MYSTERY BOX ROSE. 6 LÆKRE ROSE VINE FOR KUN 267,80 KR. LÆS MERE HER.

×

Vodka

Hvem opfandt egentlig vodkaen?

Det findes der ikke et konkret svar på - dog ved vi, at størstedelen af al vodka produceres i Europa som fx Rusland, Polen, Finland.
Man har produceret vodka siden 1400-tallet, hvor man producerede vodka på de produkter, som man havde tilovers. Det kunne være kartofler, forskellige kornsorter eller druer.

Vodka var dengang en spiritus på kun ca. 14% alkohol. Dette skyldes bl.a., at man ikke kendte til de forskellige destilleringsmetoder, som vi kender i dag.
Omkring 1500-tallet opfandt man nye produktionsmetoder, hvor kimen til den vodka vi kender i dag, blev lagt.

Vodka spiritus tilbud

Nutidens vodka

Den vodka vi kender i dag, er meget renere end tidligere. Dette skyldes de mange forskellige ingredienser, vand samt destilleringsmetoder, som bliver anvendt. Prøv fx vores Imperial Gold Vodka fra Rusland,som er blevet filtreret igennem guld!

I dag bliver langt det meste vodka lavet på forskellige kornsorter, kartofler eller endda melasse. Vodka betegnes som smagløs, hvilket gør den ideel til mange forskellige drinks. Dette er også medvirkende til, at vodka i dag er den mest anvendte spiritus på verdensplan.

Nutidens destillering frembringer i dag en vodka så ren, at man sagtens kan drikke den rent. Her kan du fx prøve krafter med vores canadiske vodka Crystal Head, som er destilleret 4 gange og filtreret hele 7 gange - delvist på diamanter.

Der er også en begyndende tendens, som går ud på at give sine vodkaer forskellige frugtige twist som fx vores Brecon Five Vodka.