NYHED! FYLDIG OG RIG SYDITALIENSK BOMBE MED 4,5 VIVINO STJERNER! NEDSAT 30% NETOP NU!  LÆS MERE HER

×
93 points
Mad og Monopolet
VinAvisen
92 points
Wine Enthusiast

Zinio 200 2019

Frugtig Rioja med hints af fad og krydderi

På lager
DKK 85,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
91,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Kalvekød
  • Pasta og pizza
  • Svinekød
Beskrivelse

Detaljer

Frugtig Rioja med hints af fad og krydderi

Vinen er produceret af 90% Tempranillo og 10% Graciano, fra Rioja Alta området. Her er vinstokkene placeret på bakkerne i 500-550 meter højde. De 2 varianter vinificeres og lagres separat. Halvdelen af hver modnes i egefade og den anden halvdel i ståltanke, hvorefter vinen blendes og lagres yderligere på flaske inden frigivelse.

Klar rubinrød farve. God intensitet i duften, med nuancer af røde og sorte bær, lidt krydret noter og hints fra fadlagringen af bl.a. vanilje og cedertræ. Smagen er blød og balanceret, med frisk syre og bløde tanniner. Eftersmagen er frisk og frugtig.

Server vinen v/ 16-18 grader. Prøv den til retter med f.eks. svine- og kalvekød, grillet grønt, Iberico skinke eller en god pastaret.

Denne Zinio 200 er en herlig rødvin. Balanceret, velsmagende og med en frisk og frugtig smag. Oplagt til grillmaden.

Vin Data
Drue
Graciano
Tempranillo
Type
Rødvin
Årgang
2019
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Zinio
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
DOC Rioja
Lagring
6 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2022-2026
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Mad og Monopolet

93 points

"Glimrende spansk rødvin, hvor der er masser af vin for pengene. Spansk rødvin er efter min mening noget af det, hvor du får mest value for money. Denne Zinio 200 er ingen undtagelse. Navnet kommer fra en sammenslutning af ca. 200 vinavlere, som råder over et stort område i Rioja, hvor de producerer glimrende vin. Duft af friske mørke bær, peber, vanilje og eg. I munden er den frisk, har en god syre, venlige tanniner og en fin delikat frugtfylde."

VinAvisen

5 stjerner

"En rødvin på Tempranillo og Graciano fra Rioja-underdistriktet Alta - og en forførende vin. Den har rygrad og åbner sig op i munden med sine komplekse krydrede noter og en lang eftersmag med sort peber som den dominerende note. I navnet på vinen indgår "200", hvilket er en anerkendelse af de 200 drueavlere, som har leveret druerne til denne vin. Det er en rødvin, der kalder på en krydret lammesteg, tørre spanske oste eller måske bare kaminild og lidt bitter mørk chokolade."

Wine Enthusiast

92 points

Om producenten

Bodegas Zinio

Bodegas Zinio er en sammenslutning af 200 vinavlere med 450 hektar vinmarker fordelt på forskellige parceller i hjertet af Rioja Alta. Vincooperativet blev grundlagt i 1986.

De forskellige parceller (større jordområder) befinder sig i højder op til 590 meter fra havets overflade. Her bliver vinmarkerne med beliggenhed i Najerilla dalen omfavnet af bjerge. Mod Nord er Sierra Cantabria og mod syd Sierra De la Demanda, hvor Ebro floden løber igennem.
Med et varmt og tørt middelhavsklima, med kølige vinde fra bjergene og Atlanterhavet indenfor en radius af 150 km. Dannes rammerne for et godt klima for druerne.

Zinio arbejder med forskellige druesorter, dog med Tempranillo som stjernen, vi er trods alt i Rioja, så det giver god mening.
Hertil benyttes også Graciano som bidrager med intens farve og aromatisk smag. En god lokal drue til, at give dybde til vinen og struktur, hvilket kan opleves med Zinio 200 2019 (andrupvin.dk).

Hertil arbejdes der med Garnacha af røde druer og Viura og Tempranillo Blanco af grønne druer.

Zinio er stærkt overbevist omkring, at deres vine allerede laves i marken, så vigtigheden af pasning og pleje er ekstrem vigtigt, så der sikres en tårnhøj kvalitet af druerne som efterfølgende skal danne ramme for kvalitetsvine på højt niveau. 

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt