VinAvisen

Vivaldi Premium Recioto Della Valpolicella Classico 2018 50 cl

Kvalitets Recioto i fuld balance.

På lager
DKK 199,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 249,95 DKK stk.
205,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Dessert og sødt
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Kvalitets Recioto i fuld balance

Denne vin er produceret af 70% Corvina, 15% Corvinone og 15% Rondinella. Druerne høstes i hånden i midt-slutningen af oktober, når druerne har nået det ønskede sukkerindhold. Efter høst tørres druerne, hvor de tørre ind til små rosiner og højner sukkerindholdet yderligere. Herefter lagrer vinen hele 24 måneder i mindre franske egetræsfade.

Vinens farve er dyb rubinrød, næsten helt sort. Intense aromaer af tørret røde frugter, sorte kirsebær og blommer. Smagen er varm, rig, yderst blød og sødmefuld, og så har den det ekstra lag af spændende noter som rosiner, vanilje, kanel og mørk chokolade. Modne tanniner og forholdsvis lav syre, fuldender oplevelsen af en lækker dessertvin. Den fantastiske smag fylder hele munden og holder ved længe. I eftersmagen fornemmer man tydeligt nuancerne fra de tørret druer.

Server vinen v/ 14-16 grader. Prøv den til blåskimmeloste, chokolade eller bærdesserter – eller som den helt oplagte ledsager til risalamanden med kirsebærsauce.

Recioto i perfekt balance, rig og sød i smagen, men i fuld balance. Vinen byder på uimodståelig smag af blød og fyldig frugt, med tydelige noter af kirsebær, tørret frugter, rosiner vanilje og chokolade. 

Vin Data
Drue
Corvina
Corvinone
Rondinella
Type
Dessertvin
Årgang
2018
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Vivaldi
Størrelse
50 cl
Alkohol Procent
12,5%
Region
Veneto
Lagring
24 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2021-2026
Anmeldelser
VinAvisen

5 stjerner

"En rigtig dejlig recioto, der er lavet på tørrede druer. Den dufter og smager af mørke rosiner, men har også dybe intense noter af søde blommer og tørrede abrikoser. En lækker vin til en sød dessert - fx risalamanden juleaften."

VinExpressen

Ugens Vinhit points

"Ugens vinhit kommer fra amarone-producenten Vivaldi, som har begået et lille mesterværk til prisen. Der er tale om en recioto, altså en sød vin lavet på 70% corvina, 15% corvinone og 15% rondinella. Druerne høstes i hånden i midt-slutningen af oktober, når de har opnået det ønskede sukkerindhold. Herefter tørres de og skrumper dermed ind til små rosiner, hvilket højner sukkerindholdet yderligere. Til sidst lagres vinen i 24 måneder på franske fade. Bravo! 

 

Olalah for en recioto! Sødmefuld duft med en dyb bundklang af brombær, kirsebær, lidt neglelak på den overfede måde toppet op med et smækkys af rosiner. Læg dertil en danseglad sødme og et viff af teblade, der afsluttes af en vidunderlig syre og bitterhed.  Saftig og tæt recioto med masser af ekstraktion. Vi svæver – ugens vinhit!"

box
Udsalgskup
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt