93 points
Mad og Monopolet
91 points
Vinexpressen Points
Houlberg Vinblog

Chateau du Mourre du Tendre Cotes du Rhone Villages `Vieilles Vignes` 2018

Du får svært ved at finde bedre Rhone Villages til denne pris

Ikke på lager
DKK 119,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
125,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fuglevildt
  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Smagsfuld og spændende luksus Rhone Villages

Denne Rhone Villages Vieilles Vignes er produceret af 80% Grenache og 20% Mourvedre druer, fra gamle vinstokke der er plantet for 65-75 år siden. Vinstokkene er plantet i jord som mest består af ler, kalksten og røde småsten. Alle druerne er håndplukket. Vinen har fadlagret 30 måneder i rustfri ståltanke og er ikke filtreret inden den kommer på flaske. En vin der har godt af at blive gemt nogle år og som kan lagre en del år ud i fremtiden.

I glasset er vinen rubinrød. Rige aromaer af røde frugter, kirsebær og peber, samt let sødmefulde krydderier. Flot fylde, dyb og tæt smag. Perfekt afstemt tanniner og syre sikre en flot struktur til vinen. Eftersmagen er lang.

Server vinen v/ 19-21 grader. Brug den gerne til rødt kød, vildt, modne oste eller sammen med mørk chokolade.

Denne Vieilles Vignes smager perfekt og du får svært ved at finde mere smagsfuld og velsmagende Rhone Villages til denne pris. Vi anbefaler at i køber mindst 1 kasse og lader nogle af vinene lagre videre i jeres kælder – den bliver kun bedre og bedre.

Vin Data
Drue
Grenache
Mourvedre
Type
Rødvin
Årgang
2018
Land
Frankrig
Låg
Prop
Producent
Chateau Mourre du Tendre
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Rhone
Lagring
30 mdr i rustfri ståltanke
Drikkes bedst
2021-2030
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Mad og Monopolet

93 points

"En glimrende Rhone-vin, som har masser at byde på. I næsen har den noter af lyse røde bær, friskkværnet peber, nelliker og et hint af koldskål og ymer, som nogle Rhone-vin kan have. Det giver den et mere køligt udtryk, som klæder den utrolig godt. I munden er den frisk, tør og helt klart til den lette side, som gør, at den adskiller sig fra mængden. "

Vinexpressen Points

91 points

90-91 points "Man kunne snildt forveksle Mourre du Tendre med en lille mini-châteauneuf. Masser af jordbær og lakrids toppet op med et hint af hø, halm og kandis. Old school og charmerende rhône-vin, der strutter af blød frugtsødme. Samtidigt velbygget og dejligt struktureret vin med fin maskulinitet."

Houlberg Vinblog

5 stjerner

"I glasset er vinen forholdsvis lys af en Côtes du Rhône Villages, men det har også samtidig en forholdsvis let, frisk duft med masser af de klassiske Rhône dyder ... lidt moden og krydret frugt, kirsebær samt tranebær, et mælket udtryk med yoghurt, jordbær og drikkeyoghurt, nypresset druesaft ... virkelig frisk i næsen.

I munden smager vinen også utrolig let og frisk ... næsten sommerfrisk med lys frugt, jordbær, hindbær og søde kirsebær. Meget overraskende er vinen utrolig tør og det er tanninerne skam også og alt med et blomstret, lyst og nærmest parfumere smag. Den er som sidst ganske u-rhônsk i sin stil, men jeg synes, at det er dejligt, forfriskende og livligt."

Om producenten

Chateau du Mourre du Tendre

Chateau Du Mourre Du Tendre er iblandt de nyere vinhuse i Frankrig, med et stjernehøjt potentiale. Vingården er familieejet og har beliggenhed  i den sydlige del af Rhône-dalen, mere præcis i provinsen Courthezon. Vinhuset har passeret fra generation til generation. I starten af 1960´erne blev vingården forvaltet af Jacques Paumel, siden da har hans to børn, Richard og Florence, overtaget ejerskabet samt den daglige ledelse. I 2013 fik Florences søn også en aktiv rolle i forvaltningen af familiens ejendom. Vinhuset har mange års erfaring med landbrug og vindyrkning. Men tapning på egne flasker er dog til gengæld et lidt nyere område for vinhuset, da de først startede aftapningen i 1988. I tiden op til, blev alt høsten fra vinstokkene solgt videre til grossister med stort succes.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt