Bodegas Morca

Det spanske vinhus Bodegas Morca, grundlagt i 2014 af Jordi Flos, er smukt beliggende i landsbyen Borja i det nordøstlige Spanien i provinsen Zaragoza.

Bodegas Morca er det seneste skud på stammen fra Gil-familien, som står bag den ene store spanske topvin efter den anden. Bodegas Morca råder over 30 hektar vinmarker i vinregionen DO Campo de Borja. Flere af disse vinmarker kan dateres helt tilbage til 1145 e.Kr., og består i dag af nogle af Spaniens ældste Garnacha vinstokke. 

 • Bodegas Morca `Godina` 2016

  DKK 169,00
  v/ kassevis á 6 stk.
  ellers 199,95 DKK stk.
  VinAvisen
  92 points
  Guia Penin
  Unik intensitet til prisen. Et brag af en rødvin!
 • Bodegas Morca `Morca` 2016

  DKK 299,00
  v/ kassevis á 6 stk.
  ellers 349,95 DKK stk.
  FlaskeHalsen
  VinAvisen
  Morca er en vinoplevelse i verdensklasse!
 • Bodegas Morca 'Touran' 2015

  DKK 799,00
  v/ kassevis á 6 stk.
  ellers 899,95 DKK stk.
  94 points
  Guia Penin
  Ny topvin fra Gil Family Estates i helt unik kvalitet.
 • Bodegas Morca 'Touran' 2016

  DKK 799,00
  v/ kassevis á 6 stk.
  ellers 899,95 DKK stk.
  92 points
  EkstraBladet points
  Smag På Vin
  Ny topvin fra Gil Family Estates i helt unik kvalitet.

Bodegas Morca og Gil-familien har store ambitioner med dette nye spanske vinhus. En udvidelse med hele 120 hektar vinmarker er allerede planlagt, som skal levere druemateriale til deres "starter-vine", idet de nuværende gamle Garnacha vinstokke leverer druer til deres helt store topvine.

Intet er overladt til tilfældighederne

Der bliver kun anvendt Garnacha druer af højeste kvalitet på ejendommen, og arbejdsformen er den samme som for alle Gil-familiens vinhuse - stor udtyndning, kun de bedste druer udvælges, omhyggelig sortering og kun de bedste egetræsfade anvendes til fremstillingen af deres vine. Med andre ord - intet er overladt til tilfældighederne hos Bodegas Morca og man kan forvente vine på et meget højt internationalt niveau.

Et fantastisk højt niveau fra Bodegas Morca, uanset om det er deres "starter-vin" Flor de Goda eller deres store topvine som fx Godina, Morca og deres Touran.

Vinproduktionen hos Bodegas Morca

Bodegas Morca råder som sagt over 30 hektar vinmarker, som alle er beplantet med meget gamle Garnacha vinstokke. Disse vinstokke leverer et meget lille høstudbytte, men druer af en meget høj kvalitet og intensitet. Garnacha vinstokkene fra netop denne vinregion er meget eftertragtede, da de tilfører masser af struktur og aromatisk kompleksitet til vinene.

Druerne plukkes med håndkraft og transporteres i små beholdere ned til vinhuset, hvor de først gennemgår en alkoholisk gæringsproces for derefter at gennemgå en malolaktisk fermenteringsproces, som alle deres rødvine gennemgår. Denne proces omdanner den hårde æblesyre til den noget blødere mælkesyre i vinen, som også er med til at tilføre yderligere kompleksitet til vinen.

Vinfremstillingen orkestreres af Frank Gonzales, som står i spidsen for vinproduktionen hos Bodegas Morca.