BEMÆRK; Showroom i Esbjerg er LUKKET henover påsken inkl. lørdag d. 20/4. - Sidste åbningsdag inden påsken er onsdag d. 17/4!

×
92 points
Wine Manual
Smag På Vin
EkstraBladet

La Guaite di Noemi Valpolicella Ripasso 2009

Den bedste Ripasso vi har smagt. Kongevin.

På lager
DKK 249,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 279,95 DKK stk.
254,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Hygge
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Nok den mest lækre Ripasso du kan opstøve

Vinen er produceret af Corvina 35%, Corvinione 35%, Rondinella 20% og de resterende er Cabarnet, Oseleta og Coatina. Alle druer håndhøstes, så det sikres at kun optimalt modne drueklaser benyttes, i starten af oktober. Herefter tørres druerne i ca. 40 dage. Selve fermenteringsprocessen foregår på temperaturregulerede ståltanke i ca. 4 dage med daglige pumpovers. Herefter igangsættes en anden gæring med druekvaset fra produktionen af vinhusets store Amarone. Efter endt vinifikation lagrer vinen videre, i først 30 måneder på små franske egetræsfade og derefter 6 måneder i rustfri ståltanke. Vinen lagrer videre i flasken min. 4 år inden den frigives til salg.

Mørk, tæt og blød smag

Farven er rubinrød med en let brunlig kant. Intense, frugtrige og komplekse aromaer af modne kirsebær og modne mørke bær, samt noter af balsamico, rosin, kakao og vanilje. Smagen er tæt, fyldig og moden. Tanniner og syre er perfekt afstemt til den intense frugt. Eftersmagen er lang og blød.

Server vinen v/ 17-18 grader. Brug den f.eks. til røde bøffer, vildt eller modne oste. Også oplagt som meditations vin. Vinen kan drikkes nu efter et par timers iltning.

La Guaite di Noemi er nok den mest lækre Ripasso vi har smagt – og en af de absolut bedste vine fra Valpolicella overhovedet. Fyldig og tæt Ripasso, med en fantastisk lang eftersmag.

Vin Data
Drue
Corvina
Corvinone
Diverse sorter
Rondinella
Type
Rødvin
Vintype
Ripasso
Årgang
2009
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
La Guaite de Noemi
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
16%
Region
Veneto
Lagring
30 mdr fadlagring samt 6 mdr i ståltanke
Drikkes bedst
2018-2025
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

"Modne svampede noter i duften. Man fornemmere den har alder med en del tertiære noter i smagen. Sorte kirsebær, tobak, læder, sød lakrids og vanilje. En flot og spændende vin med tydeligt ripasso karakter. Flot længde."

Smag På Vin

6 stjerner

"Det er lækker ripasso, det her. Eller er det amarone? I en ’blinder’ kunne man virkelig komme i voldsom tvivl. Åbner med en veludviklet og kompleks næse med moden kirsebær, blommer, noget balsamisk, chokolade og fad. I smagen har vi mange af de samme noter sammen med en del bitterhed. Syre i pæn mængde og en flot, moden tannin. Venetovin med veludviklet, dyb smag og aroma med en flot struktur, friskhed og balance mellem frugt og fad. Her kan man kun blive glad for at investere i en topklasse ripasso frem for en mellemklasse Amarone."

Læs hele anmeldelsen her
Wine Manual

92 points

"Mørk rubinrød i glasset med en anelse teglstenskant, som tyder på lidt alder.

I næsen bliver man allerede forelsket i vinen. Den har en meget aromatisk udtryk af grøn peberfrugt, som tager tankerne hen på en top vin fra Bordeaux.

Derudover strømmer mørke kirsebær, cedertræ og appelsinskal ud af glasset. 

I munden fortsætter festen, med pebernoter og lidt syntetisk frugt ala Haribos Vampyrer. Der er en fremtræden sødme uden at være overdrevet. Hele vinen er i sublim balance og alkoholen tager ikke over, som ellers sker ofte i Ripasso-vine. 

Vi er vilde med denne vin og kan konkludere, at det nok er én af de bedste Ripasso’er vi har smagt. "

Om producenten

La Guaite di Noemi

Noget af de bedste der findes i Valpolicella

La Guaite di Noemi producerer 5 fantastiske vine. Fælles for dem er at de er kraftfulde, med stor frugtfylde og en perfekt afstemt syre. Produktionen er meget begrænset, men til gengæld er kvaliteten helt i top. Ligeledes frigives vinene først når de er drikkeklare, tit efter først 8+ år.

La Guaite di Noemi producerer en frisk og frugtrig Rosso Veronese, en intens Valpolicella Superiore, en kraftfuld og frugtrig Ripasso, en sød Recioto og selvfølgelig deres intense og magtfulde Amarone.

Bonus info; Vinmarkerne og vingården ligger ved siden af legendariske Romano Dal Forno, som er La Guaite familens ven, og mentor for deres vinproduktion.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt