93 points
Mad og Monopolet
93 points
Flaskehalsen Point
VinAvisen
FlaskeHalsen

Trenza Realizado 2020

Imponerende Monastrell blend fra Yecla!

På lager
DKK 149,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 179,95 DKK stk.
155,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Oksekød
  • Tapas og snacks
  • Varieret buffet
Beskrivelse

Detaljer

Imponerende monastrell blend fra +40 år gamle vinstokke

Denne vin er lavet på et blend af flere forskellige druer, nærmere bestemt; 75% Monastrell, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Garnarcha Tintonera samt 5% Syrah. Druerne blev håndplukket på det optimale modningsstadium den første uge af oktober 2020. Hver sort blev vinificeret individuelt ved at afkøle druerne i de første 24 timer før en blid afstilkning. Druerne blev koldblødt i 72 timer ved 5ºC, før gæringen blev påbegyndt. Mosten blev manuelt pumpet over og udstanset flere gange dagligt i løbet af de 12-15 dage med gæring og maceration. Efter presning blev vinen lagret på på let brugte franske egetræsfade på 300 og 500 liter i hele 14 måneder.

Vinen har en imponerende dyb rubinrød farve. Dybe og intense aromaer af modne sorte kirsebær og mørke blommer, kombineret med komplekse noter af ristet kaffe, mørk chokolade, alt sammen i perfekt balance med frugten. Smagen er imponerende, wow! Kraftfuld og smagfuld med masser af modne tanniner, en forfriskende syre og en perfekt balance mellem frugt, syre og kraft. Eftersmagen er lang og vedvarende.

Server vinen ved 18 grader og prøv den til retter med oksekød, tapas eller grillmaden.

Bodegas Trenza har med denne Realizado produceret en fabelagtig rødvin. En rødvin med imponerende kraft, fylde og intensitet - samt perfekt afstemt syre og tannin. En topvin der høster ros hos alle der smager den. Bravo!

Vin Data
Drue
Cabernet Sauvignon
Grenache Tintorera
Monastrell
Syrah
Type
Rødvin
Årgang
2020
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Trenza
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Yecla
Lagring
14 mdr. på fransk egetræsfad
Drikkes bedst
2023-2029
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
FlaskeHalsen

5 stjerner

Flaskehalsen Point

93 points

"Her er vi en vin, der kan købes for under 150 kroner på tilbud, og det er altså relativt sjældent, at man finder en så fin balance i den prisklasse. Det er modent og mørkt, det er kraftigt og markant. Men det hele er sat sammen, så det fungerer, og så det helt sikkert rammer Tofterup-brødrenes danske landsmænd lige dér, hvor det bliver svært at holde betalingskortet i ro. Rigtig flot vin, der passer perfekt til det klassiske danske køkken i både vintermånederne og til sommerens grillerier – og som i øvrigt går mindst ligeså godt med den tungere del af Middelhavs-køkkenet. Hvis Bodegas Trenza altid har drømt om at skabe en forrygende ‘danskervin’ til prisen, så har de i den grad realiseret drømmen med RealiZado."

Mad og Monopolet

93 points

"Fremragende blend på spanske og franske druer. En vin som har krop, fylde, frugt og balance. I næsen har den duft af modne brombær, solbær, espresso, balsamico, vanilje og lakrids. I munden er den fyldig og giver en magtdemonstration af frugt, syre og tanniner, som gør den til en rigtig ”crowd pleaser”, det er skøn vin, som går til både grillmad, simremad, tapas og en pizza. En vin som denne er årsagen til, at jeg elsker spansk vin – det holder bare!"

VinAvisen

5 stjerner

"En harmonisk, super intens og blød rødvin. Her er krydrede noter, eg, grøn peber, anis og eukalyptus samt et tilpas tanninbid til slut."

Medaljer

Guldmedalje - Berliner Wein Trophy

Om producenten

Trenza

Trenza blev grundlagt i 2004 af storebror David, senere stødte lillebror Jonas til. De to brødre har en lang historie i Spanien, som de immigrerede til i en meget ung alder. Den ungdommelige nysgerrighed gjorde integrationen nem for de to unge gutter, som lynhurtigt tilegnede sig en bred kulturel viden og gode sprogkundskaber. Begge drenge blev tidligt fascineret af vinproduktion, og da de blev voksne, kastede de sig over forskellige vinprojekter. Det var dog først da David startede egen produktion op i 2004, at Jonas øjnede muligheden for at indgå et tæt samarbejde med storebror.

”Trenza” betegner synergien, der opstår når to eller flere druesorter kombineres i samme vin. Brødrene anvender Monastrell, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Garnacha og Merlot i forskellige kombinationer for at opnå den ønskede synergi, som kommer til udtryk i en kraftig, kompleks og unik vin. Alle stokkene slår rødder omkring Yecla, som udgør et 4.500 ha. stort vinområde i det sydøstlige Spanien.

Brødrenes marker ligger nord for Yecla 750 - 800 meter over havets overflade. Jordbunden i området er stenet og rig på kalk og mineraler. Området nord for Yecla hedder Arriba, og er med en årlig nedbørsmængde på 2-300 mm et af de tørreste vinområder i hele verden. I Arriba når temperaturen op på 39-42 grader i dagtimerne og rammer 15 grader om natten. De ekstreme forhold leder til et meget lille udbytte, med meget høj intensitet.

I forædlingen anvender brødrene traditionel vinificering, som afsluttes af fadlagring. Brødrenes vine er fulde af saftig frugtkraft, gode krydderier fra fadene og det intense klima og en fin balance i tanninerne.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt