VinAvisen
Houlberg Vinblog
Anbefalet points
VinExpressen

Chateau du Mourre du Tendre Cotes du Rhone Villages `Vieilles Vignes` 2016

Du får svært ved at finde bedre Rhone Villages til denne pris

På lager
DKK 119,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
124,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fuglevildt
  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Smagsfuld og spændende luksus Rhone Villages

Denne Rhone Villages Vieilles Vignes er produceret af 80% Grenache og 20% Mourvedre druer, fra gamle vinstokke der er plantet for 65-75 år siden. Vinstokkene er plantet i jord som mest består af ler, kalksten og røde småsten. Alle druerne er håndplukket. Vinen har fadlagret 30 måneder i rustfri ståltanke og er ikke filtreret inden den kommer på flaske. En vin der har godt af at blive gemt nogle år og som kan lagre en del år ud i fremtiden.

I glasset er vinen rubinrød. Rige aromaer af røde frugter, kirsebær og peber, samt let sødmefulde krydderier. Flot fylde, dyb og tæt smag. Perfekt afstemt tanniner og syre sikre en flot struktur til vinen. Eftersmagen er lang.

Server vinen v/ 19-21 grader. Brug den gerne til rødt kød, vildt, modne oste eller sammen med mørk chokolade.

Denne Vieilles Vignes smager perfekt og du får svært ved at finde mere smagsfuld og velsmagende Rhone Villages til denne pris. Vi anbefaler at i køber mindst 1 kasse og lader nogle af vinene lagre videre i jeres kælder – den bliver kun bedre og bedre.

Vin Data
Drue
Grenache
Mourvedre
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Frankrig
Låg
Korkprop
Producent
Chateau Mourre du Tendre
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Rhone
Lagring
30 mdr i rustfri ståltanke
Drikkes bedst
2018-2030
Anmeldelser
VinAvisen

5 stjerner

"Fortræffelig rødvin - en rigtig god Rhône-vin med den karakteristiske tørhed, men også med en lille sødme, god, fyldig frugt, fin krydring ... Lang eftersmag. Madvin. Plask den gerne over i en karaffel."

VinExpressen

Anbefalet points

"Masser af søde jordbær, stødt sort peber og lakrids i både duft og smag. Velproportioneret og saftig sag med blød og afrundet garvesyre. En enorm koncentration for en vin i det prisniveau. Høj genkøbsfaktor."

Houlberg Vinblog

5 stjerner

"Lagringen alene på stål kan næsten ses i glasset … langt lysere end forventet af en Rhône vin, men har klart nogle af de klassiske og skønne dyder som mejeri, mælkesyrer, yoghurt samt en ældre, moden, lys og syrlig frugt, kirsebær, tranebær og let peber.

Smagen er nærmest parfumeret, igen ganske lys i frugten, tør, godt med tanniner, lakridspulver, peber, en provokerende lille sødme med vanilje og mælkechokolade blander sig også. Det er lys og elegant Rhône med fin syre. Den lyse side forvirrer måske, men grundlæggende gælder det, om man kan li' den? Og det kan jeg, specielt den lyse, lette og lidt urhônske side."

Om producenten

Chateau du Mourre du Tendre

Chateau Du Mourre Du Tendre er iblandt de nyere vinhuse i Frankrig, med et stjernehøjt potentiale. Vingården er familieejet og har beliggenhed  i den sydlige del af Rhône-dalen, mere præcis i provinsen Courthezon. Vinhuset har passeret fra generation til generation. I starten af 1960´erne blev vingården forvaltet af Jacques Paumel, siden da har hans to børn, Richard og Florence, overtaget ejerskabet samt den daglige ledelse. I 2013 fik Florences søn også en aktiv rolle i forvaltningen af familiens ejendom. Vinhuset har mange års erfaring med landbrug og vindyrkning. Men tapning på egne flasker er dog til gengæld et lidt nyere område for vinhuset, da de først startede aftapningen i 1988. I tiden op til, blev alt høsten fra vinstokkene solgt videre til grossister med stort succes.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt