NYHED! FYLDIG OG RIG SYDITALIENSK BOMBE MED 4,5 VIVINO STJERNER! NEDSAT 30% NETOP NU!  LÆS MERE HER

×
Houlberg Vinblog

Varvaglione Chardonnay D.O.C Collio 2020

Topklasse Chardonnay fra Collio

Ikke på lager
DKK 249,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 299,95 DKK stk.
255,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Asiatisk mad
  • Fisk
  • Kylling og kalkun
  • Ost
Beskrivelse

Detaljer

Topklasse Chardonnay fra det skønne Collio DOC

Denne fantastiske hvidvin er lavet på 100% Chardonnay, og holder en alkoholprocent på 13,5%. Vinen gennemgår kold maceration i 12 timer før gæring og efterfølgende maceration under gæring i to uger. Herefter lagres vinen 3 måneder i rustfrit stål efterfulgt af mindst 3 måneder i flasken inden frigivelse. 

Duften er elegant og frugtig med aroma af banan og abrikos, med en let mineralsk note. Den udtrykker sin elegance og kompleksitet med den rette balance mellem frugtagtige noter og saftighed, med en behagelig vedholdenhed i eftersmagen. Sådan skal Chardonnay skrues sammen!

Server vinen ved 10 grader og prøv den til fiske retter, sushi, eller bare nyd den køligt på terassen for sig selv. 

Varvarglione har længe ønsket at brede deres vinkunskaber til det nordlige Italien, eftersom de allerede mester det at lave syditalienske topvine! I 2021 i forbindelse med Varvagliones 100 års jubilæum ønskede familien at vise deres kærlighed for hvidvine, og dette resulterede i at de har lavet 6 fantastiske hvidvine fra Collio DOC. De 6 Collio vine er ikke lavet på husets egen vingård i det sydlige, de er nemlig produceret og flasket på Varvagliones nye vingår i det nordlige Italien. Vinene kommer i klassiske flasker som kendetegner vine fra netop dette område.

Vin Data
Drue
Chardonnay
Type
Hvidvin
Årgang
2020
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Varvaglione
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
13,5%
Region
Collio
Lagring
3 mdr. Stålfad samt 3 mdr. på flaske.
Drikkes bedst
2022-2025
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Houlberg Vinblog

5 stjerner

"I næsen er det en meget blød vin ... har både pærer, modne æbler, lidt ananas, lindetræ, mandler samt en smule honning, virker smørfed og nøddet, men uden fad og dermed godt proppet med frugt.

Vinen har også lidt af denne smørlækre smag samtidig med en rund syre, der kommer sammen med fersken, pærer samt meget let citrus. Der er lidt fylde i smagen, lidt peber og en svag bitterhed, men det er mest en frisk Chardonnay."

Om producenten

Varvaglione

box
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt