Bestil din vin online - vi leverer hele sommeren igennem dag-til-dag alle hverdage. Vores fysiske showroom i Esbjerg holder dog ferielukket i uge 29, 30 og 32 - uge 31 åbent til normale åbningstider.

×

Fri fragt v/499,00 kr.

Dag-til-dag levering alle hverdage

100% tilfredshedsgaranti

Product was successfully added to your shopping cart.

Italiensk rødvin

Det er ingen hemmelighed, at netop Italien – støvlelandet med de mange kendte vindistrikter og den årelange ekspertise inden for vinfremstilling, hører til blandt de bedste, når det kommer til velsmagende rødvine. Italiensk rødvin hører til blandt mange danskeres foretrukne vinvalg og man forstår godt hvorfor.

Læs mere  

   

1 til 48 ud af 112

  1. 1
  2. 2
  3. 3
Sorter faldende

   

1 til 48 ud af 112

  1. 1
  2. 2
  3. 3
Sorter faldende

Nativ Eremo kåret til den bedste rødvin for 5. år i træk

I vores store sortiment af italiensk rødvin finder du fx Nativ Eremo San Quirico, der er kåret til Italiens bedste rødvin hele fem år i træk samt bestselleren - også fra Nativ, i form af medaljevinderen Rue dell Inchiostro. Nativ og Montemajor byder på nogle sublime vinoplevelser til meget favorable priser.

Fuldblodsitalieneren Il Sapiente

Vores mest solgte italienske rødvin, Il Sapiente, er en regulær fuldblodsitaliener til en rigtig god pris, som byder på en rigtig skøn vinoplevelse. Den består primært af et blend af Sangiovese, som er en af de mest anvendte druer i Italien, tilsat Syrah og lidt Merlot

Stolte vintraditioner

Man finder nok ikke noget andet land i verden, hvor vinen er så forankret i kulturen og befolkningen. Italiensk vin er historie gennem årtusinder, og allerede 2-300 år før vor tidsregning, beskrev den romerske statsmand, Marcus Porcius Cato - også kendt som Cato den ældre, tanker og ideer til en mere systematiseret vinproduktion med fokus på kvalitet og udbytte. Det var fx romerne, der indså nødvendigheden med lufttætte beholdere i forbindelse med lagringen af rødvinen.

Tanker og teorier, som igennem årtusinder er blevet forfinet og forædlet til perfektion, således italiensk rødvin i dag kan blande sig med de bedste vine på verdensplan - fx Amarone, Barolo, Brunello og Ripasso. For slet ikke at nævne Syditalien, som igennem det seneste årti virkelig har udviklet sig og i dag producerer vine på et meget højt niveau.

Vinen udgør en stor del af Italiens historie og blev med romernes dominans introduceret til de øvrige europæsike vinlande. Vinlande, som i årtusinder har nydt godt af denne introduktion i form af druesorter og ikke mindst indførelsen af en systematisk vinprodukton, der bygger på teori og viden.

Italienske vinområder

Landet med de 20 vinregioner

Italien består af 20 vinregioner, som alle har forskellige klimatiske forhold. Kilmaforhold, som byder på en stor bredde og variatiion indenfor rødvin.

Lige fra de nordlige vinregioner som Veneto, Piemonte og Lombardiet til det solrige og tørre Sicilien i syd. 

De 20 vinregioner adskiller sig ikke kun rent klimatisk, men byder også på store geografiske forskelle i form af bjerge, de gudeskønne bakker i Toscana og Umbrien og den knastørre undergrund i Puglia og Manduria. For slet ikke at forglemme Sicilien, som nyder godt af den mineralske rigdom, som vulkanen Etna tilfører undergrunden.

Det er disse forskellige faktorer, som bidrager til den store alsidighed i Italiens rødvinsproduktion. Lige fra rødvine som Barolo og Barbaresco fra Piemonte, som er fremstillet på Italiens kongedrue, Nebbiolo, til de sødmefulde og intense Primitivo og Aglianico vine i syd.

Italiensk rødvin og madkultur går hånd i hånd

Madkulturen har defineret de italienske rødvine

For blot få årtier siden, var det næsten et utænkeligt scenarie, at se et italiensk middagsbord uden en flaske rødvin på bordet.

Mad og rødvin hænger uløseligt sammen i Italien. En tradition, som blev indført af romerne, og som i årtusinder er blevet holdt i hævd.

Italienske rødvine nydes hver dag overalt i verden - ikke mindst i Danmark, som virkelig elsker Støvlelandet for sine rødvine.

De italienske rødvine og vinregioner er opstået i tråd med den lokale madkultur i de forskellige regioner. Det er denne forskellighed i det italienske køkken, der afspejler sig i de forskellige vinregioner og ikke mindst rødvinstyper.

Kvalitets rødvin fra Italien

Italien producerer både god og dårlig rødvin. Derfor har vi også årligt mange prøvesmagninger på netop italienske rødvine, før vi finder en rødvin, som vi kan stå 100% inde for. Ikke kun kvalitetsmæssigt, men også opholdt i forhold til prisen. Udbyttet skal give en god vinoplevelse.

I dag har Italien to klassifikationer, som er et kvalitetsstempel for vine af en vis kvalitet og som overholder de gældende krav i forhold til alkoholindhold, druesammensætning, syreindhold, ekstrakt og udbytte. 

De to klassifikationer hedder DOC og DOCG, som begge blev indført i 1963 med det formål, at dække over de bedste vine.

DOC klassifikationen har de italienske vinavlere aldrig rigtig taget til sig, idet de ikke ønsker et stå stramt og formelt system. Dette har også betydet, at forbrugerne den dag i dag ikke kan navigere rundt i de italienske DOC rødvine, og samtidig være sikre på, at de køber en god kvalitets rødvin.

DOCG klassifikationen består af langt færre vine, som kan pryde sig med stemplet "DOCG". Siden DOCG blev indført, har der været behov for en opstramning, idet for mange rødvine blev tildelt DOCG klassifikationen, hvilket ikke var det oprindelige formål.

De første fem vine der blev tildelt DOCG var Barolo, Barbaresco, Chianti, Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montepulciano.

Italiensk rødvin kort og godt: