KÆMPE KUP! RIOJA GRAN RESERVA MED 61% RABAT! FØRST TIL MØLLE! LÆS MERE HER!

×
93 points
Flaskehalsen Point
93 points
EkstraBladet points
93 points
DinVinGuide
VinAvisen
Vinvalget

Montecappone Ergo Verdicchio 2021

Verdensklasse Verdicchio!

På lager
DKK 249,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 279,95 DKK stk.
255,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Kylling og kalkun
  • Lam
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

ErgonVerdicchio stammer fra Monteroberto, et område inden for Castelli di Jesi, der er kendt for sin fremragende vinproduktion. Denne særlige vin er resultatet af en yderst omhyggelig udvælgelse af økologisk dyrkede Verdicchio-druer. Druerne høstes sent, og vinfremstillingen følger traditionelle metoder med en lang aldringsproces, hvor en del af vinen modnes i ANFORA (lerkrukker) og en anden del i tonneaux (store tønder), hvilket skaber en vin med en unik og autentisk karakter.

I glasset udmærker Ergo sig med sin strålende gule farve, der glimter med gyldne refleksioner. Dette er kun begyndelsen på en fordybende vinoplevelse. Den intense duft er fyldig og omfattende, hvor du straks bemærker noter af eksotisk frugt som passionsfrugt og ananas. Der er også subtile strejf af saftige citrusfrugter og en honningagtig sødme, der væver sig ind i aromaen, sammen med elegante hint af tørret frugt som abrikoser og nødder. Smagsoplevelsen er vidunderlig kompleks og nuanceret. Den første tår indeholder toner af blid moden frugt med en vidunderlig friskhed og en forfriskende salt karakter, der følger med og efterlader et dyb indtryk af harmoni. Der er en forfriskende mineralitet i eftersmagen, der minder om det terræn, hvor druerne er dyrket, og en delikat, langvarig finish, der efterlader smagen af honning og tørret frugt dansende på ganen.

Server vinen ved 12-14 grader og prøv den til fiskeretter, lammepate, eller prøv den til grillet grønt. 

Vin Data
Drue
Verdicchio
Type
Hvidvin
Årgang
2021
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Montecappone
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14%
Region
Marche
Lagring
12 mdr delvist i fad og delvist i amfora
Drikkes bedst
2023-2027
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
DinVinGuide

93 points

"Flot, elegant og fyldig hvidvin fra Marche i det centrale Italien. I smagen melon, abrikos, mandler og florale noter. Meget harmonisk med en flot dybde og land, fin og frugtig eftersmag. En af de bedste hvidvine fra Italien, jeg har smag længe"

EkstraBladet points

93 points

"Flot elegant og fyldig hvidvin fra Marche i det centrale Italien. I smagen melon, abrikos, mandler og florale noter. Meget harmonisk med en flot dybde og lang fin frugtig eftersmag. En af de bedste hvidvine fra Italien jeg har smagt længe."

Flaskehalsen Point

93 points

"Verdicchio-druen er ærligt talt bagud på point hos mig. Ofte er det for parfumeret og sprælsk, men denne Mirizzi Ergo fra Jesi-området fortjener altså, at jeg smider fordommene på hylden. Det her smager sagomelme godt. Friskhed på toppen og dybde i bunden. Masser af magiske mix i udtrykket, der maser Mirizzi ind som en af sensommerens rigtig spændende overraskelser."

VinAvisen

5 stjerner

"Duften er dyb med eg og moden frugt. Smagen er kompleks, lækker og blød og med frugten i front. Friske citrusnoter dukker op i den lange eftersmag. Trods de høje procenter, er der intet alkoholbid."

Vinvalget

5 stjerner

"Gule frugter, stenfrugt, melon, æble. Hvide blomster og en super lækker citrus. Der er dybde, som giver en følelse af fad, hvilket der så viste sig ikke at være. Det er dybt og friskt. Citrussen er lækker lækker og lige en snas bitterhed på enden. Ja den koster lidt men interessant bekendtskab som godt kan lege med evt god Chardonnay i samme prisklasse."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt