Husk butikken i Esbjerg holder lukket uge 28+29+30. Webshoppen kører videre som normalt. Tlf. åben 9.00-16.00. Go sommer!
RYD LAGERET - FLOR DE LA MAR TIL BARE 34,50 kr.! - SOMMERROSÈ TIL BARE 29,25 kr.! FÅ FLASKER!

×
90 points
Decanter

Corte Cavedini Valpolicella Ripasso Superiore 2016

Fyldig og utrolig veldrejet Ripasso Superiore

På lager
DKK 149,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 179,95 DKK stk.
155,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Hygge
  • Kalvekød
  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Kvalitets Ripasso fra Cavedini

Den familieejede vingård, Corte Cavedini, er beliggende på de idylliske bakker i Valpolicella lidt udenfor byen Marcellise. Her forvalter familien Cavedini med faderen Umberto i spidsen det gamle håndværk og tidligere generationers lærdom med største respekt. En respekt og lidenskab, som Umberto har formidlet videre til sine to børn, Marco og Elene, som er godt på vej til at føre de stolte traditioner videre.

Familien Cavedini har en medfødt lidenskab for vinfremstilling, som foregår i dybeste respekt for naturen, vinstokkene og den kulturarv, som tidligere generationer har overdraget. En respekt og passion, som både kan ses, duftes og smages i deres fantastiske Valpolicella-vine.

Vinfremstilling

Familien Cavedini's vinmarker er smukt beliggende lidt udenfor byen Marcellise i 120-200 moh. Undergrunden er ret kalkholdig og rig på mineraler, hvilket giver vinene deres helt unikke karakteristika og det man også kalder for terroir.

Vinstokkene som har leveret druerne til denne Ripasso er ca. 15 år gamle, og giver et samlet høstudbytte på ca. 4.500 kg. pr. hektar. I starten af oktober måned høstes druerne med håndkraft, hvorefter de i små plastikkassser skånsomt transporteres hen til familiens vingård. Her placeres de mange kasser med druematerialet i et velventileret loftsrum, hvor de ligger til tørring indtil medio december. Selve fermenteringsprocessen foregår på temperaturregulerede ståltanke i ca. 4 dage med daglige pumpovers. Herefter igangsættes en anden gæring med druekvaset fra produktionen af vinhusets store Amarone. Efter endt vinifikation lagrer vinen videre i 18 måneder på nye egetræsfade.

Vinens elementer

Corte Cavedini Valpolicella Ripasso Superiore 2015 byder på en flot intens mørk rubinrød farve i glasset. Det visuelle udtryk er smukt og fængende med en flot fyldig viskositet, der langsomt glider ned af glassets sider. Duften er elegant og indbydende med en let parfumereret næse af modne røde bærfrugter som kirsebær.

Vinen opleves dejlig fyldig og rund med velintegrerede tanniner og nøje afstemt frugtsyre. Smagen er ganske enkelt fortryllende. Vinen føles utrolig behagelig i munden og dejlig afbalanceret med en herlig lang letkrydret eftersmag af kirsebær og vanilje.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved ca. 16-18° grader for den optimale vinoplevelse. Denne klassiske Ripasso er den ideelle ledsager til vildtretter, oksekød, simreretter, krydret tapas, grill og modne oste. Lad gerne vinen dekantere 30 min. før servering, så den får lov til at vise sit fulde potentiale.

Ægte klassisk Valpolicella Ripasso Superiore på et flot højt niveau, som både kan ses, duftes og smages. Kan med lethed sende mange billige Amaroner til tælling i ringhjørnet. Klassisk Ripasso-oplevelse med et twist af terroir.

Vin Data
Drue
Corvina
Corvinone
Merlot
Rondinella
Type
Rødvin
Vintype
Ripasso
Årgang
2016
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Corte Cavedini
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Valpolicella
Lagring
18 måneder på egetræsfade
Drikkes bedst
2021-2028
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Om producenten

Corte Cavedini

Familien Cavedini har en medfødt lidenskab for vinfremstilling, som foregår i dybeste respekt for naturen, vinstokkene og den kulturarv, som tidligere generationer har overdraget. En respekt og passion, som både kan ses, duftes og smages i deres fantastiske Valpolicella-vine.

Corte Cavedini producerer i dag 5 forskellige vine på deres idylliske vingård, som på smukkeste vis er skåret ind i de grønne, bølgende bakker.

De fem vintyper er Valpolicella, Ripasso, Amarone og dessertvinen Recioto. Derudover producerer de pt. en enkelt hvidvin.

Corte Cavedini benytter følgende druesorter:

Indfødte sorter i Valpolicella:

Internationale sorter:

Corte Cavedini's vingård i Valpolicella

Vinkælderen hos Corte Cavedini

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt