MYSTERY BOX ROSE. 6 LÆKRE ROSE VINE FOR KUN 267,80 KR. LÆS MERE HER.

×

Côtes du Rhône

Vinene fra Rhône er klassisk franske i deres udtryk med krydrede noter af sort peber og mørke bær. Vine fra Nordrhône er ofte mere elegante i deres udtryk med saft og peber, hvorimod vine fra Sydrhône er mere fyldige, sødmefulde, krydrede og mindre ”tørre”. Rhône har i modsætning til Bourgogne og Bordeaux ikke oplevet en hypet opmærksomhed, så man kan gøre sig nogle aldeles gode køb fra netop dette område.

4 appellationer i Côtes du Rhône

Côtes du Rhône er inddelt i 4 inddelte klassificeringer - også kaldtet for appellationer, som er skabt til at vurdere kvaliteten af den vin man køber. Herunder hvilke vinmarker og underområder vinen kommer fra. Inddeling er således, fra mindste til højeste klassificering:

  • ”Côtes du Rhône” (AOC), hvilket svarer til ca. 90 % af alt vin dyrket i området. Vinene med betegnelsen ”Côtes du Rhône” svinger i kvalitet fra at være noget ubalanceret surt stads til at være saftig og indbydende, men det er også muligt at lave et decideret røverkøb. AOC står for Appellation d’Origine Contrôlée, hvilket på godt gammeldags jysk kan oversættes til ”kontrolleret navn og oprindelse”. 
  • ”Côtes du Rhône Villages”, som består af en række kommuner med særlige gunstige marker. Herunder:
  • ”Côtes du Rhône Villages (plus et bynavn)”, som udspecificerer vinenes lokalitet. 19 byer har denne tilladelse. Ca. 10 % af vin fra Rhône har enten denne klassificering eller Cru-status.
  • ”Cru”, som er den absolutte topklasse såsom Châteauneuf-du-Pape og Saint-Joseph. Cru-status fås på baggrund af de marker vinene dyrkes, og kvaliteten testes jævnlig for at opretholde den ypperligste standard.