MYSTERY BOX ROSE. 6 LÆKRE ROSE VINE FOR KUN 267,80 KR. LÆS MERE HER.

×

Amerikansk rødvin

USA er i dag en af verdens vigtigste vinforbruger og bliver kun overgået af Frankrig, Spanien og Italien, som er større vinproducerende nationer.

USA har mere end 3400 vinproducenter, hvoraf størstedelen er koncentreret i den solrige stat, Californien. Californien er absolut den største vinproducerende stat i USA og har et vinareal på mere end 132.000 hektar, som leverer mere end 90% af den samlede vinproduktion i hele Nordamerika. De vigtigste regioner i Californien er North Coast og Central Coast.

Til trods for den store koncentration af vinavlere i Californien, dyrkes der vin i samtlige 50 stater i USA, hvoraf nogle af de andre store stater er Oregon og Washington.

Europæiske rødder bag amerikansk rødvin

Mange af vinstokkene kom til landet sammen med de franske emigranter tilbage i 1700-tallet og tæller druer som Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah og Chardonnay. En af de meget populære druer for tiden er Zinfandel, som leverer den ene flotte vin efter den anden, og som falder i rigtig god jord hos mange danskere. En drue, som har de samme egenskaber og karakteristika som Primitivo druen. Frugtrige, kraftfulde vine uden for mange tanniner og med en sødmefuld frugtsmag.

Vi har et lille udvalg af amerikansk rødvin, hvor The Clown 'twisted Blend' er godt valg til Hygge!