KÆMPE KUP! RIOJA GRAN RESERVA MED 61% RABAT! FØRST TIL MØLLE! LÆS MERE HER!

×
17 points
Forlaget Smag
EkstraBladet

Varvaglione Primadonna Chardonnay 2023

Fadlagret Chardonnay fra Puglia, Italien.

På lager
DKK 99,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 119,95 DKK stk.
105,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Ost
  • Skaldyr
  • Suppe
Beskrivelse

Detaljer

Super lækker Chardonnay fra Varvaglione

Denne skønne Chardonnay er inspireret og hyldest til den første kvinde i Varvaglione familiens vinhus, Maria Teresa Basile Varvaglione. En stor inspiration og et forbillede for de unge i familien, Maria turde at gå forrest og vise vejen for firmaet og familien.

Denne vin er produceret af 100% Chardonnay fra Puglia. Kun de bedste af Varvaglione`s Chardonnay druer bliver en del af denne Primadonna. Efter ankomst til vinhuset, bliver druerne blødt presset, fermentere i små fade og efterfølgende fadlagrer de yderligere sammen med druekvaset i 5-6 måneder.

Farven er strågylden. Rige aromaer af fersken, æble, citrus og hints af vanilje. Smagen er blød, halvtør og med en velbalanceret syre, der giver denne frugtbombe friskhed. I smagen finder man ligeledes fersken, æble og citrus, samt hints af abrikos, vanilje, fad og krydderier. En yderst flot frugtdrevet og medium fyldig Chardonnay, som har en lang eftersmag.

Server denne vin v/ 8-9 grader. Prøv den til smagsfulde retter med skaldyr, fisk eller suppe. Ligeledes et godt match til tørre oste.

Denne Chardonnay fra Varvaglione smager bare super godt. Stor, fyldig og blød smag – og en flot tilpasset syre, som giver friskhed til frugten. En lækker fadlagret Chardonnay som bør prøves.

Vin Data
Drue
Chardonnay
Type
Hvidvin
Årgang
2023
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Varvaglione
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Apulien
Lagring
6 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2024-2026
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

"GODT KØB. Fersken noter i duften. Velbalanceret chardonnay fra Puglien med fersken, abrikos og vaniljenoter. Flot fadintegration og en pæn friskhed. Let krydret afslutning."

Forlaget Smag

17 points

“Det mystiske ved denne Chardonnay fra Puglia er, at den smager glimrende - men ikke af Chardonnay. Den er frisk, bare en anelse buttet, den byder på sydfrugter som mango og pomelo, foruden æble og pære, så den har nok at byde på. Den er mild og blød, halvtør, træfri og med en let og velplaceret syre, det er i det hele taget en sympatisk hvidvin - der bare ikke smager af det, den hedder.”

Om producenten

Varvaglione

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt