NY SUPER VALUE KASSE. 12 GODE RØDVINE FOR KUN 525 KR. LÆS MERE HER.

×
VinAvisen
90 points
Wine Enthusiast
90 points
James Suckling
90 points
Guia Penin

Trenza La Nymphina Monastrell 2020

Rig og intens rødvin. Et rigtigt godt køb!

På lager
DKK 79,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 99,95 DKK stk.
85,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Pasta og pizza
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Super vinkøb fra Bodega Trenza

Vinen er produceret af 100% Monastrell fra 45-50 år gamle vinstokke. Vinmarkerne er beliggende sydvendte og 850 meter over havets overflade i den nordlige del af DO Yecla. Druerne er håndhøstet i løbet af de første 2 uger i oktober. Efter afstilkning blev 25% af mosten fjernet, så det resterne der bliver til vinen, får mest mulig farve, aroma og smag fra drueskallerne. Druerne kold-macererede i 4-5 dage, hvorefter vinen gærede i 12-14 dage. Herefter blev vinen lagret i 6 måneder på franske egetræsfade.

Farven er helt mørk lilla. Intense og ungdommelige aromaer af modne hindbær, blåbær og sorte kirsebær, samt underliggende sødmefulde aromaer af krydderier, vanilje og mokka. Den fyldige smag fremstår blød og rig smag af modnebær, sammen med en frisk syre, fint afstemt tanniner og en lang frugtrig eftersmag.

Server vinen v/ 19-20 grader. Prøv den f.eks. til grillmad, marineret kød, vildt, eller smagsfulde pastaretter.

La Nymphina fra Bodega Trenza er en vidunderlig rødvin – og til prisen lidt unikt. Den intens og moden smag af mørke frugter og let sødmefulde nuancer, fuldendes af en lang og blød eftersmag. Prøv den!

Vin Data
Drue
Monastrell
Type
Rødvin
Årgang
2020
Land
Spanien
Låg
Prop
Producent
Bodega Trenza
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
DO Yecla
Lagring
6 mdr fadlagring
Økologisk
JA
Vegansk
JA
Drikkes bedst
2023-2027
Indeholder sulfitter
Ja
Anmeldelser
Guia Penin

90 points

"COLOUR; bright cherry. AROMA; ripe fruit, wild herbs, dried herbs, spicy. FLAVOUR; fruity, flavourful, balanced, good finish."

James Suckling

90 points

"Rich strawberries, black cherries and hints of prune, cured meat and dark baking spices. Full body with chewy tannins that provide a firm, spicy finish. From organically grown grapes."

VinAvisen

5 stjerner

"Vellavet rødvin med en fyldig og saftig smag med krydrede noter af kirsebær, blåbær og kaffe."

Wine Enthusiast

90 points

Wine Enthusiast

BEST BUY points

"This wine has a bouquet of black cherry, cassis and anisette. Sheathed in velvety tannins, spicy notes of clove and menthol are joined by !avors of pomegranate, cherry, espresso bean and dried sage that wend their way to a savory finish"

Medaljer

Guldmedalje Mundus Vini

Guldmedalje Bacchus

Medaljer

Awarded Wine
Gold Winner
Our Favorite

Om producenten

Trenza

Trenza blev grundlagt i 2004 af storebror David, senere stødte lillebror Jonas til. De to brødre har en lang historie i Spanien, som de immigrerede til i en meget ung alder. Den ungdommelige nysgerrighed gjorde integrationen nem for de to unge gutter, som lynhurtigt tilegnede sig en bred kulturel viden og gode sprogkundskaber. Begge drenge blev tidligt fascineret af vinproduktion, og da de blev voksne, kastede de sig over forskellige vinprojekter. Det var dog først da David startede egen produktion op i 2004, at Jonas øjnede muligheden for at indgå et tæt samarbejde med storebror.

”Trenza” betegner synergien, der opstår når to eller flere druesorter kombineres i samme vin. Brødrene anvender Monastrell, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Garnacha og Merlot i forskellige kombinationer for at opnå den ønskede synergi, som kommer til udtryk i en kraftig, kompleks og unik vin. Alle stokkene slår rødder omkring Yecla, som udgør et 4.500 ha. stort vinområde i det sydøstlige Spanien.

Brødrenes marker ligger nord for Yecla 750 - 800 meter over havets overflade. Jordbunden i området er stenet og rig på kalk og mineraler. Området nord for Yecla hedder Arriba, og er med en årlig nedbørsmængde på 2-300 mm et af de tørreste vinområder i hele verden. I Arriba når temperaturen op på 39-42 grader i dagtimerne og rammer 15 grader om natten. De ekstreme forhold leder til et meget lille udbytte, med meget høj intensitet.

I forædlingen anvender brødrene traditionel vinificering, som afsluttes af fadlagring. Brødrenes vine er fulde af saftig frugtkraft, gode krydderier fra fadene og det intense klima og en fin balance i tanninerne.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt