SUPER VALUE SMAGEKASSER M/ 12 FL FOR KUN 525 KR! BEGRÆNSET ANTAL! LÆS MERE HER!

×

Gin

Gin er efterhånden blevet en meget brugt spiritus rundt omkring i verden, grunden til dette ligger i at gin indeholder mange flere smagsnuancer end eksempelvis vodka.

Derfor er gin er rigtig god partner til flere forskellige drinks og cocktails, men kan i dag sagtens drikkes rent.

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Historien om gin

Gin har været produceret siden slutningen af 1600 tallet, og blev første gang fremstillet i Holland. Gin blev opfundet af Dr. Sylvius som var professor indenfor lægevidenskab, han begyndte at brænde spiritus på enebær, da det skulle være medicin mod nyre/blærelidelser. Dog blev medicinen ingen succes, men det gjorde spiritussen derimod. Navnet gin stammer fra det franske ord ”geniévre” som betyder enebær.
Opskriften på gin blev taget med hjem af de britiske soldater som kæmpede under 80-årskrigen, gin blev meget hurtigt populært i England og blev udnævnt til deres nationaldrik.
Gin har været brugt af bartendere rundt om i verden siden 1860, hvor bartenderen Jerry Thomas opfinder en række cocktails såsom Martini, Gin Sling og Tom Collins.

Den gin vi kender

Gin som vi kender den i dag indeholder mange forskellige ingredienser, de fleste indeholder 8 eller flere forskellige. Dette er med til at gøre gin til, en af de mest spændende spiritusser at lave cocktails med.

Definitionen af gin er efter EU-regler en spiritus som indeholder minimum 37,5% alkohol, hvoraf den dominerende ingrediens skal være enebær.

Der er 4 (måske 5) forskellige kategorier, som gin inddeles i:

 1. London Dry Gin:

  Er hvad de fleste mennesker tænker på som "gin." De har typisk en tør, kraftig enebærsmag, og er dejlig aromatisk. For at få den blomstrende, botaniske smag, er denne gin stil typisk tilsat forskellige aromatiske ingredienser i løbet af 2. eller 3. destillationsproces, der giver hvert mærke sin egen unikke smag. London Dry Gin behøver ikke at blive lavet i London og de fleste er heller ikke. Vi har flere af de kendte gin mærker som Tanqueray, Bombay Sapphire, No3 Gin og geranium gin. Denne stil er fantastisk til gin drinks som en klassisk Martini, gin og tonic, og mange andre forskellige cocktails.
 2. Plymouth Gin:

  Er mindre tør i forhold til London Dry Gin, denne skal dog produceres i byen Plymouth, England.
 3. Genever gin:

  Er meget forskellig i farve og smag i forhold til de andre typer af gin. Modsætning til de fleste gin der er fremstillet med en kombination af korn, er genever fremstillet af en base af malt kerner, der giver det en mørkere farve og smag
 4. Old Tom Gin

  Er en sødere variant, i forhold til London Dry Gin. Denne gin er ofte betegnet som at ligge et sted imellem en London Dry Gin og en genever gin. Prøv evt. vores Old English Gin som er perfekt ren eller i en Tom Collins drink.
 5. New Style Gin:

  Er en samlebetegnelse som bruges til at henvise til alle de nye stilarter indenfor gin, der bruger den samme destillations proces. Disse gins lægger mindre vægt på enebær og meget mere på andre ingredienser såsom blomster, citrus eller som det er tilfældet med vores Hendricks gin, agurk.
   

Stort udvalg i kendte gin mærker som fx Hendricks, Bombay Sapphire, Old English Gin og Geranium

AndrupVin.dk tilbyder forskellige ginvarianter til lave tilbudspriser

Hos AndrupVin.dk er vi vilde med gin, og har et sortiment som byder på de mest kendte gin mærker såsom Hendricks, Bombay Sapphire og Geranium gin, som er lavet af danske Henrik Hammer. Men vi har også mindre kendte gin mærker som, Old English Gin som i 2015 vandt prisen ”verdens bedste gin”.

Du kan også prøve kræfter med nogle af de oversøiske gins som virkelig har noget at byde på, prøv den canadiske medalje vinder Ungava Premium Gin. Eller de to amerikanske dry gins fra Bluecoat.