Detaljer
Super Appassimento fra anderkendte Varvaglione
Denne Appassimento fra Varvaglione er deres nyeste skud på stammen af kvalitetsvine. Vinen er produceret af et blend af Negroamaro, Primitivo og Malvasia Nera. Ved druernes normale høsttidspunkt, efterlades druerne til denne rødvin yderligere ca 30 dage, for at tørre yderligere ind til rosinlignende druer. Kort merceration, for at udtrække mest mulig farve og aroma, dernæst alkoholisk gæring ved 24-26 grader i 25 dage. Herefter er vinen skilt fra skallerne og der er udført malolaktisk gæring, for slutlig er vinen lagret 6 måneder i små franske barriques.
Rig og med associationer til Amaroner
Intens aroma af moden rød frugt, mørk kirsebær marmelade og hints af vanilje, mokka og chokolade. Smagen er fyldig, yderst intens og blød. Bag den intense frugteksplosion i smagen, finder man spændende lag af rosin, svesker og moden frugt, som fremkommer af den ekstra tørring af druerne. Dejlig afstemt syre og modne tanniner, giver en blød smag, men nok bid til at holde styr på den rige og modne frugt. Det hele slutter ud i en lang og blød eftersmag, som bare bliver ved og ved.
Server denne vin v/ 19-20 grader og server den gerne til rødt kød, vildt eller modne oste. Det er også en vin der kan nydes uden mad. Giv gerne vinen 30 mins luft inden servering.
Varvaglione er en af syditaliens absolut bedste producenter og det kan absolut smages i denne Paralupi. En kvalitets Appassimento, som byder på stor intensitet samt spændende nuancer af de tørret druer, som giver associationer til Amarone. Et fantastisk glas til prisen…!