Appelsinsauce til risalamande

loader
Indlæser...
Save Post
Appelsinsauce til risalamande

Appelsinsauce

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

Appelsinsauce til risalamande

4 personer

Forberedelsestid: 10 minutter.

Tilberedningstid: 20 minutter.

 

Ingredienser:

5 dl. appelsinsaft, frisk presset. Ca. 5 store appelsiner

½ vaniljestang

90 g. sukker

4 hele nelliker

1 hel kanelstang

1 stjerne anis

3 – 4 spsk. appelsinlikør som Grand Marnier

Evt. maizena blanding

 

Fremgangsmåde:

Pres appelsinerne for saften og hæld det i en gryde.

Del og flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med 1 tsk. sukker som mases med en kniv.

Kom vaniljekorn og vaniljestang, sukker, nelliker, kanelstang og stjerne anis i gryden.

Varm gryden op ved høj varme og lad det småkoge uden låg i omkring 15 minutter, mens der ind i mellem røres rundt.

Appelsinsaften skal tykne en anelse.

Kom appelsinlikør i saucen og lad det småsimre i yderligere 3 – 4 minutter.

Hæld det gennem en sigte.

Opbevar det på køl indtil servering.

 

Appelsinsaucen kan servers kold eller varm til risalamande eller andre desserter.

Appelsinsauce til risalamande