Hakkebøf med bløde løg

loader
Indlæser...
Save Post
Hakkebøf med bløde løg

Hakkebøf banner

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Mads Schytte, madogmonopolet.dk

Opskrift på klassisk hakkebøf med bløde løg og hvide kartofler

Mere klassisk bliver det næppe. Men hvad slår noget helt klassisk? Stort set intet, vel? Denne ret tager mig direkte tilbage til min barndom, hvor min far lavede denne ret. Det var i vores hjem i Nørresundby, hvor han brugte en gammel stegepande og masser af margarine, som efterfølgende blev til en skøn brun pandesovs. Jeg er helt med på, at smør havde været bedre, men sådan var det altså ikke. Dette er en ny udgave af den, hvor jeg har lavet lidt om.

Tricket ved at lave en god hakkebøf er, at den skal være utrolig enkel. Engang troede jeg, at jo flere forskellige krydderier, æg, olie og endda kiks (som erstatning for rasp eller lignende), jo bedre - det passer ikke. En god hakkebøf skal bestå af noget rigtig godt kød, salt og peber, og så skal du ikke være nærig med fedtstof.

Hemmeligheden bag de perfekte bløde løg er helt sikkert tålmodigheden. Løg har nemlig en naturlig sødme, som bliver frigivet, hvis de steges langsomt. I nogle opskrifter vil du se, at der tilføjes ret meget sukker, som fremskynder denne proces, men det er faktisk ikke nødvendigt.

Hakkebøf med bløde løg

Bløde løg:

  • 8 løg
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. olie
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. balsamico
  • Salt og friskkværnet peber

Bløde løg

Riv løgene på et mandolinjern - brug det næsttyndeste niveau.

Varm en pande op til middelsvag varme med olie og smør og tilsæt løgene.

Rør rundt i et par minutter og dæmp varmen en smule.

Lad dem nu simre i ca. 45 minutter, hvor du jævnligt rører i dem.

Efter 45 minutter tilsætter du sukker og balsamico og giver dem yderligere 5 min.

Smag til med lidt salt og peber.

Hakkebøf med gammeldags pandesovs

  • 800 g hakket øko oksekød 10% fedt
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 2 spsk. smør til stegning
  • Salt og friskkværnet peber
  • 4 dl. oksekødsfond
  • 4 dl. fløde
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. ribsgele

Hakkebøf

Sørg for at kødet har stuetemperatur inden stegning

Form nu fire gode bøffer og krydr dem med salt og peber - de må godt få en god omgang.

Varm en pande op med olie og smør på høj varme.

Steg nu bøfferne ved høj varme i ca. 3 min på begge sider.

Tag bøfferne af panden og stil dem til side.

Skru op for varmen til middelhøj varme og kog panden af med oksefonden.

Tilsæt nu sennep, ribsgele og fløde og lad det koge godt sammen.

Smag til med salt og peber.

Læg bøfferne tilbage i sovsen.

Server med nykogte kartofler med friskhakket persille over.

Valg af vin til hakkebøf

Oplagt valg er en Klassisk Rhone med masser af value for money og det har netop denne Romaine Duvernay Rhone. Skøn duft af mørke bær som solbær, brombær, mørke kirsebær samt jordbund, lakrids og et lille hint af frisk timian. I munden er den fyldig, og du fornemmer masser af frugt og gode kraftige tanniner samt en skøn syre. Den gør sig fremragende til den saftige hakkebøf med de bløde, sødmefulde løg, og netop fordi den både har fylde, tanniner og syre, så giver den præcis det modspil, der fuldender retten.

 

hakkebøf