Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×

Vintersalat

Opskrifter, foodstyling og fotos af: 
Madblogger Søren Willadsen, Gastromad.dk

4 personer som tilbehør.

Forberedelsestid: 35 minutter

Ingredienser:

  • 300 g. grønkål
  • 300 g. rødkål
  • Steak rester af f.eks. ribeye, entrecotes, culotte, flanksteak (kan udelades)
  • ½ fennikel
  • 1 salatløg
  • 2 æbler
  • 1 granatæble
  • 10 rosenkål 
  • 10 – 15 små figner
  • ½ - 1 dl. olivenolie
  • ½ dl. æbleeddike
  • 1½ tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

  1. Snit rødkålen i tynde strimler som dernæst skæres i mindre stykker.
  2. Fjern stokken fra grønkålsbladene. Skær bladene i mindre stykker. 
  3. Snit det øverste af fennikel i tynde skiver. Dernæst skæres resten i tynde skiver som halveres.
  4. Skær rødløget i små tern.
  5. Undlad at skrælle æblet, som skæres i små tern.
  6. Del granatæblet og hold den skårne side i håndfladen, og bank på overfladen med en grydeske indtil kernerne falder ud. PAS PÅ farven fra granatæblet som kan sprøjte. Kom granatæble kernerne i en skål.
  7. Del fignerne i kvarte.
  8. Kom dijonsennep, æbleeddike i en skål. 
  9. Hæld dernæst en tynd stråle af olivenolie i, mens der piskes indtil dressingen samles og får en tykkere konsistens. Smag til med honning, salt og peber. 
  10. Kom alle ingredienser i en skål eller et fad, og vend dressingen rundt i salaten.

 

Vintersalat af rød- og grønkål med æbler og granatæbler i passer utrolig godt til de lidt tungere retter vi får om vinteren. Samtidig er kål noget af det sundeste vi kan spise.
Som alternativ kan man tilsætte tyndt skårne rester fra en god steak og steg.
En vintersalat uden kød er det perfekte tilbehør til juleanden.