NYHED! FYLDIG OG RIG SYDITALIENSK BOMBE MED 4,5 VIVINO STJERNER! NEDSAT 30% NETOP NU!  LÆS MERE HER

×
91 points
Flaskehalsen Point
VinAvisen

Vinosia Est 2004 Primitivo Salento 2021

Primitivo når alle tangenter spiller! 

På lager
DKK 119,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
125,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Super Primitivo fra Luciano Ercolino

Her får du en en Primitivo som er lavet af Luciano Ercolino, som ejer vinhust Vinosia. Luciano er i øvrigt bror til Mario som står bag Nativ vinene, så forvent høj høj klasse her! For Luciano kan lave vin, og det smager faktisk bedre end hvad der kommer fra Nativ til samme priser. Navnet på vinen henviser til årstallet hvor Luciano grundlagde vinhuset, nemlig 2004. Vinen er lavet på 100% Primitivo, alle druerne er høstet i september. Vinen gennemgår malolaktisk gæring og kommer på franske egetræsfade i omkring 6 måneder.

Intens syditaliensk rødvin, der smager fantastisk

Est 2004 Primitivo præsenterer sig i en flot mørkerød farve med lilla skær. En lækker duft, der byder på intens noter af blomme, solbær, mørke bær og balsamico noter. Smagen er kraftfuld, intens og meget frugtrig, men dog stadig perfekt afbalanceret. En fyldig vinoplevelse, som især byder på mørke bær og varme krydderier. Eftersmagen er utrolig lang og vedholdende, med små hints af fad, chokolade og vanilje.

Server vinen ved 18-20 grader og prøv den til oksekød, lam, modne oste eller bare som meditationsvin.

Dette er en Primitivo som du ikke må gå glip af. En mørk, intens og virkelig lækker rødvin. Til prisen får du umådeligt svært ved at finde bedre Primitivo. Kæmpe anbefaling herfra, prøv den!

Vin Data
Drue
Primitivo
Type
Rødvin
Årgang
2021
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Vinosia
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
Apulien
Lagring
6 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2022-2026
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Flaskehalsen Point

91 points

"En charmerende Primitivo med en vis elegance. Det bliver hverken over-sødt eller tonsertungt, for det er både afstemt og velsmagende. Den slags er ikke hverdagskost for Primitivoer fra Salento, men hvis du generelt er træt af Primitivo-stilen, så har vi her en vin, der kan få dig til at genfinde nysgerrigheden på de mørke, syditalienske vine."

VinAvisen

5 stjerner

"Sidste år smagte vi årgang 2020 af denne fortræffelige rødvin, og vi gav den fem stjerner. Årgang 2021 får også juleenglene til at synge. Den dufter af solbær og friske kirsebær og har en fyldig bærsmag med blødhed og en lille frisk syre til slut. Normalprisen er yderst rimelig for en vin af denne kvalitet - og prisen ved 6 flasker er et rigtig godt julekup."

Medaljer

Guldmedalje China Wine Competition

Medaljer

Awarded Wine
Gold Winner
Our Favorite

Om producenten

Vinosia

Vinosia, en lille vingård i byen Paternopoli fra Campania provinsen i det sydlige Italien. Et projekt, som startede i 2004 af Vinmageren Luciano Ercolino, bror af Mario Ercolino, der laver Nativserien, som også bliver produceret i Paternopoli.

Luciano Ercolino er forretningsmand og selvudlært tilbage i 90erne. Medstarter af vingården Feudi Di San Gregorio, som har stor succes og anerkendelse i Italien, hvilket har givet god erfaring med på vejen.
Drevet af passion, ambition og kreativitet fik Luciano til at følge sin drøm og startede dermed sin egen vingård i hjertet af Taurasi DOCG. 

Projektet var gennemtænkt og vinmarkerne, som udgør omkring 40 hektar i dag, er strategisk placeret til at fokusere på to forskellige stilarter, både vine fremstillet på Aglianico og Primitivo. 

Vine fra Irpinia, Campania hvor Vinosia fremstiller vine i højeste kvalitet af rødvinsdruen Aglianico. Stilen er tørre og mere tanninrig, dog med et frugtigt udtryk. Terrænet er ujævnt med bjerge og bakker omkring.
Hertil fremstilles der også hvidvine på de lokale druer Greco Di Tufo og Fiano Di Avellino.

Vine fra Salento, Apulien som er omgivet af havet, hvorfra vinden skaber en frisk brise til det tørre landskab. Mere jævnt terræn og yderst smuk natur. Herfra produceres Vinene på Primitivodruen.

Vinosia byder på en sammensætning af innovation og gamle traditioner. En ny vingård blev bygget i 2014, hvor fokus var miljøvenlig vinfremstilling, både med CO2 udledning, genbrug og energibesparende tiltag, samme fokus til høsten. 

I 2016 ansatte Vinosia den anerkendte ønolog og Vinmager Mr. Bappe Caviola, blandt Italiens mest talentfulde Vinmagere, med mange års erfaringer med forskellige vintyper på tværs af Italien, især i Pimonte, som assistere i den efterhånden store produktion.

Vinosia er en vingård som udmærker sig blandt de bedste vingårde i Campania. En vingård som slog benene væk under vores smagspanel hos Andrupvin.dk.

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt