KÆMPE KUP! RIOJA GRAN RESERVA MED 61% RABAT! FØRST TIL MØLLE! LÆS MERE HER!

×
92 points
Mad og Monopolet
90 points
The Real Review
93 points
Tasting.com
93 points
Wine Orbit
93 points
Wine Front
92 points
Vinous
92 points
Natalie Maclean

Zontes Footstep Chocolate Factory Shiraz 2020

TOP klasse Shiraz fra McLaren Vale!

På lager
DKK 159,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 179,95 DKK stk.
165,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Hygge
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Imponerende og TOP anmeldt Shiraz fra Mclaren Vale!

Denne imponerende rødvin kommer fra McLaren Vale i Australien og er produceret på 100% Shiraz. Alle druerne er håndplukket fra vinstokke i Blewitt Springs, som er en underregion i McLaren Vale. Efter presning, foregår den primære gæring i en kombination af ståltanke og store åbne kar. Herefter flyttes vinen til ståltanke og afslutter sin naturlige malolaktiske gæring, for slutlig at blive overført til egetræsfade, hvor vinen lagrer i 12 måneder. 

Farven er intens dyb lilla med et granatrød kant. Duften byder på en varm brombærkompot, sorte kirsebær, lidt noter af friske blåbær og små hints af chokolade. Smagen er flot struktureret og med god fylde. Rige noter af brombær og kirsebær, samt hints af mælkechokolade, muskatnød og kakao - og naturligvis den klassiske McLaren Vale Shiraz sødme og rundhed. Eftersmagen er lang og vedvarende med hints af blommer og lette krydderier med fløjlsbløde tanniner. En klassisk Shiraz med både intensitet, struktur og blød frugt, samt de små lækre undertoner af muskatnød, kakao og chokolade, som har inspireret navnet til vinen.

Server vinen v/ 18-20 grader. Prøv den helt for sig selv eller til grillmaden, lam, vildt, oksekødet eller med et stykke chokolade ved siden af. Ligeledes oplagt til let modnet oste. Giv gerne vinen 30 mins luft inden servering.

Chocolate Factory? Etiketten bag vinen er inspireret af winemakerens tanke omkring Australien, der flyder rundt for sig selv i oceanet og er sin egen druefabrig ..og med vinens noter af chokolade - ja så blev det til den flydende "Chocolate Factory". En imponerende vin, som har vundet flere points, medaljer og anmeldelser end vi før har set nogen anden vin. Nem at drikke - og umulig ikke at holde af!

Vin Data
Drue
Shiraz
Type
Rødvin
Årgang
2020
Land
Australien
Låg
Skruelåg
Producent
Zontes Footstep
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
McLaren Vale
Lagring
12 mdr. på egetræsfade
Drikkes bedst
2023-2034
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Natalie Maclean

92 points

"Zonte's Footstep Chocolate Factory 2020 Shiraz is a rich and intense vegan-friendly 100% Shiraz sourced from the cool-climate McLaren Vale and great value at $22. Fragrant with smoked meat, earthy violets, dark cherry and nutty aromas and flavours silky smooth on the palate. Tannins are fine-grained and velvety. The wine was aged in both American and French oak barrels for one year."

Mad og Monopolet

92 points

"Der er en del Shiraz i porteføljen hos Zontes Footsteps, hvilket er ret forståeligt i og med, at store dele af vindyrkningen i Australien netop er Shiraz. Druen befinder sig nemlig godt i varmen og er meget hårdfør. Denne hedder Chocolate Factory, og ja, du tænker nok med det samme: smager den eller dufter den af chokolade? Svaret er nej og ja - den smager skam af rødvin med en lækker frugtsødme og utrolig blide tanniner. Duften derimod byder faktisk på mælkechokolade, men også brombær, solbær, nelliker, vanilje, muskat og lakrids. Det er en vin, som gør sig utrolig godt til grillmad eller en omgang pizza."

Tasting.com

93 points

"Best buy, “Dark violet color. Aromas of mesquite, roasted nuts, and maple with a tannic, tart, full body and a peppery, interesting, very long red plum skin and hoisin finish with drying, firm tannins and heavy oak flavor. Inky density and mouthwatering acidity enliven this complex Shiraz.""

Wine Front

93 points

Vinous

92 points

"The well-pitched 2020 Shiraz Chocolate Factory delivers sumptuous fruit in an attractive package. It presents vibrant black cherry and blackberry aromas with a perfumed violet complexity. An impressive balance between juicy red fruits and supple tannins follows with delicious approachability through to a silky finish. An excellent value and is ready to go."

Wine Orbit

93 points

"It's impressively ripe and lifted on the nose showing dark fruit intensity, smoked game, roasted nut and violet aromas. The palate displays awesome weight and richness, combined with silky texture and fine-grained tannins, making it wonderfully flavoursome and fabulously drinkable. At its best: now to 2034."

The Real Review

90 points

"Deep ruby-red colour. The nose shows blackberry briar and lavender aromas. The palate has good concentration and weight, with dark fruits, layered spices and meaty undertones all vying for attention. A firm tannin framework keeps the peace and carries it quite long. Food will bring those tannins into play well here."

Medaljer

Dobbelt Guldmedalje + Shiraz of the year - Women’s Wine & Spirits Awards 2022

Guldmedalje 
– 
San Francisco International Wine Competition 2022
Guldmedalje – AWC Vienna 2022
Guldmedalje – China Wine & Spirits Awards 2021
Guldmedalje - Critics Challenge 2021 USA
Guldmedalje – European Wine Challenge 2021

Om producenten

Zontes Footstep

Den 15. august 2003 lavede Zonte's Footstep sine første vine, og som alle gør i vinindustrien, kiggede de på historien - og fordi de kan, forhistorien, fandt de på navnet til vinhuset.

I 1893 blev en vinmark beplantet med ”Zante Currant” for at producere spisedruer til den voksende befolkning i Adelaide. I 1920'erne blev vinmarken genplantet med vinproducerende sorter af Shiraz og Cabernet Sauvignon, som til sidst blev brugt til at lave deres første vin. Som en hyldest til druernes rejse i marken (og fordi du ikke lovligt må nævne en druesort, medmindre den er indeholdt i vinen) blev det besluttet at ændre "A" til et "O" - ZONTE'S - tilstrækkeligt ens.

En gruppe bedrevidende industrikammerater samledes i 1999, købte vingården og påtog sig at plante Viognier, Sangiovese og andre nye og spændende druesorter at eksperimentere med. Under genplantningen af markerne blev der opdaget nogle store kampesten med fodspor fra det største kendte pungdyr, der nogensinde har levet: Diprotodon. Det var dette unikke forstenede fodspor, der cementerede deres navn og den rejse, de startede og fortsætter på i dag... og sådan blev Zonte’s Footstep født.

Med sådan en historie forpligter det også at leve op til dette, derfor har de den enkle, men flittige stræben efter at producere vine, der afspejler en følelse af sted, stil og formål. De har altid haft som mål at flaske vine med personlighed og udtryk... derfor har de givet dem navne og deres eget ”ansigt”!

Deres mål er;
Authentic Wines – kvalitetsprodukter, der gør dem i stand til at uddanne os om at drikke vin som en sanseoplevelse. Del deres kærlighed til vin og jorden.

Growing Communities – At give tilbage til dem omkring os.

Forbedring af livsstil – gør det muligt for folk at nyde vin lige så meget, som de gør uden at føle sig intimideret – gør vin til en del af livsstilen.

Leading with our own footsteps – være innovative, gøre tingene, som de vil (ikke fordi en anden gør det). Hjælp folk med at opdage og lære om vin.

… at vise vejen for, at Premium vin kan være tilgængelig – stolt skubbe grænser for det konventionelle.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt