KÆMPE KUP! RIOJA GRAN RESERVA MED 61% RABAT! FØRST TIL MØLLE! LÆS MERE HER!

×
92 points
James Suckling
Houlberg Vinblog

Vinosia Sintonia Irpinia Bianco 2022

Endnu et mesterværk fra Vinosia!

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
105,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Lyst kød
  • Ost
  • Skaldyr
Beskrivelse

Detaljer

Fantastisk hvidvin fra Ercolino!

Denne eminente hvidvin fra Vinosia er lavet på 50% Greco og 50% Fiano fra byerne Santa Paolina and San Potito Ultra i regionen Campania. Her har winemaker Luciano Ercolino formået at skabe en fantastisk hvidvin, fra de håndplukket druer. Vinen gennemgår en kort maceration og en gæring under kontrolleret temperatur, hvorefter den lagres i ståltanke i omkring 3 måneder, før den flaskes.

Vinen har en flot gylden farve i glasset med grønlige nuancer. Duften byder på friske noter af ananas kombineret med sødere noter af stenfrugter. Smagen er frisk, med en behagelig blød frugt. Eftersmagen er læskende og vedvarende.

Server vinen ved 8-10 grader og prøv den til fisk, lyst kød eller til sommersalaten på terrassen. 

Lækker hvidvin fra Vinosia, lavet på de lokale druer Greco og Fiano. Rost af bl.a. VinExpressen og Houlberg. Spændende vin med friskhed og masser af blød frugt.

Vin Data
Drue
Fiano di Avellino
Greco di Tufo
Type
Hvidvin
Årgang
2022
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Vinosia
Størrelse
75 cl
Region
Campania
Lagring
3 mdr. på ståltank
Drikkes bedst
2023-2025
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
James Suckling

92 points

"A fresh and attractive Irpinia Bianco with ripe lemons, grapefruit and oyster shells, too. Saline and textured with a sleek palate full of zingy citrus and herbs. Melon and crushed stones in the neat, pithy finish. Delicious now"

VinExpressen

Anbefalet points

"Citrus, æbleskæl og lidt pære i duft. Ditto i smagen, der er blød og afrundet med en lille behagelig frugtsødme, der flankeres af en frisk lille syre i eftersmagen. Medium koncentreret lille terrassebasker, der vil falde i de manges smag."

Houlberg Vinblog

5 stjerner

"Duftmæssigt der melon, sød galiamelon, kvæde, mango og ananas, nogle søde krydderier ... alt sammen afdæmpet med en vis fyldighed, krop, svagt grønne elementer, kaktus samt et lidt støvet udtryk. Smagen er noget anderledes ... fortsat med en vis olieret fyldighed, men faktisk ganske frisk og livlig. Der er gule æbler, fersken, lemon og umodne pærer. Det er samtidig blødt og meget behagelig, hvor den lille lemon bitterhed hænger længe i eftersmagen, så dermed ligger Houlberg et sted mellem 4,5 og 5 tomler."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt