SUPER VALUE SMAGEKASSER M/ 12 FL FOR KUN 525 KR! 12 FL RØDVINE LÆS MERE HER. 12 FL HVIDE OG ROSE LÆS MERE HER.

×
91 points
Mad og Monopolet
91 points
Flaskehalsen Point
FlaskeHalsen

Vinosia Orus Primitivo 2022

Høj kvalitets Primitivo til skarp pris!

På lager
DKK 79,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
85,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
  • Pasta og pizza
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Perfekt Primitivo fra Luciano Ercolino

Vinen er produceret af 100% Primitivo fra Apulien. Vinhuset bag er Vinosia som drives af winemaker Luciano Ercolino (Bror til Mario Ercolino, Nativ), som er en yderst respekteret winemaker. Druerne er håndhøstet i september, hvor de har opnået optimal modenhed. Vinen gennemgår malolaktisk gæring og er har kun lagret på ståltanke, for at bevare det rene udtryk af Primitivo druen.

Solmoden, fyldig og silkeblød eftersmag

Denne Primitivo har en flot rubinrød farve i glasset med en cremet viskositet, som danner flotte gardiner. Duften byder på intense og frugtige aromaer af mørke bær, blommer og solmodne kirsebær, samt diskrete noter af krydderi og et snert af peber. Dens mund byder på en dejlig fylde, sødmefuld- og intens frugtig smag. Bløde tanniner og en lille frisk syre, som skaber balancen. Den fyldige smag akkompagneres af en skøn og silkeblød eftersmag, hvor de frugtige aromaer og noter bliver hængende længe.

Server vinen v/ 17-19° grader. Prøv den til pasta, pizza eller medium intense kødretter med okse, lam eller vildt. Vinen er ligeledes en oplagt ledsager til modne oste, eller blot som en uimodståelig hyggevin.

Her får du virkelig utrolig meget Primitivo for pengene. en intens frugtig smag og fylde, der understreger kvaliteten af denne Primitivo.

Vin Data
Drue
Primitivo
Type
Rødvin
Årgang
2022
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Vinosia
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Apulien
Lagring
Ståltanke
Drikkes bedst
2023-2025
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

Flaskehalsen Point

91 points

BEDSTE RØDVIN TIL PRISEN - Syditaliensk test!
"Primitivo-genren er lidt for rødvins-elskere, hvad dansktop er for musikelskere. Mange hader det, nogle elsker det – og så er der dem, der egentlig godt kan lide det, men som helst ikke vil stå ved det. Sødmen og modenheden i Primitivo-vine er med til at gøre, at Primitivo-vine sjældent betragtes som ‘fine nok’, men ikke desto mindre rammer de på mange måder de klassiske danske middagsretter. Her er sødmen på samme tid klassisk og berhersket. Det er ikke tungt, som man nogle gange kan fornemme, og de 13,5% alkohol giver en god fornemmelse af, at man ikke bare har skruet op på alle knapper, som man nogle gange gør i en Primitivo. Det gør denne vin til af de bedste Primitivoer i 100-kroners-klassen, jeg længe har smagt."

Mad og Monopolet

91 points

"Til prisen (79 kr. v/ 6 stk.) er den her virkelig god – det er sådan en vin, som du altid bør have en kasse af stående lige til at knappe op til hygge, hverdag og uventede gæster. I næsen har den et fint aftryk af modne jordbær, blommer, kirsebær, lakrids og vanilje. I munden har den blide tanniner og på trods af, at den har masser af fylde, så fremstår den frisk – hvilket skyldes lagringen på ståltanke. God hverdagsvin."

Om producenten

Vinosia

Vinosia, en lille vingård i byen Paternopoli fra Campania provinsen i det sydlige Italien. Et projekt, som startede i 2004 af Vinmageren Luciano Ercolino, bror af Mario Ercolino, der laver Nativserien, som også bliver produceret i Paternopoli.

Luciano Ercolino er forretningsmand og selvudlært tilbage i 90erne. Medstarter af vingården Feudi Di San Gregorio, som har stor succes og anerkendelse i Italien, hvilket har givet god erfaring med på vejen.
Drevet af passion, ambition og kreativitet fik Luciano til at følge sin drøm og startede dermed sin egen vingård i hjertet af Taurasi DOCG. 

Projektet var gennemtænkt og vinmarkerne, som udgør omkring 40 hektar i dag, er strategisk placeret til at fokusere på to forskellige stilarter, både vine fremstillet på Aglianico og Primitivo. 

Vine fra Irpinia, Campania hvor Vinosia fremstiller vine i højeste kvalitet af rødvinsdruen Aglianico. Stilen er tørre og mere tanninrig, dog med et frugtigt udtryk. Terrænet er ujævnt med bjerge og bakker omkring.
Hertil fremstilles der også hvidvine på de lokale druer Greco Di Tufo og Fiano Di Avellino.

Vine fra Salento, Apulien som er omgivet af havet, hvorfra vinden skaber en frisk brise til det tørre landskab. Mere jævnt terræn og yderst smuk natur. Herfra produceres Vinene på Primitivodruen.

Vinosia byder på en sammensætning af innovation og gamle traditioner. En ny vingård blev bygget i 2014, hvor fokus var miljøvenlig vinfremstilling, både med CO2 udledning, genbrug og energibesparende tiltag, samme fokus til høsten. 

I 2016 ansatte Vinosia den anerkendte ønolog og Vinmager Mr. Bappe Caviola, blandt Italiens mest talentfulde Vinmagere, med mange års erfaringer med forskellige vintyper på tværs af Italien, især i Pimonte, som assistere i den efterhånden store produktion.

Vinosia er en vingård som udmærker sig blandt de bedste vingårde i Campania. En vingård som slog benene væk under vores smagspanel hos Andrupvin.dk.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt