NYHED! IL SAPIENTE RISERVA. LUKSUS SAPIENTE MED MERE DYBDE, FYLDE OG STRUKTUR. INTROPRIS MED 46% RABAT. LÆS MERE HER.

94 points
Mad og Monopolet
VinAvisen
94 points
James Suckling
EkstraBladet
Houlberg Vinblog

Vinosia Marziacanale Taurasi 2015

34 månerds lagring inden frigivelse!

På lager
DKK 179,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 199,95 DKK stk.
185,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

34 måneders lagring inden frigivelse af denne intense Aglianico!

Vinen kommer fra den skønne vingård Vinosia som ejes af Luciano Ercolino og er lavet på 100% Aglianico. Druerne bliver høstet i slutningen af oktober / start november, alle druerne høstes i hånden. Når vinen har gennemgået den malolaktiske gæring, kommer 70% af vinen på nye franske egetræsfade i 14 måneder hvor efter vinen flaskes og bliver lagt til lagring i yderligere 20 måneder inden den frigives. En lang proces, som er hele ventetiden værd! 

Marziacanale Taurasi fra Vinosia har en meget mørk sort-rød farve med skinnende violette refleksioner. I næsen udfolder den noter af saftige sorte kirsebær, blommer og mørke skovbær samt nuancer af læder, kaffe og mørk chokolade. Smagen er saftig, fyldig, med kompleks struktur og perfekt integreret tanniner. Fin mineral note i eftersmagen som er meget vedholdende. Alt i alt en klasse rødvin, som endnu engang bare viser hvad god Aglianico vin kan!

Server vinen ved 18-20 grader, server vinen til rødt kød, vildt eller modne oste. Giv gerne vinen 1 times iltning før servering. 

Prøv en udfordre til den bedste Aglianico vin herhjemme pt, dette er virkelig høj kvalitet! 7 år og kan drikkes nu - eller gemmes en del år i vinkælderen endnu. Dette er Syditaliens-Barolo!

Leveres i flot 6-stks trækasse, såfremt levering sker med Xpressen.

Vin Data
Drue
Aglianico
Type
Rødvin
Årgang
2015
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Vinosia
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
Campania
Lagring
14 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2022-2030
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

"Pæn koncentration og en kraftig vin med masser af intense sorte kirsebærnoter, kølige krydderier og strejf vanilje. Pakket ind af fine lidt tørre tanniner. En vellavet spændende vin fra Campania."

James Suckling

94 points

"Aromas of wild cherry, rosemary and thyme. Full-bodied with silky tannins. Juicy and succulent on the palate, with a wash of red and black fruit coming through, together with some black tea and ground spice. Layered and vibrant."

Mad og Monopolet

94 points

"Fuldblodsitaliener med 100 % Aglianico med masser af kraft, fylde og krop! I næsen har den fuld smæk på noterne - viol, tobak,skovbund, timian, modne røde bær og syltede blommer. I munden er den tør, let syrlig, har skønne tanniner og masser af kraft og fylde, hvor der er tydelig smag af modne bær. Den fungerer absolut fremragende til en omgang tapas eller en simreret"

VinAvisen

5 stjerner

"Denne rødvins farve er nærmest rødsort, og vinen højst sandsynligt ufiltreret - hvilket bevarer flere aromastoffer. Det er en flot, spændende og kraftigt krydret vin med svampe, sort peber, spidskommen, og rosmarin. Og det er en vin, der kalder på krydrede (kød)gryderetter eller kraftige, tørre oste."

Houlberg Vinblog

5,5 stjerner

"Sidst jeg smagte denne Marziacanale Taurasi kaldte jeg den både duft og smagsmæssigt en syditaliensk Barolo ... og det kan der være noget om, selvom det duftmæssigt er kraftigt, fyldigt og opulent med en balsamisk mørk frugt, brombær og blommer, så har den også tør eg, violer, tørrede blomster suppleret med røg, dyb lakrids, tobak samt kakaopulver og grønne urter.

I munden har vinen - som en Barolo - tørre, vilde og temmelig markante tanniner, som samtidig får følgeskab af en kæmpestor, frugtintensitet. Det er brombær, sorte kirsebær og måske også lidt solbær ... har en smule bitterhed, te-blade, en balsamisk, vild syre, som rammer som en hammer sammen med sorte oliven, tobak og mørk mineralitet.

Som sidst vil jeg atter påstå, at vinen tannin- og syremæssigt har Barolo gener, selvom den ikke er helt så elegant, men den har bare nogle af de samme elementer, blot mere brovten og med power og en vild syre som ind i helvede."

Medaljer

Our Favorite points

Om producenten

Vinosia

Vinosia, en lille vingård i byen Paternopoli fra Campania provinsen i det sydlige Italien. Et projekt, som startede i 2004 af Vinmageren Luciano Ercolino, bror af Mario Ercolino, der laver Nativserien, som også bliver produceret i Paternopoli.

Luciano Ercolino er forretningsmand og selvudlært tilbage i 90erne. Medstarter af vingården Feudi Di San Gregorio, som har stor succes og anerkendelse i Italien, hvilket har givet god erfaring med på vejen.
Drevet af passion, ambition og kreativitet fik Luciano til at følge sin drøm og startede dermed sin egen vingård i hjertet af Taurasi DOCG. 

Projektet var gennemtænkt og vinmarkerne, som udgør omkring 40 hektar i dag, er strategisk placeret til at fokusere på to forskellige stilarter, både vine fremstillet på Aglianico og Primitivo. 

Vine fra Irpinia, Campania hvor Vinosia fremstiller vine i højeste kvalitet af rødvinsdruen Aglianico. Stilen er tørre og mere tanninrig, dog med et frugtigt udtryk. Terrænet er ujævnt med bjerge og bakker omkring.
Hertil fremstilles der også hvidvine på de lokale druer Greco Di Tufo og Fiano Di Avellino.

Vine fra Salento, Apulien som er omgivet af havet, hvorfra vinden skaber en frisk brise til det tørre landskab. Mere jævnt terræn og yderst smuk natur. Herfra produceres Vinene på Primitivodruen.

Vinosia byder på en sammensætning af innovation og gamle traditioner. En ny vingård blev bygget i 2014, hvor fokus var miljøvenlig vinfremstilling, både med CO2 udledning, genbrug og energibesparende tiltag, samme fokus til høsten. 

I 2016 ansatte Vinosia den anerkendte ønolog og Vinmager Mr. Bappe Caviola, blandt Italiens mest talentfulde Vinmagere, med mange års erfaringer med forskellige vintyper på tværs af Italien, især i Pimonte, som assistere i den efterhånden store produktion.

Vinosia er en vingård som udmærker sig blandt de bedste vingårde i Campania. En vingård som slog benene væk under vores smagspanel hos Andrupvin.dk.

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt