94 points
descorchados
Wine Manual
VinAvisen
WineLab.dk

Valdivieso Single Vineyard Sauvignon Blanc 2017

Fantastisk aromatisk intensitet og vedholdende smag. Super Sauvig...

På lager
DKK 119,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
124,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fisk
  • Pasta og pizza
  • Skaldyr
Beskrivelse

Detaljer

Chilensk top Sauvignon Blanc fra Valle de Leyda

Vinen er produceret af 100% Sauvignon Blanc fra D.O. Valle de Leyda. Druerne til denne vin er de bedste druer fra vinmarken, og de blev håndhøstet i 2. uge i marts. Denne vinmark ligger perfekt i Leyda dalen, ikke langt fra kysten. Klimaet er lidt køligere her, hvilket giver en langsommere modning, som hjælper med at bevare syren i vinen. Efter druerne blev håndhøstet, er de fragtet direkte til vingården og blevet presset kort efter. Naturlig gæring, uden brug af indkøbte gærtyper. Ingen 2. gæring for at bevare vinens syre. Vinen har fadlagret 6 måneder i 500 liters franske egetræsfade.

Fantastisk aromatisk intensitet og vedholdende smag

Strålende lys gul farve med grønne reflekser. Intensive aromaer af citrus, tropiske frugter, grapefrugt og med karakteristiske mineralske noter. Vinen er fyldig og halvtør - og den fine syre sikre en sprødhed og elegance til vinen. Lang og vedholdende eftersmag.

Server vinen v/ ca. 9 grader. Prøv den til grillet fisk, tun, skaldyr eller lettere pastaretter.

Intet mindre end en fantastisk Sauvignon Blanc til en super pris ifht. Kvaliteten. Fyldig, kompleks og smagsfuld – og med en flot syre der giver elegance til vinen.

Vin Data
Drue
Sauvignon Blanc
Type
Hvidvin
Årgang
2017
Land
Chile
Låg
Skruelåg
Producent
Valdivieso
Størrelse
75 cl
Region
Valle de Leyda
Lagring
6 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2018-2021
Anmeldelser
descorchados

94 points

Kåret til "Best Leyda Valley" vin

VinAvisen

5 stjerner

"Afrundet og meget lækker hvidvin med en let cremet og fint krydret smag samt en sødme, der dog ikke dominerer, men spiller fint sammen med syren. Dertil fint integrerede fadnoter."

WineLab.dk

5 stjerner

"Duft af eksotisk frugt med papaya og mango. Den bagvedliggende stikkebær giver dog også lidt Sauvignon Blanc-genkendelighed. Lidt røg fra en kort fadlagring. Afrundet, syrefrisk og ren litchifrugt i smagen med et touch af træ, som normalt ikke klæder druen. Her giver det dog mening og tilmed masser af anvendelsesmuligheder sammen med mad."

Wine Manual

6 stjerner

"Paletten er kompakt med en fin sødme, der balanceres med en sprød syre og en lækker cremet fornemmelse.

Man finder tropisk frugt i form af prikkende ananas, bitter passionsfrugt, mango samt hyldebær og en eftersmag med pærevingummi.

En behagelig vin, der ikke er særlig elegant, men mere i den kraftige afdeling, der stadig fungerer helt fint.

En oplagt og sikker vin, hvis du skal imponere og tilfredsstille et større selskab."

Om producenten

Valdivieso

Valdivieso’s historie går helt tilbage til 1879, hvor vinhuset blev grundlagt, som det første vinhus i Chile og hele Sydamerika der producerede mousserende vine. Der skulle dog gå 100 år efter grundlæggelsen, før Valdivieso fik en kommerciel vinproduktion op at stå i kælderen i Curicó Valley. Kælderen i Curicó Valley er i dag ikonisk og høster verdensomspændende anerkendelse. Siden grundlæggelsen har Valdivieso forstået at udvikle sig løbende, så de i dag producerer vine i mange forskellige prisklasser og fra mange forskellige områder. Valdivieso råder over vinmarker, som er fordelt over hele Chile, lige fra Valle del Limarí i nord til Valle del Bio-Bio i syd. Valdivieso er grundet sin diversitet i dag et af de førende vinhuse i Chile og hele Sydamerika, og de hyldes for deres høje kvalitet i både Europa og Asien.

Diversiteten i Valdivieso’s markerne gør det muligt at producere en vinserie, som henvender sig til den almene forbruger, i et prisleje der strækker sig fra 45 til 119 kr. Denne vinserie er kendt som ”Valdivieso”, og her er druer som eksempelvis chardonnay, cabernet sauvignon og carménère repræsenteret. Alle vine der er repræsenteret i ”Valdiviseo” indeholder de klassiske chilenske kendetegn.

Derudover producer vinhuet også en ”Grand Cru” serie, som henvender sig til den mere kvalitetsbeviste vindrikker. Deres ikoniske vinserie, ”Caballo Loco”, repræsenterer nogle af de bedste vine i Chile, som for længst har opnået kultstatus blandt vinelskere verden over. ”Caballo Loco” leverer den ene topvin efter den anden, som både rummer fornemme årgangsvine og ikke mindst deres store topvin, som bygger på det kendte Solera-system, som rummer på årgange tilbage til 1992.

Valdivieso repræsenterer det gamle håndværk til fingerspidserne i skøn kombination med moderne produktionsmetoder. Ganske enkelt chilenske vine på et meget højt internationalt niveau.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt