BEMÆRK: Butikken holder ferielukket i uge 29 & 30!! - Online holder åbent og vi sender ordre som normalt! 

×
Bibenda
FinansBureauet
FlaskeHalsen
Veronelli
VinHulen
97 points
Luca Maroni
93 points
Guida Essenziale
EkstraBladet

Velenosi Ludi DOCG 2012

Alt-vindende kultvin fra Marche

På lager
DKK 249,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 299,95 DKK stk.
254,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Lam
  • Oksekød
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Smager som SuperToscaner til over den dobbelte pris!

Denne vin kommer ikke fra Toscana, men fra den mere ukendte nabo region Marche, men værd du glad for det, for hvis der havde stået Toscana på etiketten ville denne alt-vindende kultvin formentligt koste over det dobbelte.

Sammensætning

Vinen er produceret på 50% Montepulciano, 30% Cabernet og 20% Merlot, fra særligt udvalgt marker som er beliggende ca. 250 meter over havets overflade, i områderne omkring Offida og Castel di Lama i Marche regionen. Her er jorden meget leret og der er en del kalksten i øverste lag. De forholdsvis gamle vinstokke produceret kun ca. 1,5 kg druer pr vinstok, og ud af disse 1,5 kg druer er det kun de bedste der benyttes til denne vin.

Druerne håndhøstes i midten af oktober når de har nået optimal modenhed, og efter sortering får kun de absolut bedste af disse druer får lov til at bruges til denne vin. Druernes gærer i 100 hektoliters tanke, hvor der ofte laves `pump-over`, for at trække mest muligt smag og farve ud fra skallerne. Efter gæring kommer vinen på nye franske egetræsfade i 18 måneder. De forskellige druer holdes adskilt indtil de til sidst blendes efter endt fadlagring. Herefter ligges vinen på flaske min. 12 måneder inden frigivelse.

Vinens elementer

Farven er dyb rubinrød, med en kulsort midte. Kraftfulde og komplekse aromaer af mørk frugt, især brombær, samt nuancer af lakrids, granit, vanilje, balsamico, peber og andre krydderier. Smagen er kraftfuld, men med fremragende frugtintensitet og bløde tanniner, giver det en silkeblød fornemmelse. Flot struktur og en afstemt syre. Den lange, nuanceret og intense smag fuldendes med en lang og komplet eftersmag.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 16-18° grader, og gerne i selskab med et godt stykke oksekød, vildt, lammekølle eller modne oste.

Ludi er kultvin – og den absolut bedste vin fra Marche regionen. Så behøver der vist ikke siges mere.

Velenosi Ludi DOCG 2012

Vin Data
Drue
Cabernet Sauvignon
Diverse sorter
Merlot
Type
Rødvin
Årgang
2012
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Velenosi
Størrelse
75 cl
Alkohol
14,5%
Region
Marche
Lagring
18 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2016-2024
Anmeldelser
Bibenda

5 stjerner

EkstraBladet

5 stjerner

"Vin på montepulciano, merlot og cabernet sauvignon. En kraftig og tæt vin med brombær, lakrids, peber, timian og vanilje. Pænt balanceret med en flot struktur. Lang eftersmag."

FinansBureauet

6 stjerner

"Højpotent italiensk sag, som skriger i retning af Supertoscaner, men som kommer fra upåagtede Marche. Rig og fyldig sag med tæt næse med toner af kirsebær, brombær, læder og tørv, opulent mund med bløde noter af engelsk lakrids, mokka og vanilje og med et delikat strejf af orangeskal og trøffelolie i eftersmagen. Har aldrig smagt den før, men håber ikke det er sidste gang."

FlaskeHalsen

6 stjerner

"Ofte når vi når op til de vine, der er i den lidt tungere prisklasse,så udmærker de sig ved at være specielt fantastiske på en eller anden helt bestemt måde. Enten har den en fantastisk syre, en imponerende frugt, en nydelig eftersmag eller en helt uimodståelig naturlighed. Forskellen mellem supergode og smådyre vine og de vine, der er små mesterværker, der fuldt ud lever op til prisen, er når det hele flyder sammen til en lækker helhed. Denne italienske vin fra Marche-området står meget mørkt i glasset. Den har masser af krydderier og er markant i både fylde og syre. Der er samtidig masser af frugt, og en himmelsk balance. Der er krydderier, uden at det bliver pebret. Der er syre, uden at det bliver rynket. Der er blødhed, uden at det bliver sødt. Der er frugtsmag uden at det bliver vammelt. Det hele er lækkert afstemt, og det får denne vin til at stå tilbage som en rigtig flot italiener, der er hver en krone værd."

Guida Essenziale

93 points

Tekst - Guia Essenziale

"Very spicy on the nose, with notes of cardamom, cinnamon and vanilla, then black cherry and blackberry, solid warm taste, tense, slightly tannic, salty and very long."

Luca Maroni

97 points

Veronelli

3 stjerner

Super Tre Stelle

VinHulen

3 stjerner

Vinhulen giver 94 point og skriver; "Rubinrød. Duft af makron, træ, hyben, brombær og let sødme. Utroligt lækker duft hvor kvaliteten aldrig kan betvivles. Smagen er meget parfumeret med frisk frugtsyre og bid sammen med den fede smag af hyben, mørke bær, træ og solid kraft i fuld harmoni. Strukturen er fast fast og præcis, og smagen varer længe i munden. Kan drikkes nu men bør gemmes et par år. Det er en fantastisk kvalitet, der bydes på her. Det er klasse, og klassen kommer fra den klare frugt uden forstyrrende elementer, udover kraft og velsmag."

Medaljer

Excellence - Guida Le Marche nel Bicchiere 2016

Guldmedalje - China Wine and Spirits Awards 2016

Trophy "Italian Wine of the Year" - China Wine and Spirits Awards 2016

Guldmedalje - Grand Gold Medal Concours Mondial de Bruxelles 2016

Guldmedalje - Mundus Vini 2016

Guldmedalje - San Francisco Int. Wine Competition 2016

Om producenten

Velenosi

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt