MYSTERY BOX ROSE. 6 LÆKRE ROSE VINE FOR KUN 267,80 KR. LÆS MERE HER.

×
94 points
Houlberg Vinblog Points

Vigna Madre Giannicola di Carlo Apoteo Rosso 2020

En ekstraordinær rødvin!

På lager
DKK 299,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 319,95 DKK stk.
305,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

En uovertruffen Rejse gennem det centrale Italiens vintradition

Apoteo repræsenterer højdepunktet af sanselighed og transformationen af druerne til deres mest ikoniske jordiske udtryk: vin! Denne topvin fra Di Carlo-familien er en nøje udvalgt blanding af de tre mest repræsentative røde druesorter fra det centrale Italien: Montepulciano d'Abruzzo, kendt for sin kraft og struktur, Sangiovese, der tilføjer elegance og lang levetid, samt Primitivo, der bidrager med blødhed og dybde. Efter 12 måneders modning i stål og yderligere 12 måneder i franske fade, fulgt af 6 måneder på flaske, når denne vin sit fulde potentiale. 

I glasset præsenterer Apoteo sig med en intens rubinrød farve, krydret med violetrefleksioner. Bouqueten er imponerende med intens duft af sorte kirsebær, små bær og delikate noter af kaffe, kakao, kanel og læder. Når du tager den første slurk, udfolder Apoteo sig på tungen med en imponerende tørhed, ledsaget af en fyldig og frugtagtig karakter. Strukturen er enestående, og vinen demonstrerer en bemærkelsesværdig balance mellem kraft og elegance. De frugtagtige nuancer intensiveres med hver sip, og smagsprofilen udvikler sig yderligere med komplekse lag af bær og en subtil nuance af krydderier. En langvarig finish, der nærmest synger på tungen, efterlader et varigt indtryk af denne imponerende rødvin.

Server vinen ved 16-18 grader og prøv den til lammekødet, oksekød, ost. Apoteo, som Di Carlo-familiens mest eksklusive vin, er skabt til at ledsage gastronomiske mesterværker.

"Fra Apotheosis, som i den klassiske kultur indikerede processen med at transformere helten til guddommelighed, Apoteo repræsenterer den maksimale manifestation af sanserne og transformationen af druen til dens mest ikoniske jordiske udtryk: vin!"

Vin Data
Drue
Montepulciano
Primitivo
Sangiovese
Type
Rødvin
Årgang
2020
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Vigna Madre
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Abruzzo
Lagring
12 mdr. ståltank - 12 mdr. egetræsfad - 6 mdr. på flaske
Drikkes bedst
2024-2036
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Houlberg Vinblog Points

94 points

"I glasset er der en fed og mørk bandit ... duften også kraftig, intens med jernbanesveller, lakrids, kaffebønner, læder og ellers bidrager fadlagring med en smule vanilje, kanel og kakao oveni en mørk, tyk frugt med blommer, sorte og kandiserede kirsebær, svesker og en tussegammel, fed balsamisk eddike.

Hvor er der cremet og fløjlsblødt ... breder sig mægtig, fed og lækkert i munden, hvor alkoholen på de 14,5% også viser sig, men egentlig blot giver noget struktur og dybde til vinen. Der er atter en mørk frugt med sorte kirsebær, solbær, blåbær, svesker, blommer og næsten tørret i stilen, hvilket giver en koncentreret smag. Der er lidt tørre tanniner, men de bliver aldrig voldsomme, for vinen har en lille frugtsødme, som giver den et vindende væsen og lækker indpakning. Det er lækkert og kraftigt på den fede måde, så 94 point."

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt