Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

De bedste nytårsvine

Årets sidste aften kræver noget særligt. De bedste venner er inviteret, der er kælet for maden, bordet er fint dækket, men hvordan vælger jeg den rette vin? Vi har forsøgt at lave en generel guide som kan hjælpe dig lidt på vej.

Generelt er det umuligt at skrive om vine til nytårsmenuen, da den byder på alverdens forskellige traditioner. Dog møder vi mange af de samme spørgsmål over telefonen og i butikken, som vi har forsøgt at besvare her. Guiden vil fokusere på de mest traditionelle retter på årets sidste aften.

I er altid velkommen til at skrive til os på info@andrupvin.dk eller give os et kald på 50809005, så giver vi gerne vores bud på hvilke vine der passer til netop jeres nytårsmenu.

De-bedste-julevine

Forretter

Når dronningen har ønsket os alle et godt nytår, går vi alle forventningsfulde til bordet. Den første ret på menuen skal gerne sætte rammen for smagsoplevelserne resten af aftenen. Her er det altafgørende at vinen komplementerer smagsnuancerne i maden, så de mange timer i køkkenet ikke går tabt. Vi har fundet nogle skønne vinforslag frem til hummersuppe, jordskokkesuppe, jomfruhummer, rejer, laks og naturligvis torsk.

Supper

Hummer- og jordskokesuppe er intense og fyldige nytårsklassikere, som kræver en vin med stor fylde og smag. Her anbefaler vi vores fadlagret Novellum Chardonnay fra sydfrankrig eller den tyske top Chardonnay Kramer Kaisergarten Chardonnay, der har endnu mere smag og fylde, men stadig holder en større elegance end Novellum.

 • Novellum Chardonnay 2020

  DKK 69,95
  v/ kassevis á 6 stk.
  ellers 99,95 DKK stk.

  Pris: Før: 85,00 DKK

  94 points
  Jeb Dunnuck
  FlaskeHalsen
  EKSTRA NEDSAT 18%! GOURMET HVIDVIN MED LET CREMET, KOMPLEKS OG ELEGANT SMAG!
 • Kramer Kaisergarten Chardonnay 2019

  DKK 199,00
  v/ kassevis á 6 stk.
  ellers 249,95 DKK stk.
  92 points
  EkstraBladet points
  EkstraBladet
  KÆMPE chardonnay fra Tyskland!


Fisk

Den første ret på årets sidste aften står ofte på frisk, vi vil her fokusere på de to største klassikere; laks og torsk. Serveres der laks kræver det en vin med en vis syre og elegance, her vil vores Necto 1 Riesling fra Tyskland med sin rene frugt og fine syre matche laksen godt. Kræver din lakseret en vin med en anelse mere frugt i smagen, så vil vores topanmeldte, friske og komplekse Eichinger Hasel Gruner Veltliner være en oplagt ledsager.

Dampet torsk er og bliver nr 1 når der skal kræses med forretten nytårsaften. Denne er dog svær at matche, da det meget er tilbehøret der afgør hvilket valg af vine du skal foretage dig. Et sikker valg vil dog vores aromatiske Granadilla Verdejo, med sin skønne balance mellem elegance og friskhed komplementere den de meget fine smagsnuancer i torsken.Skaldyr

Skaldyr er i sig selv en forholdsvis let og delikat spise, derfor er det vigtigt at der vælges en vin, som ikke dominerer de fine smagsnuancer i maden. Her anbefaler vi elegante vine med lette og tørre smagsnuancer. Jomfruhummer har en let sødmefuld smag og vil derfor matches godt med vores friske og nuanceret Tabano Bianco, som har en fin fylde og en let sødmefuld frugt. Er det hummer som skal på tallerkenen, så skal den tyske Chardonnay fra Groh helt klar i glasset, en fantastisk Chardonnay med tilpas cremethed og smag. Skal du servere østers eller krabbe, så find feinschmecker handskerne frem og nyd en Champagne fra Beurton & Fils

 • Groh Rosengarten Chardonnay 2018

  DKK 219,00
  v/ kassevis á 6 stk.
  ellers 299,95 DKK stk.

  Pris: Før: 249,00 DKK

  94 points
  Flaskehalsen Point
  Houlberg Vinblog
  EKSTRA NEDSAT 12%! STOR, FED, RIG OG SMAGSFULD CHARDONNAY!
 • Beurton & Fils Reserve 424 Brut Champagne

  DKK 231,00
  v/ kassevis á 6 stk.
  ellers 319,00 DKK stk.

  Pris: Før: 289,00 DKK

  18 points
  Forlaget Smag
  VinAvisen
  EKSTRA NEDSAT 20%! - FLOT ANMELDT CHAMPAGNE!
 • Montecappone Tabano Bianco Marche IGT 2020

  DKK 119,00
  v/ kassevis á 6 stk.
  ellers 149,95 DKK stk.
  99 points
  Luca Maroni
  FlaskeHalsen
  Kåret til Italiens bedste hvidvin


Hovedretten

Primært tages der højde for hvilken type kød som er på menuen – men også tilbehøret og saucen på tallerkenen er vigtigt at tage i betragtning når den helt rigtige vin skal vælges til hovedretten på årets sidste dag. Vi har taget udgangspunkt i vine til okse- og lammekød.

Oksekød

En okse byder på mange skønne smagsoplevelser, vi har igen valgt at fokusere på de mest klassiske og smagfulde udskæringer i vores øjne; mørbrad og rib-eye steaks. Disse udskæringer fortjener en rødvin spækket med struktur og kraft.

Her er vores bedste bud den fyldige, rige og frugtrige Impavido. Er man til en smagsfuld vin, men med lidt mere struktur og balance, så prøv den Californiske Zinfandel `Footsteps` - eller den `Spanske Amarone` Alaya Tierra der er et festfyrværkeri i sig selv til en store smagfulde bøf med det hele.

vin-til-and

Lammekød

Igen er det vigtigt hvordan retten er tilberedt og hvad den serveres med. Vi har her taget udgangspunkt i lammekølle og lammekrone, som typisk er krydret med hvidløg og rosmarin.

Her anbefaler vi smagfulde vine der matcher de mange krydderier, som ikke er alt for tunge. Vores spanske Flor de Goda, der er produceret af 100% Garnacha, er med sin mørke intense skønne frugt, krydret nuancer og blide vanilje noter en skøn ledsager til både lam og vildt. Hvis man er mere til de syditalienske solstråler, kan man med fordel vælge Lu Beddu Rollo, som er produceret på 100% Syrah. Denne syditalienske charmør har masser af frugt, en lille sødme fra de mange timer i solen og en skøn blød eftersmag. Et genialt valg til lammet.

vin-til-and

Desserter

Der er et par grundlæggende regler når man vælger vinen til sin dessert (aldrig uden undtagelse dog). Først og fremmest er det vigtigt vinen er lidt sødere end selve desserten, og derudover skal intensiteten i retten og vinen følges forholdsvis ad.

Mere intense og `mørke` desserter med f.eks. chokolade brownie eller fondant vil matches godt med intense dessertvine som f.eks. vores Alvear PX Solera 1910, der er en utrolig fed og unik dessertvin, med intense noter af karamel, rousiner, figner, ristet eg, chokolade og nødder eller den unge og meget intense Conceito Vintage Port 2016, hvor det er de sorte bær og noter af lakrids og cedertræ der dominerer (husk at dekatere omhyggeligt inden servering).

Mere søde og friske desserter hvor hovedtemaet f.eks. er is, matches flot med friske hvide dessertvine. Det kan være vores søde, men friske, Recioto fra Vivaldi eller vores let perlende kvalitets Moscato fra Sobrero.

Oste

Tørre oste kræver tørre vine. Det kan være hvidvine eller lettere røde. Halvtørre men stadig med fin frugt.

Modne oste kræver mere frugt, sødme og alkohol.

 • Alvear Pedro Ximenez Solera 1910 50 cl

  DKK 249,00
  v/ kassevis á 6 stk.
  ellers 299,95 DKK stk.
  96 points
  Guia Penin
  FlaskeHalsen
  En fantastisk vinoplevelse fra solera startet i 1910. Fed, cremet...
 • Conceito Late Bottled Vintage 2017

  DKK 199,00
  v/ kassevis á 6 stk.
  ellers 249,95 DKK stk.
  VinAvisen
  Smag På Vin
  Portvin på første klasse, intens og smagsfuld!
vin-til-risalamande

Kl. 24 kransekagen

Det er altid et stort spørgsmål fra vores kunder om hvilke bobler der skal serveres til kransekagen kl. 24. Gå uden om de tørre Champagner, selv om du så gerne vil servere en sådan en kl. 24 nytårsaften. Det skal være sødere for at matche kransekagen. Vores bedste bud er vores halv-søde Joseph Hubster Cremant Demi-Sec, eller endnu bedre den helt søde Borgofulvia Moscato Dolce. Ingen er vinene er store og komplekse vine, men mindre kan også gøre det kl. 24, når fokus alligevel ofte er sløret, efter en masse mad, fyrværkeri og gode vine i løbet af aftenen. Går du efter den størst mulige smagsoplevelse, så vælg vores Grand Cru Champagne Demi-Sec som er en halvsød Champagne på højeste niveau.

vin-til-risalamande