Ny "4,2 på Vivino" smagekasse! Altid hurtigt udsolgt, så skynd dig at få del i denne nye smagekasse. Læs mere her.

×
94 points
Robert Parker
93 points
Guia Penin
Wine Manual
Houlberg Vinblog

Bendito Las Sabias 2018

"concentration and elegance" citat Robert Parker

På lager
DKK 199,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 249,95 DKK stk.
205,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Oksekød
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Stor, dyb og kompleks Toro vin

Produceret af 100% Tinta di Toro, fra gamle vinstokke på op til 80 år. Udbyttet af druer er nede på kun 2,5-3,5 ton per hektar!. Vinen har fadlagret hele 16 måneder i et mix af franske og amerikanske fade. 16% alc i denne kraftkarl.

Helt mørk vin. Mørke frugt aromaer i næsen, men også noter af den lange fadlagring og balsamico. I smagen finder man et bombadement af mørk og fyldig frugt, brombær, lakrids, peber, vanilje og tobak. Vinen er nu meget fyldig og med tung frugt, men der er også masser af struktur og en vis elegance. Den fyldige frugt bliver hængende længe i eftersmagen.

Server vinen v/ 16-18 grader til retter med rødt kød, vildt, smagsfulde gryderetter, eller evt. som en super ledsager til den smagsfulde og fede julemad. Vinen kan nydes nu efter min. 1 times iltning, men den kan også med fordel gemmes en del år endnu, og den vil udvikle sig rigtig flot. Gem frem til ca. år 2030.

En super lækker og meget kraftfuld Toro vin, der formår både at have fyldig aromatisk frugt, men også struktur og kompleksitet. En lækker Toro vin med flot lagrings potentiale.

Vin Data
Drue
Tempranillo
Type
Rødvin
Årgang
2018
Land
Spanien
Låg
Prop
Producent
Dominio del Bendito
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
16,5%
Region
DO Toro
Lagring
16 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2022-2030
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Guia Penin

93 points

"COLOUR; deep cherry AROMA; ripe fruit, dried herbs, creamy oak FLAVOUR; ripe fruit, dried herbs, creamy oak"

Robert Parker

94 points

"Tasted next to the 2017, the 2018 Las Sabias stole the show. It has ripeness, depth and complexity, and the palate feels very harmonious in the Titán XL style. It's still a baby that needs a little bit of time to polish its tannins, and it should develop for a long time in bottle."

VinExpressen

Anbefalet points

"Mørk brombærnæse med indslag af appelsinskal, kokos og strejf af tjære. Ikke den store elegance, men potent og ultra rig bassevin med masser af alting: alkohol, ekstrakt, frugtsødme og en strukturerende garvesyre."

Houlberg Vinblog

5 stjerner

"I næsen er det vitterlig en kraftkarl, som har pænt med fadnoter og den minder på mange måder om en Ribera del Duero. Der er vanilje, kakaopulver, sød finsk lakrids, solbær, svesker og måske endda svagt lidt rosiner ... der er krop, styrke, peber og power.

Der sker nærmest også en krafteksplosion i munden, godt med alkoholvarme, men alkoholen er pakket pænt ind sammen med en mørk, saftig og intens frisk, den søde lakrids og igen klar Ribera del Duero gener, hvor fadene får godt med plads. Der er runde og tunge tanniner, en vis sødme og har ellers en Hemi 8 cylinder motor, men altså også bare en rigtig god smag, så 5 tomler med pil op."

Wine Manual

5 stjerner

"En rigtig power-vin, som ville gå godt til kraftige danske madretter. Man skal dog være i humør til denne stil, som er meget bombastisk og koncentreret. Bør nydes i sin sprudlende ungdom, men kan også gemmes fem år mere, hvor vinen bliver mere blød og tertiær. En sikker vinder blandt de danske forbrugere!"

Medaljer

Awarded Wine
Our Favorite

Om producenten

Dominio del Bendito

Produktionen er på ca. 80.000 flasker årligt. Antallet stiger støt år efter år, men aldrig så hurtigt at det går ud over kvaliteten.

Resultatet af Antonys arbejde er moderne spanske vine. Det er kraftfulde Tinta di Toro, med masser af fad og koncentreret frugt. Det er super vine i topklasse, og noget af det bedste der kan fås fra Toro!

Robert Parker roser Dominio del Bendito med ordene:

"These are large, ripe, powerful wines full of character, possibly a reflection of its creator. This is one of the best collections in Toro that seems to improve by the year"

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt