Vi har købt for stort ind - og nu skal lagret ryddes. Spar 51% på prisvindende Rose. Læs mere her.

×
VinAvisen
91 points
James Suckling
EkstraBladet

Vinosia Neromora Aglianico 2019

Skøn klassisk Aglianico!

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
105,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Kylling og kalkun
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Håndplukket Aglianico udgør denne klassiske vin

Denne skønne vin er lavet på 100% Aglianico som kommer fra marker i de to små byer Paternopoli & Luogosano i regionen Campania. Alle druerne til denne vin er plukket i hånden og høstet i slutningen af oktober måned. Efter druerne er ankommet til vinhuset, presses de og herefter står den på maceration i 15 dage. Fermenteringen sker under kontrolleret temperatur og vinen gennemgår malolaktisk gæring. Herefter henlægges vinen på franske barriques i 6 måneder, hvorefter den flaskes. 

I glasset ser du en flot rødlig farve. Næsen præsenterer dufte af modne frugter og vanilje blandet med lette noter af lakrids og paprika. I smagen byder vinen på en tør og elegant smag, med utrolig velintegreret tanniner. Vinen har en flot fylde og vedholdende eftersmag. Det her er klassisk Aglianico af flot kvalitet.

Server vinen ved 17-18 grader. Server den f.eks. til rødt kød, kalv, tørre oste eller til fjerkræ. Giv gerne vinen 30 minutters luft inden servering.

Her får du en frugtrig, spændende og elegance Aglianico, i en klassisk tør stil. Det her er virkelig velsmagende vin, som matcher mange mellem kraftrige retter af okse eller kalvekød godt.

Vin Data
Drue
Aglianico
Type
Rødvin
Årgang
2019
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Vinosia
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13.5%
Region
Campania
Lagring
6 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2022-2025
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

"Animalske noter i duften. En flot stringent vin drveet af sorte bærnoter, mørke krydderier og vanilje. Flot balance med en lidt udtørrende afslutning."

James Suckling

91 points

"A tight, fruity young aglianico with cherry, vanilla and some blanched almond. It’s medium-bodied, tight and chewy."

VinAvisen

5 stjerner

"Denne rødvin stammer fra den syditalienske appellation Irpinia, og den er fremstillet på Aglianico, der stort set kun trives i den sydlige region Campania (lige over støvlens snudeskaft). Det er en ualmindelig dejlig og charmerende vin, der er let drikkelig, med en fin krydret duft og en smag, der går rent ind med sin gode modne frugt (blå blommer og brombær), sin fylde og sin fine frugtsyre. En vin i perfekt balance, der vil være en fin ledsager til fx lam, grøntsagsretter med fløde, en god pastaret eller tørre medium-kraftige oste."

VinExpressen

Anbefalet points

"Meget typisk aglianico i duft med let rustikke indslag af mørke røde bær, lidt vulkanstøv, røg, et hint af peber og blå blommesten. Blød og fyldig i munden med en del frugtsødme, der bakkes op af et strukturerende tanninbid. Anbefalet!"

Om producenten

Vinosia

Vinosia, en lille vingård i byen Paternopoli fra Campania provinsen i det sydlige Italien. Et projekt, som startede i 2004 af Vinmageren Luciano Ercolino, bror af Mario Ercolino, der laver Nativserien, som også bliver produceret i Paternopoli.

Luciano Ercolino er forretningsmand og selvudlært tilbage i 90erne. Medstarter af vingården Feudi Di San Gregorio, som har stor succes og anerkendelse i Italien, hvilket har givet god erfaring med på vejen.
Drevet af passion, ambition og kreativitet fik Luciano til at følge sin drøm og startede dermed sin egen vingård i hjertet af Taurasi DOCG. 

Projektet var gennemtænkt og vinmarkerne, som udgør omkring 40 hektar i dag, er strategisk placeret til at fokusere på to forskellige stilarter, både vine fremstillet på Aglianico og Primitivo. 

Vine fra Irpinia, Campania hvor Vinosia fremstiller vine i højeste kvalitet af rødvinsdruen Aglianico. Stilen er tørre og mere tanninrig, dog med et frugtigt udtryk. Terrænet er ujævnt med bjerge og bakker omkring.
Hertil fremstilles der også hvidvine på de lokale druer Greco Di Tufo og Fiano Di Avellino.

Vine fra Salento, Apulien som er omgivet af havet, hvorfra vinden skaber en frisk brise til det tørre landskab. Mere jævnt terræn og yderst smuk natur. Herfra produceres Vinene på Primitivodruen.

Vinosia byder på en sammensætning af innovation og gamle traditioner. En ny vingård blev bygget i 2014, hvor fokus var miljøvenlig vinfremstilling, både med CO2 udledning, genbrug og energibesparende tiltag, samme fokus til høsten. 

I 2016 ansatte Vinosia den anerkendte ønolog og Vinmager Mr. Bappe Caviola, blandt Italiens mest talentfulde Vinmagere, med mange års erfaringer med forskellige vintyper på tværs af Italien, især i Pimonte, som assistere i den efterhånden store produktion.

Vinosia er en vingård som udmærker sig blandt de bedste vingårde i Campania. En vingård som slog benene væk under vores smagspanel hos Andrupvin.dk.

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt