AMAZING DISCOVERIES DECEMBER ER NU TIL SALG! VORES MEST SOLGTE SMAGEKASSE! LÆS MERE HER.

×
90 points
Flaskehalsen Point
VinAvisen

Varvaglione Paralupi Appassimento 2020

Kvalitets Appassimento, som byder på stor intensitet samt spænd...

Ikke på lager
DKK 149,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 179,95 DKK stk.
155,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Super Appassimento fra anderkendte Varvaglione

Denne Appassimento fra Varvaglione er deres nyeste skud på stammen af kvalitetsvine. Vinen er produceret af et blend af Negroamaro, Primitivo og Malvasia Nera. Ved druernes normale høsttidspunkt, efterlades druerne til denne rødvin yderligere ca 30 dage, for at tørre yderligere ind til rosinlignende druer. Kort merceration, for at udtrække mest mulig farve og aroma, dernæst alkoholisk gæring ved 24-26 grader i 25 dage. Herefter er vinen skilt fra skallerne og der er udført malolaktisk gæring, for slutlig er vinen lagret 6 måneder i små franske barriques.

Rig og med associationer til Amaroner

Intens aroma af moden rød frugt, mørk kirsebær marmelade og hints af vanilje, mokka og chokolade. Smagen er fyldig, yderst intens og blød. Bag den intense frugteksplosion i smagen, finder man spændende lag af rosin, svesker og moden frugt, som fremkommer af den ekstra tørring af druerne. Dejlig afstemt syre og modne tanniner, giver en blød smag, men nok bid til at holde styr på den rige og modne frugt. Det hele slutter ud i en lang og blød eftersmag, som bare bliver ved og ved.

Server denne vin v/ 19-20 grader og server den gerne til rødt kød, vildt eller modne oste. Det er også en vin der kan nydes uden mad. Giv gerne vinen 30 mins luft inden servering.

Varvaglione er en af syditaliens absolut bedste producenter og det kan absolut smages i denne Paralupi. En kvalitets Appassimento, som byder på stor intensitet samt spændende nuancer af de tørret druer, som giver associationer til Amarone. Et fantastisk glas til prisen…!

Vin Data
Drue
Malvasia Nera
Negroamaro
Primitivo
Type
Rødvin
Årgang
2020
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Varvaglione
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15%
Region
Apulien
Lagring
6 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2022-2025
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Flaskehalsen Point

90 points

"Meget blød og klassisk danskervin fra Syditalien. Primitivoens blødhed ledsages af blomstret Malvasia Nera og Negroamaroens lette bid. Det smager dejligt, hvis du er til bløde og voluminøse vine."

VinAvisen

5 stjerner

"En absolut top-vin og en spændende vin, der udvikler sig i munden. Her er sort peber, mørk chokolade, ristede kaffebønner og i eftersmagen en koncentreret smag af modne mørke sommerbær og en fin lille syre. Nyd vinen, som den er, en lidt kølig sensommeraften - eller til en sammenkogt gryderet."

Medaljer

Awarded Wine
Our Favorite

Om producenten

Varvaglione

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt