KÆMPE KUP! RIOJA GRAN RESERVA MED 61% RABAT! FØRST TIL MØLLE! LÆS MERE HER!

×
Gambero Rosso
93 points
James Suckling
Vinvalget

Vinosia Le Grade Fiano Di Avellino 2022

Rig, aromatisk og blød top hvidvin fra Vinosia.

På lager
DKK 149,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 169,95 DKK stk.
155,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Kylling og kalkun
  • Ost
  • Pasta og pizza
Beskrivelse

Detaljer

Rig, aromatisk og blød top hvidvin fra Vinosia

Vinen er produceret af 100% Fiano fra Avellino i Campanien. Her ejer Vinsoia vinmarker i kommunen San Potito Ultra, hvorfor druerne kommer. Vinstokkene er plantet i Guyut esplalier, hvor de beskæres kraftigt for at holde udbyttet nede og kvaliteten i top. Disse vinstokke leverer kun 5 ton per hektar, og alle disse druer er håndhøstet i starten af oktober. Kun de bedste klaser af Fiano kommer i denne top hvidvin. Efter ankomst til vinhuset bliver klaserne sorteret og de hele udvalgte klaser presset let. Gæring og kort lagring sker i ståltanke sammen med druekvaset.

Flot strågylden farve. Delikate aromaer i druften af pære, abrikos og citrusgræs, samt hints af mandel, ristet brød og akaciehonning. Smagen er aromatisk, rig, og blød, og det hele slutter i en mineralsk og vedvarende eftersmag.

Server vinen v/ 7-9 grader. Prøv den til f.eks. friske oste, fjerkræ, fisk og sushi samt en god pastaret.

Denne Fiano di Avellino er en af top hvidvinene fra Vinosia. En rig, aromatisk og blød smag, hvor en lille frisk syre holder hele frisk. En super hvidvin til de lidt mere smagsfulde retter af fisk og fjerkræ.

Vin Data
Drue
Fiano di Avellino
Type
Hvidvin
Årgang
2022
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Vinosia Srl
Størrelse
75 cl
Region
Campania
Lagring
3 mdr i ståltanke
Drikkes bedst
2023-2026
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Forlaget Smag

18,5 points

“Engang var Fiano fra Avellino Italiens berømteste hvidvin, og der er stadig både historie og kvalitet i glasset. Smagen bevæger sig fra mild honning uden særlig sødme, over vanillebolcher og moden mango til små dryp lime i finish og eftersmag. Det er en vin med fylde, karakter og sjæl, opsat på hygge, fisk og seafood, og den fortjener det bedste, man kan skaffe.”

Gambero Rosso

3 stjerner

James Suckling

93 points

"A very attractive fiano with a tactile allure. Warm-stone minerality with fresh herbs like tarragon and thyme. Lime, grapefruit and melon. Sleek and textured on the palate with an enticing, long finish full of salted lemons and wild herbs. Mineral and gastronomic."

Vinvalget

5 stjerner

"På snuden hvide blomster, pære/æblemost, stenet mineralitet og en lille strøget tændstik. Jesper fik banan, hvilket meget godt beskriver en meget moden frugt i et ellers frisk udtryk. I munden er der tydeligere citrusfrugt end på næsen. Det er super læskende og mineralsk, men med en rund blød frugtighed. Hvis du er en fræk lille nysgerrig hvidvinsmis, kan vi kun anbefale, at du næste gang kigger lidt længere sydpå i det italienske, når du er på udkig efter en fræk hvid til at imponere."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt