirerede opskrift på fyldte kyllingebryster med fyldte zucchini og blomkålssalat med et italiensk twist. Et lækkert måltid til både hverdag og i weekenden som gæstemiddag.

Læs mere
Vin & mad
Mortensand mortensaften

Moderne og lækker fortolkning af den klassiske mortensand. Her tilberedt af andebryst med lækkert tilbehør som fx knoldselleri med karamelliseret overflade, hokkaido puré og sauterede rosenkål.

Læs mere
Vin & mad
Risalamande

Ingen dansk jul uden den klassiske - og for mange ikoniske dessert, risalamande. En dansk tradition, som hvert år spises med stor lyst af både store og små. Og for manges vedkommende nydes til sammenkomster før selve juleaften. Her får du Sørens opskrift på den klassiske risalamande.

Læs mere
Vin & mad
Gratinerede østers

Østers og Champagne - det perfekte nytårsmatch, eller blot en delikat appetizer eller let forret til en festlig begivenhed. Oplev disse gratinerede østers, som er nemme at tilberede og lige til at gå til.

Læs mere
Vin & mad
Juleand

Hmmm, duften af and i hjemmet. For mange indbegrebet af hygge og julestemning i det lille hjem. Her får du Sørens opskrift på en lækker juleand med kartofler, sauce og grønkålssalat. And hører sig ikke kun højtiderne til - forkæl familien med and og brun sauce på alle tidspunkter i vinterhalvåret.

Læs mere
Vin & mad
Lammekrone med sprød mos og grillede porrer

Lammekrone smager først og fremmest fantastisk, og at tilberedningen af dette skønne måltid så tilmed er nemt og enkelt gør kun lammekrone endnu mere interessant og indbydende. Denne opskrift består af lammekrone med mos af kartofler og hokkaido, som giver en anelse sødme til mosen samt grillede porrer med ost.

Læs mere
Vin & mad
Panna Cotta

Skøn og enkel opskrift på den italienske flødedessert Panna Cotta, som er billig at fremstille og som med fordel kan laves dagen før. Panna Cotta kan varieres i det uendelige med forskellige smagsudtryk og toppes med diverse coulis og saucer.

Læs mere
Vin & viden
Portvin – lagring og holdbarhed

Portvin kan selvfølgelig købes og nydes med det samme. Men visse typer portvin er også meget velegnet til lagring gennem flere år eller sågar årtier. Bliv klogere på hvordan du opbevarer portvin, og hvor lang tid de forskellige portvinstyper kan opbevares.

Læs mere
Vin & mad
Grillede svinekoteletter med blomkålssalat, pestokartofler og tzatziki

Når svinekoteletter tilberedes på den korrekte måde, bliver de lige så saftige og lækre som en god steak. Prøv denne lækre asiatisk inspirerede opskrift på svinekoteletter med blomkålssalat, pestokartofler og tzatziki.

Læs mere
Vintyper
Sherry typer

Der findes mange forskellige typer Sherry - fx Pedro Ximénez, Fino, Manzanilla, Amontillado og Moscatel. Forskellen er stor hvad angår tørhed og sødme, hvilket giver forskellige anvendelsesmuligheder.

Læs mere
Vintyper
Sherry

Hvor portvin i dag har vundet stor popularitet, gælder det samme ikke for Sherry. Det er ufortjent, da Sherry foruden at være en udmærket dessertvin også kan anvendes til en lang række andre formål.

Læs mere
Vin & mad
Kirsebærtrifli

Kirsebærtrifli - en skøn klassisk sommerdessert fremstillet på solmodne, danske kirsebær, marineret i sød Primitivo dessertvin. En ægte sommerdessert som ens mormor lavede den, bare med et italiensk twist i form af den sødmefulde dessertvin.

Læs mere
Vin & mad
Frosé eller Frozen Rosé

Frosé eller Frozen Rosé - den populære cocktail opfundet på en bar i New York, er en skøn cocktail, som egner sig fortrinligt som aperitif eller som kølig tørstslukker på terrassen en varm sommerdag.

Læs mere
Vin & mad
Stegt rødspætte, nøddesmør og ærter

Helstegte rødspætter er en fantastisk lækker måde at tilberede rødspætter på. Når de steges med benene på giver det ekstra smag til fisken, og det er ikke besværligt at servere dem med ben. Hertil vil en kølig Chablis, hvid Bourgogne eller en italiensk Pinot Gris fuldende dette sommerlige måltid.

Læs mere
Vin & mad
Laksespyd med sort pasta

Laksespyd er en rigtig middelhavs sommerret, som kan serveres som forret eller hovedret. Vælger man den som forret springer man fx pastaen over, og serverer evt. 1 – 2 spyd per person sammen med et stykke godt brød.

Læs mere
Vintyper
Champagne – klassificering for de langhårede

Klassificeringen i Champagne er for de langhårede. Grundlæggende er alle Champagner underlagt AOC-betegnelsen, dvs. der er striks overvågning med vinene, herunder om de rent faktisk bliver produceret i Champagne distriktet. Champagne må nemlig kun kaldes Champagne, hvis vinen er produceret i dette geografiske område.

Læs mere
Vin & mad
Côte de Boeuf på tre måder

Oplev "kongernes bøf" - vi taler selvfølgelig om Côte de Boeuf tilberedt på tre forskellige måder. I ovnen/panden, på grillen og i sous vide. Et fantastisk måltid toppet med hjemmelavet bearnaisesauce og ovn pommes fritter.

Læs mere
Vin & viden
God vin til grillmad

Hvordan finder man den bedste vin til sommerens grillmad? Og kan man drikke både hvid- og rødvin til disse herlige grillmåltider? Følg disse simple grundregler og find frem til den ideelle grillvin.

Læs mere
Vin & mad
Hvidløgsbrød på grill

Nyd duften af hvidløg og nybagt brød i en himmelsk kombination, og forkæl din familie eller gæster med dette fantastiske hvidløgsbrød. Utrolig nem at tilberede og smager himmelsk.

Læs mere
Vin & mad
Rabarberfool

Rabarber og jordbær er noget nær indbegrebet af den danske sommer. Rabarber er sådan en skøn grøntsag med så mange anvendelsesmuligheder. Her får du Sørens bud på den uimodståelige sommerdessert "Rabarberfool".

Læs mere
Vin & mad
Gin drinksopskrifter

Gin og tonic hitter voldsomt i disse år. Udbuddet af gin har aldrig været større, og det giver rig mulighed for at fremtrylle den ene nye drinksopskrift med gin efter den anden. Her får du vores bud på 4 populære gin drinksopskrifter til de bedste sommerdrinks på terrassen.

Læs mere
Vin & mad
Let grillrøget kalveculotte med grøntsagspakker

Lækker let grillrøget kalveculotte med grøntsagspakker. Et skønt sommermåltid, hvor det hele kan tilberedes på grillen og ikke kræver den store forberedelse.

Læs mere
Vin & mad
Nyretappere på grill med søde kartofler

Smag på en af de bedste udskæringer fra en okse eller kalv - de super møre nyretapper. Her smidt på grillen serveret med søde kartofler og majskolber.

Læs mere
Vintyper
De perfekte bobler

Champagne, Prosecco og Franciacorta. Hvilken vintype er bedst? Og kan man overhovedet finde en vinder i dette felt, hvor deres ligheder på mange områder er slående.

Læs mere
Vin & mad
Grillet sprød pestolaks med mangosalat

Grillsæsonen byder på mange andre spændende indslag, end store opulente steaks og grillpølser. Her får du opskriften på lækker grillet pestolaks serveret med en frisk mangosalat.

Læs mere
Vin & mad
Portvin - med og uden mad

Portvin er ikke kun en dessertvin. Portvin rummer så mange andre muligheder, og kan nydes til både forret og hovedret.

Læs mere
Tips & Tricks
Det gode vinglas

Hvad er et godt vinglas? Smager din vin virkelig forskelligt alt efter glastype?

Læs mere
Vin & mad
Grillet T-Bone Steak

Vi nærmer os med hastige skridt grillsæsonen, og hvorfor ikke starte den med at par store amerikanske T-Bone steaks.

Læs mere
Tips & Tricks
Konfirmationsfest

Skal du holde konfirmationen i hjemmet, kan du her blive klogere på valg af vin og beregning af de rette indkøbsmængder.

Læs mere
Tips & Tricks
Bryllupsfest

Bryllupsfest - en af de vigtigste dage i dit liv. En fest for livet. Hvad skal der serveres af vin til en bryllupsfest?

Læs mere
Vin & mad
Pighvar med stenbiderrogn og vadehavsrejer

Simpel og let forårsanretning, der er en hyldest til stenbiderrognen, der traditionen tro er i sæson fra februar til maj måned.

Læs mere
Vintyper
Champagne

Champagne - verdens mest kendte brand indenfor mousserende vine. Moët & Chandom, Pol Roger, Cristal hos Louis Roederer - alle store Champagne brands, der har tryllebundet generationer.

Læs mere
Vin & mad
Spaghetti Carbonara

Spaghetti carbonara er en traditionel italiensk pastaret. Spaghetti Carbonaras oprindelse er svær at lokalisere, men der hører flere sjove historier til retten.

Læs mere
Vin & viden
Portvinsdruer

Al portvin – såvel de hvide som de røde – er et blend af forskellige druesorter. Mere end 30 af slagsen.

Læs mere
Vin & mad
Burger med cheddar ost og hjemmelavede fritter

En hjemmelavet burger med hjemmelavede fritter, som smager af ægte amerikansk burgerjoint. Så bliver det ikke bedre.

Læs mere
Vintyper
Hvid portvin

Et almindeligt glas hvid portvin kan være en dejlig nydelse. Det fås i forskellige varianter spændende fra det helt søde – ofte kaldet for Lágrima (med tryk på første stavelse) – over det medium søde til det helt tørre (seco eller dry).

Læs mere
Vintyper
Vintage

For mange er Vintage portvinens konge. Det gælder f.eks. de engelske portvinshuse, hvor Vintage før som nu har høj prioritet. Vin lavet på druer af den bedste kvalitet, fra de bedste marker og kun i de bedste årgange.

Læs mere
Vintyper
Ruby

Rubinrød er nok en af de farver, som oftest bruges til at beskrive rødvin. Det er også farven, som har givet navn til en hel type af portvin – nemlig de røde og flaskelagrede.

Læs mere
Vintyper
Late Bottled Vintage

LBV tilhører Ruby-familien, men befinder sig et kvalitetstrin højere end almindelig Ruby og Reserva Ruby.

Læs mere
Vin & viden
Tager din vin skade af frostvejr?

Tager din vin skade af at stå ude i frostvejr ved levering? Vin er alkohol og fryser ikke sådan uden videre til is.

Læs mere
Vintyper
Tawny med alder

Blød, cremet og med en god smag af mandler, nødder og figner samt måske lidt kaffe. Sød, men dog med et syreniveau, som skaber balance.

Læs mere
Vintyper
Colheita

En Colheita (udtales koljæita og ikke kålhejta) er en fadlagret portvin fra et bestemt år og ikke et blend af flere forskellige årgange som Tawny med alder.

Læs mere
Vin & viden
Smager din vin underligt?

Smager din vin af en jordslået, fugtig kælder? Eller måske virker den bare helt flad og død?

Læs mere
Vin & viden
Dekantering af vin

Dekantering af vin - er det nødvendigt og hvorfor skal vin iltes?

Læs mere
Vin & mad
Chili con carne

Chili con carne er en fantastisk lækker måde, at lave en gryderet på. Du bestemmer selv om den skal kunne mærkes i ørerne, eller noget for alle.

Læs mere
Vin & mad
Okseculotte sous vide

Lækker okseculotte i sous vide marineret i forskellige urter og vin. En lækker middag med en uovertruffen smag.

Læs mere
Vin & mad
Dampet rødspætte i hvidvin

Nem og hurtig opskrift på dampet rødspætte i hvidvin. Rullet i jomfruhummerhaler og bronzefennikel.

Læs mere
Vin & mad
Stifado

Opskrift på den lækre græske simreret - Stifado, der består af oksekød braiseret i rødvin, nelliker, kanel og spidskommen. Rigtig lækker simret til hverdag og fest.

Læs mere
Vin & mad
Røget multe på porre

Røget multe på porre er en simpel, men utrolig velsmagende ret ovenpå porre i fløde og med en god revet Vesterhavsost. Perfekt som forret eller hovedret.

Læs mere
Vin & mad
Grillet hummer

Grillet hummer - den ultimative forret, som vil befinde sig i rigtig godt selskab med en god flaske champagne eller hvidvin.

Læs mere
Vintyper
Tawny

Tawny har traditionelt været de portugisiske portvinshuses foretrukne stilart

Læs mere
Vin & mad
Brownies med chokoladecreme

Brownie med skøn karameliseret ckokoladecreme med havtorn.

Læs mere
Vin & mad
Langtidsstegt kalveculotte med hokkaido creme

Langtidsstegt kalveculotte marineret i en god stout og med lækkert tilbehør.

Læs mere
Vin & mad
Cannelloni med laks

Lækker opskrift på Cannelloni, som er store pastarør, som kan fyldes med det du har lyst til. De overhældes dernæst med en bechamel- og tomatsauce, og bages i ovnen.

Læs mere
Vin & mad
Krogmodnet Ribeye og ølsauce

Får fuglene til at synge for hvert bid man tager

Læs mere
Tips & Tricks
Sådan åbner du en flaske Champagne

Sådan åbner du en flaske Champagne eller mousserende vin som en professionel sommelier.

Læs mere
Tips & Tricks
Opbevaring af en åben flaske vin

Sådan opbevarer du en åben flaske vin, uden den bliver dårlig.

Læs mere
Vin & viden
Derfor er rødvin sundt

Det er videnskabeligt bevist, at rødvin er sundt i de rette mængder.

Læs mere
Tips & Tricks
Opbevaring af portvin

Sådan opbevarer du din portvin og forlænger levetiden og smagsoplevelsen.

Læs mere
Vintyper
Portvin

Der findes mange portvinstyper - bliv klogere på denne søde dessertvin fra Portugal og læs om de mange forskellige portvinstyper.

Læs mere
Tips & Tricks
Serveringstemperatur vin

Server din vin ved den rette temperatur og få mest ud af dit vinkøb.

Læs mere