HALF PRICE ITALIANS! KÆMPE KUP 12 FL. TIL KUN 899 KR. - SPAR 50%. LÆS MERE HER.

×

Truentum Riva Nord 2021

Topvin fra Truentums nordlige marker

På lager
DKK 199,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 224,95 DKK stk.
205,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Grill mad
  • Lam
  • Oksekød
  • Ost
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Topvin fra Truentums nordlige marker

Vinen er produceret af Montepulciano, Sangiovese og Merlot. Der anvendes kun de bedste druer til denne topvin og alle er håndhøstet fra de gamle vinstokke. Kold pre-maceration i 48 timer for at udtrække mest mulig farve og aroma, herefter gæret i 12 dage ved 25 grader, med daglige pumpovers og efterfølgende malolaktisk gæring, inden vinen har lagret delvist i egetræsfade og delvist i ståltanke, i 9 måneder.

Vinhuset ligger tæt på skillelinjen mellem de 2 regioner Marche og Abruzzo. Det er floden Tronto der er den naturliglige skillelinje her (Truentum på latin, deraf vinhuset navn). Denne Riva Nord kommer fra marker beliggende nord for flodbredden, i Marche regionen.

Meget intens og uigennemsigtig lilla farve, med violette reflekser. Rige aromaer blommer, kirsebærlikør, lidt hvid peber, vanilje og kakao. Smagen er fyldt, meget koncentreret og intens i frugten. Der er modne tanniner, samt en lille frisk syre, som balancerer flot med den rige frugt. Slutter med en lang og silkeblød eftersmag, med krydret noter.

Server vinen v/ 18-19 grader. Prøv den til rige retter af f.eks. oksekød, vildt eller lam – eller til and juleaften. Ligeledes oplagt sammen med modne oste, eller blot hygge uden mad. Giv gerne vinen 30 mins luft inden servering.

Denne Riva Nord er en af de 2 topvinen fra Truentum. Denne kommer fra vinhusets bedste marker i Marche regionen. En yderst intens, koncentreret og let krydret rødvin, som virkelig imponerer.

Vin Data
Drue
Merlot
Montepulciano
Sangiovese
Type
Rødvin
Årgang
2021
Land
Italien
Låg
Korkprop
Producent
Cantine Truentum
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15%
Region
Marche
Lagring
9 mdr. Delvist fadlagring og delvist stål.
Drikkes bedst
2023-2028
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt