BEMÆRK; BUTIKKEN I ESBJERG HOLDER LUKKET UGE 29+30. WEBSHOPPEN KØRER VIDERE SOM NORMALT, MEN MED BEGRÆNST TELEFON TID FRA 9-15.30 ALLE HVERDAGE.

×
95 points
Guia la Semana Vitivinicola
90 points
Robert Parker
90 points
Guia Penin
FlaskeHalsen

Vinessens La Encina Centenaria Old Vines 2015

Old Vines Monastrell med 95 point!

På lager
DKK 51,50
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 89,95 DKK stk.
56,50 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
RESTPARTI! MEGET BEGRÆNSET MÆNGDE!
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Lam
  • Oksekød
  • Svinekød
  • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

Vinen er primært produceret af Monastrell, fra vinmarker tilplantet med 80+ år gamle vinstokke. Duerne herfra høstes manuelt i individuelle små plastkasser for at beskytte druerne på vej til vinhuset. Herefter følger en streng sortering, hvor kun de bedste druer udvælges til producering af denne vin. Udover Monastrell er vinen blended med lidt Shiraz og Cabernet, for at give mere karakter og rygrad til den mørke og frugtrige Monastrell most. Efter at vinen er blended ligger den i kontakt med skallerne i hele 17 dage, med daglige pumpovers, for at udtrække så meget smag som muligt. Fadlagret 12 måneder på et mix af franske og amerikanske fade.

Vinens elementer

Dyb kirsebærrød farve, med lilla kanter. Aromaer af røde og sorte bær og blommer, samt antydninger af balsamico, svesker og krydderurter. I smagen er det den fyldige frugt der virkelig træder frem, i perfekt samspil med de let krydret noter.  Strukturen er blød og silkeagtig, og modne tanniner samt et velafbalanceret syreindhold fuldender oplevelse. Den store modne frugtsmag bliver hængende længe i eftersmagen.

Serveringstemperatur og anvendelse

Nyd denne rødvin ved 17-18° grader, og lad den gerne dekantere før servering. En perfekt ledsager til svinekød, lam, grillmad, oksekød og modne oste.

Endnu en rigtig god vin fra anderkendte Vinessens. Intens og rig Monastrell fra gamle vinstokke, er perfekt blended med Shiraz og Cabernet, som giver modspil til Monastrells mørke og fyldige frugt. En vin hvis kvalitet er klasser højere end prisen!

Vin Data
Drue
Cabernet Sauvignon
Monastrell
Syrah
Type
Rødvin
Årgang
2015
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Vinessens
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
DO Alicante
Lagring
12 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2017-2021
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

"I det sydøstlige Spanien er det primært ferierejser, solskin og strandture, der er trækplastrene. Men lad være at lade dig snyde af det, for her findes også rigtig meget spændende vin. Det meste er skabt på Monastrell-druen, og det kan være nogle kraftfulde og syrlige oplevelser. Andre gange, hvis du tillader dig selv at skrue prisen op fra et par Euro, så får du rigtig god valuta for pengene. Det gælder eksempelvis denne Alicante-vin, der står i 65,- danske kroner, og selvom det er en rigtig kraftig bandit, så er der også en lækker og charmerende blødhed over den. Farvemæssigt er vi i den mørk-violette afdeling, men når inen får lov at folde sig ud efter lidt tids iltning, så kommer der masser af spændende nuancer frem. Der er en storladen og flot frugtsmag med lidt krydrede noter blandet med kirsebær og mørke frugter, og så er der en superlækker vanille-agtig fedme i eftersmagen, der sætter et rigtig flot punktum for fornøjelsen. En virkelig flot Alicante-vin til en virkelig vidunderlig pris."

Guia Penin

90 points

"Colour: bright cherry. Nose: balsamic herbs, floral, red berry notes, earthy notes, creamy oak. Palate: fruity, spicy, round tannins, easy to drink."

Robert Parker

90 points

"It felt quite classical, with some earthy aromas, good ripeness and a rustic/dusty touch. Somehow balsamic, the effect of the élevage was more noticeable in the palate. It needs powerful food and/or some more time in bottle."

Guia la Semana Vitivinicola

95 points

"Black fruit of optimal ripeness, smoky notes, mediterranean herbs, floral nuances, fine sour berries character on the palate, good texture and balance and a long balsamic and mineral finish."

Om producenten

Bodegas Vinessens

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt