SUPER VALUE SMAGEKASSER M/ 12 FL FOR KUN 525 KR! BEGRÆNSET ANTAL! LÆS MERE HER!

×
91 points
Mad og Monopolet
90 points
Flaskehalsen Point
FlaskeHalsen

Conceito Fine Tawny Port

Sublim tawny port

På lager
DKK 75,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
81,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Dessert og sødt
  • Hygge
Beskrivelse

Detaljer

Fine Tawny på mere en 20 forskellige druesorter 

Fine tawny fra Conceito er en skøn blanding af traditionelle Douro-druer, der omfatter Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Amarela, Rufete og i alt mere end 20 druesorter. Den er fremstillet af druer fra gamle vinstokke, der har en imponerende alder på omkring 80 år. Vinificeringen hos Conceito er en kombination af traditionelle granit-lagares til gæring og mekaniske metoder sammen med mere moderne teknikker. Dette muliggør en omhyggelig håndtering af druerne og bidrager til vinens kvalitet og præcision.

I glasset præsenteres du for en flot dyb gylden farve. Duftene i denne tawny port er komplekse og delikate. Frugtagtige nuancer som tørrede frugter, svesker, appelsinskal, antydninger af ristede nødder. Smagen er fyldig, silkeagtig og elegant. Den har en velafbalanceret sødme og en let syrlighed, der giver en behagelig friskhed til vinen. Ved første tår vil du bemærke de søde frugtnoter som rosiner, figner og kandiseret frugt, der er karakteristiske for tawny port. 

Serveres ved 14-16 grader, den passer perfekt til desserter, der inkluderer nøddebaserede kager, chokoladekager, creme brulee og ost, især bløde og kraftige oste som f.eks. blåskimmelost.

Vin Data
Drue
Diverse sorter
Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Type
Portvin
Land
Portugal
Låg
Korkprop
Producent
Conceito Vinhos
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
19,5%
Region
Porto
Drikkes bedst
Nu og 3 år frem
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

Flaskehalsen Point

90 points

"Når julen nærmer sig, begynder mange af os at kigge os om efter den portvin, der skal skylle skuffelsen over endnu en misset mandelgave ned. Skal det være dyrt og flot? Eller skal det være billigt men stadig fornuftigt at drikke? Conceito Tawny er faktisk både flot og billig. Rigtig rar balance og alle de klassiske Tawny-agtige noter, der dog også suppleres af et fint skvæt frisk frugt, der vil klæde juledesserten fortrinligt. Hvis portvinen ikke skal have hovedrollen juleaften – men både smage dejligt og holde et fornuftspræget budget – så har Conceito Tawny mine varmeste anbefalinger."

Mad og Monopolet

91 points

"Conceito laver portvin, hvor de bruger hele paletten, når det kommer til druer. Denne Ruby Port har en skøn duft af modne jordbær, solbær, mælkechokolade, kaffe, allehånde og rosiner. I munden er den sødmefuld, men der er også en fin friskhed, som skyldes lagringen, der bl.a. er på granit."

Om producenten

Conceito

De første vine fra Conceito-mærket (som oversættes 'koncept') blev lavet i 2005; før dette blev druerne solgt til andre producenter. Vinhuset har siden selv produceret vine, og dette flotte arbejde fortsætter den dag i dag. Conceito ejer 86 hektar vinmarker. De er alle organisk forvaltet, uden brug af pesticider. Deres vinmarker ligger i Teja-dalen, en af ​​de koldeste Douro-mikroklimaer. 86 hektar fordelt på 5 forskellige Quintas. 

Når du smager en Conceito-vin, kan du smage dens essens – kærlighed til naturen, respekt for klima og jordbunds egenskaber. Ambitionen om at gøre det bedste med det, moder jord kan producere. Deres vine har sjæl, fordi de er autentiske, men også fordi de bærer konsistensen af ​​et vinfremstillingsprojekt, som involverer lokalsamfund, i et partnerskab med hyrder og landmænd, der stimulerer naturlig og økologisk produktion i regionen.

Bag vinene står Rita, som er Conceitos ansigt. Rita er Conceitos sjæl. Rita var den, der gjorde det muligt for den familieejede virksomhed, ledet af hendes mor Carla Ferreira, at kombinere historie med ambitionen om at skabe nye vine med moderne touch. Rita kombinerer ungdom med visdom og teknisk knowhow med intuition. Med præcision, elegance, respekt for naturen og dens kredsløb, er der kommet lette men dybe vine. Tiltalende, men langtidsholdbar og alligevel givende og sofistikeret.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt