OPRYDNINGSTILBUD PÅ 5-STJERNET TOSCANER. NEDSAT 48%. BEGRÆNSET ANTAL. LÆS MERE HER

×
95 points
Jeb Dunnuck
Wine Manual
ByMalling
92 points
Guia Repsol
92 points
Guia Penin
FlaskeHalsen

Alvear Pedro Ximenez Anada 2015 37 cl

Super PX med stor fylde og intensitet.

På lager
DKK 119,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
124,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Dessert og sødt
Beskrivelse

Detaljer

En himmelsk dessertvin som bør prøves!

Farven er klar ravgul. Intense aromaer af rosiner, dadler, modne frugter, let honning og hints af appelsin. Rig og intens smag af tørret frugt, rosin, nødder, og underliggende friske noter af honning, dadler og lyse frugter. Vinen er fed og sød, men den har også lette bitternoter som sikre balancen. Den fede smag går igen ud i den uendelige eftersmag.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 6-8° grader og gerne til desserter med fx is og nødder eller som den perfekte ledsager til modne oste.

Her har du muligheden for at smage en af de absolut bedste vine der produceres på Pedro Ximénez, som bl.a. Robert Parker har rost til skyerne – og tilmed til en særdeles fornuftig pris! En himmelsk dessertvin som bør prøves!

Vin Data
Drue
Pedro Ximenez
Type
Dessertvin
Årgang
2015
Land
Spanien
Låg
Prop
Producent
Bodegas Alvear
Størrelse
37,5 cl
Alkohol Procent
17%
Region
Montilla Moriles
Drikkes bedst
2018-2040
Anmeldelser
ByMalling

5 stjerner

Alvear Pedro Ximenez, dessertvin i topklasse.

Wow. En lækker lille sag!

Denne dessertvin er i en klasse for sig, lige fra du åbner den lille flaske er det duften af brændte figner som rammer dig.

Alvear Pedro Ximenez smager helt fantastisk af figner, den vil derfor passe perfekt til en hjemmelavet vaniljeis, eller et stykke lækkert mørktchokolade, som kan bryde det søde.

Jeg vil helt klart anbefale dig at købe denne lille sag, og måske du står og skal holde konfirmation og mangler en dessertvin, som ikke er meget sprittet i hverken smag eller duft, men en dessertvin hvor alle kan være med – så vælg denne!

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Der findes portvin, sherry, vin santo og et væld af andre spændende sødmefulde dessertvine. Denne vin fra Montilla-Moriles området lidt nord for Malaga, er på mange måder sammenlignelig med sød sherry, og den er lavet på Pedro Ximenez-druen. Stilmæssigt er det sødt på den rosin-agtige måde, hvor der også er lidt nødder og en god portion karamel i smagsnuancerne. Den har en markant sødme, der vil klæde de fleste – selv rigtig søde – desserter, og selvom den er på nippet til at være sukker-klistret, så undgår den at falde helt ned i klister-supperdasen og har i stedet en smooth og lækker struktur. Det er en dejlig dessertvin, som er et fremragende alternativ til alle de mere velkendte af slagsen."

Guia Penin

92 points

"Colour:mahogany. Nose:complex, fruit liqueur notes, dried fruit, pattiserie, toasty. Palate:sweet, rich, unctuous."

Guia Repsol

92 points

"In sight; Excellent covered amber dress. Clean and bright. In the nose; Intense, clean and frank. Very fruity, marked varietal character. In mouth; Unctuous, dense, sweet, tasty. Long and elegant aftertaste."

Jeb Dunnuck

95 points

"The 2015 Alvear Pedro Ximénez de Añada is another beauty. Made from sun-dried Pedro Ximénez grapes that were fermented and aged in large clay jars, it reveals a ruby/amber color as well as a great nose of orange liqueur, brown sugar, honeyed figs, and flowers. Uber-full-bodied, thick, and vicious, it’s a dessert wine geared for tiny sips. It will probably age forever."

Wine Manual

6 stjerner

"Næsen har kraftige aromaer af surdejsbrød og hørfrø, som overskygger den underliggende tørrede frugt.

Frugten kommer dog på paletten, hvor tyktflydende og intens appelsin- og abrikosmarmelade øjeblikkeligt beklæder munden. Sammen med tørrede figner, brun farin og English Breakfast Tea skaber det en simpel og ungdommelig dessertvin. 

Denne vin er dog stadig på babystadiet, hvor samtlige årtiers lagring vil intensivere kompleksiteten yderligere

En oplagt vin til mere luftige og friske desserter."

Medaljer

Awarded Wine
Our Favorite

Om producenten

Bodegas Alvear

Vinhuset producerer primært søde vin på Pedro Ximenez druen (også kaldet bare `PX`), som gennemgår både lang tørring i solen og sidenhen lang lagring for at opnå deres helt specielle koncentreret smag.

Vinhuset er vokset støt siden starten (næsten 290 år siden) og det er i dag et stort foretagende. Men Bodegas Alvear producerer ikke bare en masse flasker - nej, de producerer regionens (vist ikke hele Spaniens) absolut bedste dessertvine og er i dag uden sammenligning regionens mest kendte vinhus.

Bodegas Alvears vine roses år efter år af flere af verdens mest kendte vinanmeldere, og vinene har tilmed fået helt op til de maksimale 100 point af Robert Parker, hvilket vidner om det ekstremt høje niveau.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt