93 points
James Suckling
92 points
Guia Penin

Trenza Family Collection 2012

Kraftfuld og kompleks vinoplevelse. Meget begrænset antal!

På lager
DKK 199,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 249,95 DKK stk.
204,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt fra køb for 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Lam
  • Oksekød
Beskrivelse

Detaljer

Kraftfuld luksus rødvin. Kun 400 kasser produceret!

Vinen er produceret af 56% Monastrell, 26% Cabernet Sauvignon, 14% Shiraz og 4% Garnacha Tintorera. Druerne kommer fra vinmarker hvor vinstokkene i er 45-50 år gamle. Vinmarkerne er beliggende i Campo Arriba i DO Yecla. Shiraz og Garnacha Tintorera druerne er høstet i slutningen af september, og Monastrell og Cabernet er først høstet i anden uge af oktober. Efter afstilkning blev 25% af mosten fjernet, så det resterne der bliver til vinen, får mest mulig farve, aroma og smag fra drueskallerne. Druerne kold-macererede i 4-5 dage, hvorefter vinen gærede i 16-25 dage. Herefter blev vinen lagret i 28 måneder på en blanding af 228L og 500L franske egetræsfade. Vinen er kun filtreret let.

Farven er uigennemsigtig sort-lilla. Komplekse og rige aromaer af brombær, sorte kirsebær, modne blommer og lag af krydderier krydderier. Smagen er virkelig intens af sorte frugter, og bagvedliggende lækre fadnoter af chokolade, ristet eg og mokka. Lang og lagfyldt eftersmag.

Server vinen v/ 18-19 grader. Brug den til det bedste stykke oksekød du kan opdrive eller en smagsfulde lammekødsret. Husk at giv vinen luft mindst en times tid før servering.

Denne Family Collection er topvinen fra det lille danskejet vinhus Bodega Trenza. En sublim og meget intens vinoplevelse. Produktionen er mikro – kun 400 kasser produceret!

Vin Data
Drue
Cabernet Sauvignon
Grenache Tintorera
Monastrell
Shiraz
Type
Rødvin
Årgang
2012
Land
Spanien
Låg
Korkprop
Producent
Bodegas Trenza
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
15%
Region
DO Yecla
Lagring
25 mdr fadlagring
Drikkes bedst
2018-2030
Anmeldelser
Guia Penin

92 points

James Suckling

93 points

"A wealth of rich dark plums and blackberries on the nose and palate, as well as a swathe of spiced dark chocolate through the finish. Really impressive depth here."

Om producenten

Trenza

Trenza blev grundlagt i 2004 af storebror David, senere stødte lillebror Jonas til. De to brødre har en lang historie i Spanien, som de immigrerede til i en meget ung alder. Den ungdommelige nysgerrighed gjorde integrationen nem for de to unge gutter, som lynhurtigt tilegnede sig en bred kulturel viden og gode sprogkundskaber. Begge drenge blev tidligt fascineret af vinproduktion, og da de blev voksne, kastede de sig over forskellige vinprojekter. Det var dog først da David startede egen produktion op i 2004, at Jonas øjnede muligheden for at indgå et tæt samarbejde med storebror.

”Trenza” betegner synergien, der opstår når to eller flere druesorter kombineres i samme vin. Brødrene anvender Monastrell, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Garnacha og Merlot i forskellige kombinationer for at opnå den ønskede synergi, som kommer til udtryk i en kraftig, kompleks og unik vin. Alle stokkene slår rødder omkring Yecla, som udgør et 4.500 ha. stort vinområde i det sydøstlige Spanien.

Brødrenes marker ligger nord for Yecla 750 - 800 meter over havets overflade. Jordbunden i området er stenet og rig på kalk og mineraler. Området nord for Yecla hedder Arriba, og er med en årlig nedbørsmængde på 2-300 mm et af de tørreste vinområder i hele verden. I Arriba når temperaturen op på 39-42 grader i dagtimerne og rammer 15 grader om natten. De ekstreme forhold leder til et meget lille udbytte, med meget høj intensitet.

I forædlingen anvender brødrene traditionel vinificering, som afsluttes af fadlagring. Brødrenes vine er fulde af saftig frugtkraft, gode krydderier fra fadene og det intense klima og en fin balance i tanninerne.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt