90 points
Andreas Larsson

Villa Crespia Brolese Franciacorta Rosé Extra Brut

Rose Franciacorta fra Villa Crespia

På lager
DKK 199,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 249,95 DKK stk.
204,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Hygge
  • Pasta og pizza
  • Tapas og snacks
Beskrivelse

Detaljer

23 vinmarker beliggende i de 6 områder, som repræsenterer mangfoldigheden af Franciacorta i henhold til zoneinddelings undersøgelsen i begyndelsen af 90'erne foretaget af universitetet i Milano. Dette er den arv Villa Crespia vil fortsætte med: 6 områder, 6 vine. Druerne samles efter deres oprindelse. I kælderen, er vinen lagret i rustfrit stål og træ tanke. Villa Crespia dedikerer en Franciacorta til de forskellige områder, med henblik på at omdanne det til en vin med de følelser og karaktertræk der kommer fra hvert område.

Vinen er produceret af 55% Chardonnay og 45% Pinot Noir. Lagret 8 mdr i ståltanke. Herefter 2. gæring på flasken og yderligere 30 mdr lagring i flasken med bærmen. Herefter degorgeringen (fjernelse af kapsel og bundfald, inden den klassiske korkprop sættes i) og yderligere lidt lagring på flasken inden frigivelse. Produceret som - og i samme kvalitet som gode Champagner.

Vinens Elementer:

Farven er flot lyserød, med et bronzefarvet skær. Vinen er meget aromatisk af røde bær, citrusfrugter og blomster, samt noter af brød og krydderier. En stor fylde giver vinen masser af smag, de forskellige komponenter fra duften kommer igen i smagen. De røde bær, den lette citrus frugt og krydderierne går godt i spænd med den minimale sødme vinen har. En flot integreret syre holder vinen skarp og elegant. Lang frisk eftersmag med let cremethed.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen v/ 6-8 grader. Prøv den til lettere fisk, skaldyr, pålæg, eller tomatbaseret hovedretter.

Vin Data
Drue
Chardonnay
Pinot Noir
Type
Mousserende vin
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Villa Crespia
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
12,5%
Region
Lombardiet
Lagring
8 mdr samt 30 mdr i flaske
Anmeldelser
Andreas Larsson

90 points

"Rather pale onion skin hue and fine bubbles. Vinous nose with some autolytic complexity, almond, butter, brioche, floral hints and red berries. Bone dry but balanced palate with a fresh grip, mild creamy texture and a long distinct finish."

Om producenten

Villa Crespia Franciacorta

Bruno, Giuliano, Michela, Matteo, Marco, er flere generationer af en familie, der har store følelser for landskabet i og omkring Milan & Verona. Sammen med deres medarbejdere deler de glæden ved at kende, lytte og respektere jorden i dens endeløse træk. Familien har altid været dybt rodfæstet i Franciacorta området. Valget af navnet på vinhuset refererer til udtrykket "Crespia", en vin, der blev produceret i Franciacorta i den sene middelalder og kan betragtes som en af de første mousserende vin eksperimenter. Det var resultatet af en nøjagtig dosering af most, friske klaser og vand, som, er gæret sammen med den tidligere årgang vin, for til sidst at have en frisk og ung mousserende vin.

Siden sin fødsel, har Villa Crespia altid været fokuseret på den eksklusive produktion af Franciacorta, med druer fra vinmarker, der ejes af Muratori familien.  Villa Crespia har valgt 6 forskellige områder i Franciacorta hvor der er blevet plantet vinmarker, det strækker sig over mange forskellige områder og nogle er plantet op til 350 m over jordens overflade. Hver vingård i disse områder respekterer landskabet og dens personlighed. Derfor bringer de hver især noget helt særligt til denne serie af Franciacorta.

Villa Crespia burger de nyeste teknologier indenfor vinfremstilling, derfor foregår produktionen helt ned til 12 meter under jordens overflade. Man modtager druerne på niveau 0, hereafter presser man druerne på 3 meters dybde, på 6 meters dybde starter macerationen af vinen sammen med skallerne. Helt need på 12 meter starter vinfremstillingen og her er kælderen opdelt i forskellige områder.

-          Dekanteringen af vinen med tanke/fade på 500-5000 liter

-          Vinifikationen foregår på tanke mellem 5-20.000 liter.

-          Vinsyre stabiliseringen foregår på tanke op til 40.000 liter.

-          Med tanke på 100.000 liter kan de samle vinen på flaske i 1 omgang.

Efter de er blevet flasket forgår fermenteringen på flasken og herefter pakket og gjort klar til at komme ud i verden.

På denne made opnår Villa Crespia det bedste resultat med deres højteknologiske vingård. Alt foregår med respekt for druerne og deres oprindelse, de går ikke på kompromis med kvaliteten og det kan smages!

 

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt