Bodegas Atalaya

Bodegas Atalaya er beliggende i D.O. Almansa i det sydlige Spanien, lige nord for D.O. Jumilla og D.O. Yecla. Første årgang af Bodegas Atalaya vinene var årgang 2007, og siden da er niveauet hævet konstant. I dag producerer de, efter vores mening, de absolut bedste vine fra D.O. Almansa.

 • Atalaya `Laya` 2017

  DKK 68,00
  v/ kassevis á 6 stk.
  ellers 79,95 DKK stk.
  90 points
  Guia Penin
  Laya er en sublim vin til prisen
 • Atalaya `La Atalaya del Camino` 2016

  DKK 119,00
  v/ kassevis á 6 stk.
  ellers 149,95 DKK stk.
  92 points
  Guia Penin
  Utroligt at denne vin ikke koster mere!

Her i D.O. Almansa har de et forholdsvis varmt klima, meget ringe jord, og mindre end 350 mm regn pr år. Ikke et optimalt klima for de fleste, men for Bodegas Atalaya er det perfekt. De arbejder med gamle, lavt ydende vinstokke, men stokke som til gengæld producerer druer af høj kvalitet og med koncentreret farve og smag. Bodegas Atalaya`s vinmarker er placeret i 700-1000 meters højde, i sandet- og kalkholdig jord. De producerer primært Garnacha Tintonera, men også Monastrell.

Chefen for produktionen på Bodegas Atalaya er Frank Gonzales, en Australier med spanske rødder. Han er ligeledes chef for produktionen hos vores anden populære producent Bodegas Tridente. Han forstår at lave vine med absolut mest saft og kraft.