KÆMPE KUP! RIOJA GRAN RESERVA MED 61% RABAT! FØRST TIL MØLLE! LÆS MERE HER!

×
91 points
Veronelli Points
18 points
Forlaget Smag
Bibenda
Houlberg Vinblog

Montecappone Utopia Verdicchio Classico Riserva 2018

Kompleks topvin fra Montecappone

På lager
DKK 249,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 269,95 DKK stk.
255,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Suppe
Beskrivelse

Detaljer

Kompleks topvin fra Montecappone

Produceret af 100% Verdicchio fra Castelli di Jesi, fra udvalgte marker hvor jorden er meget sandet, og hvor vinstokkene producerer få og små druer med koncentreret saft. Druerne høstes i slutningen af september/starten af oktober når de er optimalt modne. Vinen har lagret sur-lie i 12 måneder og siden har den lagret 6 måneder i flaske inden frigivelse.

Farven er lys strågylden, med let grønne nuancer. Modne og rige aromaer af æbler, lime og kamille, samt underliggende mere komplekse aromaer af urter, timian og salvie. Smagen er overbevisende kompleks, med flot struktur, frisk og moden. Slutter med en lang eftersmag.

Server vinen v/ 12-13 grader og gerne til f.eks. pastaretter, fisk, skaldyr, lyst kød eller som en sublim aperitif.

Topvinen fra Montecappone, denne Utopia Bianco, byder på komplekse, modne og intense aromaer og både rig og sprød smag. En top hvidvin som bør prøves.

Vin Data
Drue
Verdicchio
Type
Hvidvin
Årgang
2018
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Montecappone
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Marche
Drikkes bedst
2023-2028
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Bibenda

5 stjerner

Forlaget Smag

18 points

"Allerede næsen signalerer, at det er noget af en personlighed. Det bekræfter smagen, fyndigt og udholdende. Det er honning og modne abrikoser, den strutter af, men stilen er tør, selv om den har et lille sødt og kælent glimt i øjet, for det bliver aldrig til mere end et frækt glimt. Også italienere, ja måske især italienere, har travlt med at nedgøre den grønne drue Verdicchio, men i en eksklusiv udgave som denne viser den sin mildhed, sin selvsikkerhed og sin elegance. Jeg ville lade den udfolde det hele i glasset og nyde den uden mad."

Veronelli Points

91 points

Houlberg Vinblog

5 stjerner

"Der er sgu skrald på aromaerne, som fuldfed rammer næsen med fyldig med saftig tropisk frugt og tonstung samt cremet aromatisk nektarsødme. Der er mango, ananas, papaya og cantaloup melon, overmodne æbler, vanilje i rigelige mængder tilsat lidt blomster, pollen. lidt citrus og  halvrøgede elementer.

Smagsmæssigt er det også en fed og cremet vin, hvor der både er fyldig eksotisk frugt, mango, ananas, lemon og grillet grape. Det er stort bundtræk, dybde og kraftige, småfede og halvsøde noter samt lidt blomster. Alt er fint afstemt uden at blive alt for voldsomt. Det er en kraftig og god vin, så 5 store fingre med pil op."

Om producenten

Montecappone

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt