HALF PRICE ITALIANS! KÆMPE KUP 12 FL. TIL KUN 899 KR. - SPAR 50%. LÆS MERE HER.

×

Vinosia Messapio Appassimento Primitivo 2021

Bodybuilder primitivo i perfekt form!

På lager
DKK 129,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
135,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Hygge
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Bodybuilder Primitivo viser musklerne!

Vinen kommer fra den skønne vingård Vinosia som ejes af Luciano Ercolino. Denne vin er lavet på 100% primitivo, som høstes i slutningen af september. Vinstokkene der bruges til Messapio, gror på en grusholdig bund af kalk / lerblandet jord. Det der er med til at gøre Salènde Appassimento så eminent er, at druerne tørres kort efter høsten (appassimento) svarende til den proces, der praktiseres i Amarone-produktionen. Dette gør vinen rigere, mere aromatisk og fyldigere.

Messapio Appassimento Primitivo har en eminent dyb mørkerød farve i glasset. Næsen er indbydende og sprudlende med noter af mørke frugter som brombær, ribs samt krydrede aromaer af chokolade, kanel og kardemomme. I smagen præsenterer Messapio sig med stor fylde, intensitet, frugt og fornem elegance og finesse, der er alt andet end naturlig for en sådan kraftvin. Fantastisk lang eftersmag - perfekt integreret syre.

Server vinen ved 16-18 grader og prøv den til grillmaden, krydrede oste eller til oksekødet.

Her får du en stor primitivo som både byder på intens mørk frugt og en elegance som du normalvis ikke finder i disse vine!

Vin Data
Drue
Primitivo
Type
Rødvin
Årgang
2021
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Vinosia
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Apulien
Lagring
6 mdr. på Amerikanske barriques
Drikkes bedst
2023-2028
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Medaljer

Awarded Wine
Our Favorite

Om producenten

Vinosia

Vinosia, en lille vingård i byen Paternopoli fra Campania provinsen i det sydlige Italien. Et projekt, som startede i 2004 af Vinmageren Luciano Ercolino, bror af Mario Ercolino, der laver Nativserien, som også bliver produceret i Paternopoli.

Luciano Ercolino er forretningsmand og selvudlært tilbage i 90erne. Medstarter af vingården Feudi Di San Gregorio, som har stor succes og anerkendelse i Italien, hvilket har givet god erfaring med på vejen.
Drevet af passion, ambition og kreativitet fik Luciano til at følge sin drøm og startede dermed sin egen vingård i hjertet af Taurasi DOCG. 

Projektet var gennemtænkt og vinmarkerne, som udgør omkring 40 hektar i dag, er strategisk placeret til at fokusere på to forskellige stilarter, både vine fremstillet på Aglianico og Primitivo. 

Vine fra Irpinia, Campania hvor Vinosia fremstiller vine i højeste kvalitet af rødvinsdruen Aglianico. Stilen er tørre og mere tanninrig, dog med et frugtigt udtryk. Terrænet er ujævnt med bjerge og bakker omkring.
Hertil fremstilles der også hvidvine på de lokale druer Greco Di Tufo og Fiano Di Avellino.

Vine fra Salento, Apulien som er omgivet af havet, hvorfra vinden skaber en frisk brise til det tørre landskab. Mere jævnt terræn og yderst smuk natur. Herfra produceres Vinene på Primitivodruen.

Vinosia byder på en sammensætning af innovation og gamle traditioner. En ny vingård blev bygget i 2014, hvor fokus var miljøvenlig vinfremstilling, både med CO2 udledning, genbrug og energibesparende tiltag, samme fokus til høsten. 

I 2016 ansatte Vinosia den anerkendte ønolog og Vinmager Mr. Bappe Caviola, blandt Italiens mest talentfulde Vinmagere, med mange års erfaringer med forskellige vintyper på tværs af Italien, især i Pimonte, som assistere i den efterhånden store produktion.

Vinosia er en vingård som udmærker sig blandt de bedste vingårde i Campania. En vingård som slog benene væk under vores smagspanel hos Andrupvin.dk.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt