Hjemmelavet vaniljeis med store stykker lækker chokolade og rom giver en helt unik smag, der får ens gæster til at spørge efter mere.
Læs mereVinguide - bliv klogere på vinens verden
Træd ind i vinens forunderlige verden med denne vinguide. Din vinguide til nye store vinoplevelser - uanset om du er mest til hvidvin, rødvin, mousserende vin eller dessertvin som fx portvin. Hvordan ilter man en rødvin? Hvornår har en vin fået prop? Hvordan opbevarer man bedst sine vine? Koldt, mørkt, varmt? Vinverdenen er en forunderlig verden at træde ind i, og uudtømmelig for ny viden og indsigt, som vil åbne op for nye spændende vinoplevelser. En indsigt i vinens verden vil åbne helt nye døre og muligheder for dig, og give dig mod på at smage på nye vinlande og druesorter.
Denne vinguide har vi udarbejdet til dig, således du får en større og bredere indsigt i vinbegreber, anvendelse af forskellige typer vin til forskellige lejligheder. Hvilken type vin egner sig bedst til skaldyr eller okseculotte? Er portvin kun en dessertvin eller har den også andre anvendelsesmuligheder? Hvor lang tid kan jeg opbevare en åben flaske vin uden den bliver dårlig? Find svarene her i vores vinguide, som løbende bliver udbygget med nye spændende emner og opskrifter.
Iberico Pluma af sortfodssvin er noget af det ypperste svinekød der findes. Smagen er utrolig lækker, og man fornemmer ikke at det er svinekød.
Læs mereIndbagt laks er en skøn smagskombination af laks, spinat og butterdej, som i og for sig ikke kræver meget andet tilbehør end noget godt brød og salat til.
Læs mereMørbradgryde er en skøn hverdagsgryderet som er skøn at sætte på bordet, selv i weekenden da den er fuld af smag.
Læs mereMangler du opskrifter til festen, sommeren eller bare mangler inspiration, så kan du måske få det her.
Læs mereSvinekæber er en rigtig dejlig gryderet, hvor man virkelig får noget svinekød der både smelter på tungen og smager utrolig godt
Læs mereEn let og frisk sommersalat som kan bruges til både forret eller tilbehør til grillmaden!
Læs mereEn klassiker til sommeren, nyd den med et sprudlende frisk og let sødlig glas Sobrero Moscato
Læs merePulled Pork kan uden problemer og med lige så lækker resultat tilberedes i ovnen
Læs mereDe traditionelle skønne danske tarteletter med nye asparges og friske rejer
Læs mereDen delikate stenbiderrogn passer til rigtig mange retter, som både kan være til frokost, forret eller hovedret.
Læs mereLammefrikassé er en ægte forårs ret, som smager utrolig godt, og kan varieres på mange forskellige måder
Læs mereEn fire retters nytårsmenu, som man uden vanskeligheder selv kan tilberede derhjemme. Sammen med nogle af vores gode vine er vi sikker på, at I får en god afslutning på året.
Læs mereEn super lækker klassisk ret, der er utrolig nem at tilberede. Man kan endda lave den dagen inden serveringen.
Læs mereVintersalat af rød- og grønkål med æbler og granatæbler i passer utrolig godt til de lidt tungere retter vi får om vinteren.
Læs mereBolognese eller Ragù alla Bolognese er en meget simpel Italiensk bonderet, der kommer til at smage bedre og bedre jo længere tid den simrer.
Læs mereDampede Blåmuslinger er en perfekt forret der ikke tager lang tid, at tilberede.
Læs mereHokkaidoen er de seneste par år blevet mere og mere populær, både som tilbehør eller som suppe.
Læs mereMakrellen er en af de fisk vi spiser rigtig meget af, især fra dåse eller røget. Men stegt er de virkelig gode, især sammen med en skilt kernemælkssauce iblandet dildolie.
Læs mereHjemmelavede spareribs kan sagtens tilberedes derhjemme uden, at de skal tilberedes over 4 timer på grillen ved lav varme.
Læs mereFlanksteak er en billig og nem måde, at grille et velsmagende stykke kød på under 10 minutter
Læs mereCeviche er en ægte Sydamerikansk ret, hvor syren fra lime eller citron tilbereder den rå fisk.
Læs mereHurtig og lækker forret med kammusling, avocado og friske korianderblade.
Læs mereStegt rødtunge med blancheret spidskål og nye hvide asparges og ærter en lækker forret, der passer til hele året.
Læs mereKanin smager lidt som kylling, og i hvidvin er det en skøn påskeret, der kan supplerer påskelammet eller erstatte det.
Læs mereKrydrede lammefrikadeller er en skøn frokostret eller forret der passer rigtig godt til påskebordet, som en anerledes måde at fejre foråret på.
Læs merePåsken er tradition for lam, og hvorfor ikke tilberede en lammekølle og tilbehøret i samme bradepande til årets påskefrokost.
Læs mereNår der foreslås vin til julemaden, er Amarone altid blandt de vine, der nævnes sammen med Ripasso og Recioto. Amarone, Ripasso og Recioto fremstilles alle i vinområdet Valpolicella lige nord for Verona i det nordlige Italien.
Læs mereValpolicella hedder vindistriktet, som er en del af den større region Veneto, der strækker sig fra Alperne i nord til Adriaterhavet i syd, fra Gardasøen i vest forbi Venedig og imod grænsen til Slovenien i øst.
Læs mereInteressen for økologi er stigende. Tilhængere af økologi mener, at det giver et renere og sundere produkt eller er gavnligt for miljøet.
Læs merePortvin - Et langt stykke ad vejen fremstilles portvin akkurat som almindelig bordvin. Planter plejes, hvorefter druer plukkes, afstilkes, presses og gæres, og senere lagres vinen og hældes på flaske.
Læs mereMalolaktisk gæring benævnes som 2. gæringen i vinifikationsprocessen, men er egentlig ikke en gæring, men en proces, hvor den hårde æblesyre omdannes til den noget blidere mælkesyre.
Læs mereGå "All Italian" med denne lækre italiensk inspirerede opskrift på fyldte kyllingebryster med fyldte zucchini og blomkålssalat med et italiensk twist. Et lækkert måltid til både hverdag og i weekenden som gæstemiddag.
Læs mereModerne og lækker fortolkning af den klassiske mortensand. Her tilberedt af andebryst med lækkert tilbehør som fx knoldselleri med karamelliseret overflade, hokkaido puré og sauterede rosenkål.
Læs mereIngen dansk jul uden den klassiske - og for mange ikoniske dessert, risalamande. En dansk tradition, som hvert år spises med stor lyst af både store og små. Og for manges vedkommende nydes til sammenkomster før selve juleaften. Her får du Sørens opskrift på den klassiske risalamande.
Læs mereØsters og Champagne - det perfekte nytårsmatch, eller blot en delikat appetizer eller let forret til en festlig begivenhed. Oplev disse gratinerede østers, som er nemme at tilberede og lige til at gå til.
Læs mereHmmm, duften af and i hjemmet. For mange indbegrebet af hygge og julestemning i det lille hjem. Her får du Sørens opskrift på en lækker juleand med kartofler, sauce og grønkålssalat. And hører sig ikke kun højtiderne til - forkæl familien med and og brun sauce på alle tidspunkter i vinterhalvåret.
Læs mereLammekrone smager først og fremmest fantastisk, og at tilberedningen af dette skønne måltid så tilmed er nemt og enkelt gør kun lammekrone endnu mere interessant og indbydende. Denne opskrift består af lammekrone med mos af kartofler og hokkaido, som giver en anelse sødme til mosen samt grillede porrer med ost.
Læs mereSkøn og enkel opskrift på den italienske flødedessert Panna Cotta, som er billig at fremstille og som med fordel kan laves dagen før. Panna Cotta kan varieres i det uendelige med forskellige smagsudtryk og toppes med diverse coulis og saucer.
Læs merePortvin kan selvfølgelig købes og nydes med det samme. Men visse typer portvin er også meget velegnet til lagring gennem flere år eller sågar årtier. Bliv klogere på hvordan du opbevarer portvin, og hvor lang tid de forskellige portvinstyper kan opbevares.
Læs mereNår svinekoteletter tilberedes på den korrekte måde, bliver de lige så saftige og lækre som en god steak. Prøv denne lækre asiatisk inspirerede opskrift på svinekoteletter med blomkålssalat, pestokartofler og tzatziki.
Læs mereDer findes mange forskellige typer Sherry - fx Pedro Ximénez, Fino, Manzanilla, Amontillado og Moscatel. Forskellen er stor hvad angår tørhed og sødme, hvilket giver forskellige anvendelsesmuligheder.
Læs mereHvor portvin i dag har vundet stor popularitet, gælder det samme ikke for Sherry. Det er ufortjent, da Sherry foruden at være en udmærket dessertvin også kan anvendes til en lang række andre formål.
Læs mereKirsebærtrifli - en skøn klassisk sommerdessert fremstillet på solmodne, danske kirsebær, marineret i sød Primitivo dessertvin. En ægte sommerdessert som ens mormor lavede den, bare med et italiensk twist i form af den sødmefulde dessertvin.
Læs mereFrosé eller Frozen Rosé - den populære cocktail opfundet på en bar i New York, er en skøn cocktail, som egner sig fortrinligt som aperitif eller som kølig tørstslukker på terrassen en varm sommerdag.
Læs mereHelstegte rødspætter er en fantastisk lækker måde at tilberede rødspætter på. Når de steges med benene på giver det ekstra smag til fisken, og det er ikke besværligt at servere dem med ben. Hertil vil en kølig Chablis, hvid Bourgogne eller en italiensk Pinot Gris fuldende dette sommerlige måltid.
Læs mereLaksespyd er en rigtig middelhavs sommerret, som kan serveres som forret eller hovedret. Vælger man den som forret springer man fx pastaen over, og serverer evt. 1 – 2 spyd per person sammen med et stykke godt brød.
Læs mereKlassificeringen i Champagne er for de langhårede. Grundlæggende er alle Champagner underlagt AOC-betegnelsen, dvs. der er striks overvågning med vinene, herunder om de rent faktisk bliver produceret i Champagne distriktet. Champagne må nemlig kun kaldes Champagne, hvis vinen er produceret i dette geografiske område.
Læs mereOplev "kongernes bøf" - vi taler selvfølgelig om Côte de Boeuf tilberedt på tre forskellige måder. I ovnen/panden, på grillen og i sous vide. Et fantastisk måltid toppet med hjemmelavet bearnaisesauce og ovn pommes fritter.
Læs mereHvordan finder man den bedste vin til sommerens grillmad? Og kan man drikke både hvid- og rødvin til disse herlige grillmåltider? Følg disse simple grundregler og find frem til den ideelle grillvin.
Læs mereNyd duften af hvidløg og nybagt brød i en himmelsk kombination, og forkæl din familie eller gæster med dette fantastiske hvidløgsbrød. Utrolig nem at tilberede og smager himmelsk.
Læs mereRabarber og jordbær er noget nær indbegrebet af den danske sommer. Rabarber er sådan en skøn grøntsag med så mange anvendelsesmuligheder. Her får du Sørens bud på den uimodståelige sommerdessert "Rabarberfool".
Læs mereGin og tonic hitter voldsomt i disse år. Udbuddet af gin har aldrig været større, og det giver rig mulighed for at fremtrylle den ene nye drinksopskrift med gin efter den anden. Her får du vores bud på 4 populære gin drinksopskrifter til de bedste sommerdrinks på terrassen.
Læs mereLækker let grillrøget kalveculotte med grøntsagspakker. Et skønt sommermåltid, hvor det hele kan tilberedes på grillen og ikke kræver den store forberedelse.
Læs mereSmag på en af de bedste udskæringer fra en okse eller kalv - de super møre nyretapper. Her smidt på grillen serveret med søde kartofler og majskolber.
Læs mereChampagne, Prosecco og Franciacorta. Hvilken vintype er bedst? Og kan man overhovedet finde en vinder i dette felt, hvor deres ligheder på mange områder er slående.
Læs mereGrillsæsonen byder på mange andre spændende indslag, end store opulente steaks og grillpølser. Her får du opskriften på lækker grillet pestolaks serveret med en frisk mangosalat.
Læs merePortvin er ikke kun en dessertvin. Portvin rummer så mange andre muligheder, og kan nydes til både forret og hovedret.
Læs mereHvad er et godt vinglas? Smager din vin virkelig forskelligt alt efter glastype?
Læs mereVi nærmer os med hastige skridt grillsæsonen, og hvorfor ikke starte den med at par store amerikanske T-Bone steaks.
Læs mereSkal du holde konfirmationen i hjemmet, kan du her blive klogere på valg af vin og beregning af de rette indkøbsmængder.
Læs mereBryllupsfest - en af de vigtigste dage i dit liv. En fest for livet. Hvad skal der serveres af vin til en bryllupsfest?
Læs mereSimpel og let forårsanretning, der er en hyldest til stenbiderrognen, der traditionen tro er i sæson fra februar til maj måned.
Læs mereChampagne - verdens mest kendte brand indenfor mousserende vine. Moët & Chandom, Pol Roger, Cristal hos Louis Roederer - alle store Champagne brands, der har tryllebundet generationer.
Læs mereSpaghetti carbonara er en traditionel italiensk pastaret. Spaghetti Carbonaras oprindelse er svær at lokalisere, men der hører flere sjove historier til retten.
Læs mereAl portvin – såvel de hvide som de røde – er et blend af forskellige druesorter. Mere end 30 af slagsen.
Læs mereEn hjemmelavet burger med hjemmelavede fritter, som smager af ægte amerikansk burgerjoint. Så bliver det ikke bedre.
Læs mereEt almindeligt glas hvid portvin kan være en dejlig nydelse. Det fås i forskellige varianter spændende fra det helt søde – ofte kaldet for Lágrima (med tryk på første stavelse) – over det medium søde til det helt tørre (seco eller dry).
Læs mereFor mange er Vintage portvinens konge. Det gælder f.eks. de engelske portvinshuse, hvor Vintage før som nu har høj prioritet. Vin lavet på druer af den bedste kvalitet, fra de bedste marker og kun i de bedste årgange.
Læs mereRubinrød er nok en af de farver, som oftest bruges til at beskrive rødvin. Det er også farven, som har givet navn til en hel type af portvin – nemlig de røde og flaskelagrede.
Læs mereLBV tilhører Ruby-familien, men befinder sig et kvalitetstrin højere end almindelig Ruby og Reserva Ruby.
Læs mereTager din vin skade af at stå ude i frostvejr ved levering? Vin er alkohol og fryser ikke sådan uden videre til is.
Læs mereBlød, cremet og med en god smag af mandler, nødder og figner samt måske lidt kaffe. Sød, men dog med et syreniveau, som skaber balance.
Læs mereEn Colheita (udtales koljæita og ikke kålhejta) er en fadlagret portvin fra et bestemt år og ikke et blend af flere forskellige årgange som Tawny med alder.
Læs mereSmager din vin af en jordslået, fugtig kælder? Eller måske virker den bare helt flad og død?
Læs mereChili con carne er en fantastisk lækker måde, at lave en gryderet på. Du bestemmer selv om den skal kunne mærkes i ørerne, eller noget for alle.
Læs mereLækker okseculotte i sous vide marineret i forskellige urter og vin. En lækker middag med en uovertruffen smag.
Læs mereNem og hurtig opskrift på dampet rødspætte i hvidvin. Rullet i jomfruhummerhaler og bronzefennikel.
Læs mereOpskrift på den lækre græske simreret - Stifado, der består af oksekød braiseret i rødvin, nelliker, kanel og spidskommen. Rigtig lækker simret til hverdag og fest.
Læs mereRøget multe på porre er en simpel, men utrolig velsmagende ret ovenpå porre i fløde og med en god revet Vesterhavsost. Perfekt som forret eller hovedret.
Læs mereGrillet hummer - den ultimative forret, som vil befinde sig i rigtig godt selskab med en god flaske champagne eller hvidvin.
Læs mereLangtidsstegt kalveculotte marineret i en god stout og med lækkert tilbehør.
Læs mereLækker opskrift på Cannelloni, som er store pastarør, som kan fyldes med det du har lyst til. De overhældes dernæst med en bechamel- og tomatsauce, og bages i ovnen.
Læs mereSådan åbner du en flaske Champagne eller mousserende vin som en professionel sommelier.
Læs mereSådan opbevarer du en åben flaske vin, uden den bliver dårlig.
Læs mereDet er videnskabeligt bevist, at rødvin er sundt i de rette mængder.
Læs mereSådan opbevarer du din portvin og forlænger levetiden og smagsoplevelsen.
Læs mereDer findes mange portvinstyper - bliv klogere på denne søde dessertvin fra Portugal og læs om de mange forskellige portvinstyper.
Læs mereServer din vin ved den rette temperatur og få mest ud af dit vinkøb.
Læs mere