
Opskrifter, foodstyling og fotos af:
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk
Appelsinsauce til risalamande
4 personer
Forberedelsestid: 10 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter.
Ingredienser:
5 dl. appelsinsaft, frisk presset. Ca. 5 store appelsiner
½ vaniljestang
90 g. sukker
4 hele nelliker
1 hel kanelstang
1 stjerne anis
3 – 4 spsk. appelsinlikør som Grand Marnier
Evt. maizena blanding
Fremgangsmåde:
Pres appelsinerne for saften og hæld det i en gryde.
Del og flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med 1 tsk. sukker som mases med en kniv.
Kom vaniljekorn og vaniljestang, sukker, nelliker, kanelstang og stjerne anis i gryden.
Varm gryden op ved høj varme og lad det småkoge uden låg i omkring 15 minutter, mens der ind i mellem røres rundt.
Appelsinsaften skal tykne en anelse.
Kom appelsinlikør i saucen og lad det småsimre i yderligere 3 – 4 minutter.
Hæld det gennem en sigte.
Opbevar det på køl indtil servering.
Appelsinsaucen kan servers kold eller varm til risalamande eller andre desserter.


