Ugens Vinhit points
VinExpressen

Chateau du Mourre du Tendre `Cuvee Jacques Paumel` Plan de Dieu 2015

Karakterfuld, solid og balanceret Plan di Dieu

På lager
DKK 129,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 159,95 DKK stk.
134,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Solid og balanceret rødvin fra Plan di Dieu

Denne Rhone Villages Plan di Dieu er produceret af Grenache Noir, Mourvedre og Cinsaut fra vinstokke der er plantet i jord der primært består af tørre og kalkholdige småsten. Disse vinstokke er alle over 70 år gamle – og nogle er tæt på at være 100 år gamle. Vinen har lagret 24 måneder i rustfri ståltanke og er ikke filtreret inden aftapning. Vinen vil vinde af at blive gemt nogle år endnu og kan nemt gemmes 15 år fra høståret.

En super vin fra Plan di Dieu. Intens rubinrød farve. Rige aromaer af røde frugter og blommer, samt noter af kandiseret frugt og lakrids. Smagen har en flot fylde og vedholdende smag. Solid struktur i vinen og flot tørhed. En vin i flot balance og med en lang eftersmag.

Server vinen v/ 19-21 grader. Vi anbefaler at i bruger vinen til f.eks. rødt kød, karakterfulde og tørre oste eller til mørk chokolade. Giv gerne vinen luft 30 min inden servering.

Klassisk Plan di Dieu af høj kvalitet. Rige aromaer og intens smag, samt flot struktur. En spændende vin som kan drikkes nu – eller gemmes en del år i vinkælderen.

Vin Data
Drue
Cinsault
Grenache Noir
Mourvedre
Type
Rødvin
Årgang
2015
Land
Frankrig
Låg
Korkprop
Producent
Chateau du Mourre du Tendre
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
Rhone
Lagring
24 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2018-2030
Anmeldelser
VinExpressen

Ugens Vinhit points

"Masser af jordbær og et lille rustikt strejf af stald, læder og en kant af grønne grene. Dejlig luftig klassisk vin med masser Chateauneuf-karakter, og så koster den kun knap 130 kr. v. 6 flasker. Ugens vinhit."

Om producenten

Chateau du Mourre du Tendre

Chateau Du Mourre Du Tendre er iblandt de nyere vinhuse i Frankrig, med et stjernehøjt potentiale. Vingården er familieejet og har beliggenhed  i den sydlige del af Rhône-dalen, mere præcis i provinsen Courthezon. Vinhuset har passeret fra generation til generation. I starten af 1960´erne blev vingården forvaltet af Jacques Paumel, siden da har hans to børn, Richard og Florence, overtaget ejerskabet samt den daglige ledelse. I 2013 fik Florences søn også en aktiv rolle i forvaltningen af familiens ejendom. Vinhuset har mange års erfaring med landbrug og vindyrkning. Men tapning på egne flasker er dog til gengæld et lidt nyere område for vinhuset, da de først startede aftapningen i 1988. I tiden op til, blev alt høsten fra vinstokkene solgt videre til grossister med stort succes.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt