98 points
Jeb Dunnuck
95 points
Guia Penin

Vatan Arena 2014 Tinta de Toro

Kultvin og blandt verdens bedste

På lager
DKK 3.295,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 3.395,00 DKK stk.
3.300,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Fuglevildt
  • Lam
  • Oksekød
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Vinifikation i verdensklasse og allerede en kultvin

Oplev vinifikation i verdensklasse - perfekt orkestreret og allerede en legende blandt vinentusiaster verden over. Vatan Arena kan blande sig med de bedste vine i verden, og udfordrer for alvor vinene fra den verdenskendte vinmager, Peter Sisseck, som med sine vine som Pingus og Flor de Pingus har defineret niveauet for spanske topvine. Mange spår Vatan Arena som den nye arvtager til Pingus, og er uden tvivl en værdig modstander, som fortjener en plads på samme hylde.

Vinfremstilling

Druerne til Vatan Arena kommer fra den lille landsby Vallaester de Abajo, som er beliggende i vinregionen D.O. Toro - midt på den kontinentale sokkel i Spanien. I ca. 700 moh. finder man den 1,8 hektar store vinmark, som leverer druematerialet til dette unika af en vin. Druesorten som anvendes til Vatan Arena hedder Tinta de Toro, som også betegnes Tempranillo i andre spanske regioner.

Vinstokkene er fra 1900, og leverer intense druer med en unik koncentration af mineralitet takket være de lokale geologiske forhold. Undergrunden består af et sandet lag jord med en lerkappe 20 cm. under overfladen med masser af småsten. De klimatiske forhold med varme i dagtimerne og kølige nætter skaber optimale betingelser for Tinta de Toro. Der anvendes ingen sprøjtemidler eller pesticider i produktionen af druerne.

2400 store øjeblikke

Druerne høstes skånsomt med håndkraft i midten af oktober. Med den meget anerkendte vinmager, Jorge Ordonez ved roret, påbegyndes vinifikationen af Vatan Arena. Macerationen strækker sig over 8 dage, hvilket er en ret kortvarig udblødningsproces. Det skyldes det meget høje tanninindhold i druerne, som byder på en voldsom intensitet til trods for deres størrelse som små blåbær. 

Efter endt fermentering tappes vinen på nye franske egetræsfade, hvor vinen lagrer videre i 22 måneder og gennemgår malolaktisk gæring. Det er som sådan ikke en anden gæringsproces, men en forvandling af den hårde æblesyre til den noget blidere mælkesyre.

Herefter tappes vinen på flasker uden yderligere filtrering. Der produceres kun 2400 flasker af Vatan Arena til hele verdensmarkedet.

Vinens elementer

Vatan Arena 2014 Tinta de Toro byder på en fantastisk mørkerød farve i glasset med et changerende lilla skær og en potent viskositet, der efterlader fuldfede gardiner på glassets sider. Dens næse leverer en eksplosiv aromapalette af sorte bærfrugter med velintegrerede fadnoter og lidt sødmefuld duft af vanilje. Man aner lidt mælkesyre i duften fra andengæringen sammen med kandiserede blomster, røg og svage animalske noter.

Smagen er intens og voluminøs med solmodne kirsebær og blåbær som de primære smagsnuancer ledsaget af en herlig palette af eksotiske krydderier og vanilje.

Vatan Arena er bred og favnende i sit udtryk. Fyldig, blød og storladen. Flot frugtsyre og velintegrerede fløjlsbløde tanniner, som på smukkeste vis danser vals med den intense bærsmag.

Denne vin er overdådig på alle parametre. Eftersmagen bliver hængende i det uendelige, hvor nye smagsnuancer hele tiden opstår til stor fornøjelse for alle sanser.

Serveringstemperatur og anvendelse

Server vinen ved 17-18° grader og gerne i selskab med slagterens bedste udskæring af oksekød, krydret tapas, grill eller lammekølle. Vatan Arena kan nydes nu efter et par timers iltning, men gemmer på så meget uforløst potentiale, at den sagtens kan gemmes i yderligere 15-20 år. 

Leveres i eksklusiv trækasse indeholdende tre flasker, men kan også købes enkeltvis.

Vatan Arena er et sandt mesterværk at gå ombord i og en bordherre, der vil efterlade sig noget af et eftermæle. Her er der tale om vinifikation i verdensklasse, og som for alvor udfordrer vine som legendariske Pingus fra danske Peter Sisseck. Et unika i kun 2400 eksemplarer.

Jorge ordonez vatan arena 2014 tinta de toro

Vatan Arena 2014 Tinta de Toro

Vatan Arena 2014 Tinta de Toro

 

Vin Data
Drue
Tempranillo
Type
Rødvin
Årgang
2014
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Ordonez S.L. Toro
Størrelse
75 cl
Alkohol
15,5%
Region
D.O. Toro
Lagring
22 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2017-2035
Anmeldelser
Guia Penin

95 points

Jeb Dunnuck

98 points

"From the same vineyard as the Vatan release, the 2014 Vatan Arena is the first vintage of the cuvée and was brought up all in new French oak. This deep, inky-colored effort gives up awesome notes of crème de cassis, smoked earth, violets, and vanilla bean. Full-bodied, concentrated, yet opulent and layered, with fabulous purity of fruit and building tannin, this monumental beauty has no hard edges, fine, fine tannin, and a blockbuster finish. It's straight up gorgeous on all accounts yet needs 7-8 years of bottle age and will keep for 3-4 decades."

Om producenten

Bodegas Ordonez

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt