KÆMPE KUP! RIOJA GRAN RESERVA MED 61% RABAT! FØRST TIL MØLLE! LÆS MERE HER!

×
VinAvisen

Conte Zardi Il Sapiente Bianco 2022

Sublimt Chardonnay blend fra Il Sapiente

På lager
DKK 65,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 74,95 DKK stk.
71,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Hygge
  • Ost
  • Pasta og pizza
  • Salat
Beskrivelse

Detaljer

Sublimt Chardonnay blend fra Il Sapiente

Denne hvide Il Sapiente er produceret på 90 % Chardonnay og 10 % Trebbiano. Stokkene slår rødder 40 meter over havets overflade i Emilia Romagna nærmere betegnet i byen Imola. I slutningen af August håndhøstes 3,3 kg. druer pr. stok, som forsigtigt bringes til vinificering i vinkælderen. Her forædles mosten over 15 dage v/ 13 grader, og tappes afslutningsvis på fade i seks måneder.

Farven er gylden. Næsen er sprængfyldt med forfriskende citrusfrugt. Munden er blød og fyldig med charmerende Chardonnay-fedme. Smagen er blød og liflig som næsen, men supplerer med komplekse nuancer fra den seks måneder lange fadlagring. Eftersmagen er blød og bliver hængende i ganen.

Il Sapiente Bianco er den perfekte ledsager til fisken, skaldyrene samt klassiske italienske retter som risotto og pasta. Med sin kompleksitet fra fadlagringen og fedme kan den også ledsage et traditionelt ostebord. Vi anbefaler at servere vinen v/ 9-11 grader.

Meget stilfuld og blød Chardonnay med et snært af Trebbiano. Denne liflige og charmerende hvidvin har ligget på fade i seks måneder, hvor den har udviklet en kompleksitet, som sjælden ses i denne prisklasse.

Vin Data
Drue
Chardonnay
Trebbiano
Type
Hvidvin
Årgang
2022
Land
Italien
Låg
Prop
Producent
Conte Zardi
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13%
Region
Emilia-Romagna
Lagring
6 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2023-2025
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
VinAvisen

5 stjerner

Bemærk; Anmeldelse af årgang 2020; "Rubicone IGT er en appellation i den italienske region Emilia-Romagna, og det er herfra denne dejlige hvidvin på Chardonnay og Trebbiano kommer. I duften er der citrus og eg efter seks måneders modning i fad. Smagen er lækker og meget cremet, hvilket får den modne frugt og de afsluttende friske citrusnoter til at holde længe i munden. Vinen vil egne sig glimrene til retter med laks og stegt blæksprutte."

Medaljer

Guldmedalje Berliner Wein Trophy

Sølvmedalje AWC Vienna

Om producenten

Conte Zardi

Conte Zardi er producenten af vores yderst populære vine Il Sapiente og Caveja. Conte Zardi er beliggende i Emilia-Romagna, tæt på Imola. Vinhuset er ikke fancy, der er ikke gamle vinstokke og der bruges ikke millioner på markedsføring. Tillgengæld er de super gode til at producerer Sangiovese blends til en særdeles god pris. 

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt