EkstraBladet
FlaskeHalsen

Tim Smith Bugalugs Shiraz 2016

Fyldig og `lakridset` Shiraz fra Tim Smith

På lager
DKK 88,50
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 149,95 DKK stk.
93,50 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v. køb for min. 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • Grill mad
  • Hygge
  • Oksekød
  • Svinekød
  • Varieret buffet
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Spar ekstra 25% på et af de bedste vinkøb!

Denne Bugalugs Shiraz 2016 er kåret til et af de 10 bedste oversøiske vinkøb af Thomas Rydberg, EkstraBladet. Det var ved prisen 119 kr - nu nedsat til kun 88,50 kr, og dermed er det gode vinkøb lige blevet 25% bedre! Køb, køb, køb...!

Godt vinkøb fra Tim Smith

Denne Bugalugs Shiraz fra Tim Smith er hans `Entry-level` vin, men når vinen kommer fra legendariske Tim Smith er der intet billigt over hans billigste vin. Bugalugs Shiraz. Vinen er produceret af 100% Shiraz fra Barossa Valley som har fadlagret 8 måneder i fransk og amerikanske egetræsfade.

Bugalugs er en lækker vin, og en fantastisk vin til prisen. Du vil sjældent opstøve en ægte Barossa Shiraz til denne pris, som har samme kompleksitet. Farven er rubinrød. Aromaer af sort frugt, peber, lidt lakrids og vanilje. Fin fylde, koncentreret smag og intensitet, men også med flot struktur og en kølighed, som gør at vinen ikke bliver marmelade agtig (som det ellers har tildens til med `billigere` australske Shiraz). Modne tanniner og lav syre giver en blød og drikkevenlig stil i denne Bugalugs Shiraz. Flot og blød eftersmag.

Server vinen v/ 16-18 grader og gerne til retter med lam, vildt, gryderetter eller faste oste.

Går du efter en drikkevenlig Barossa Shiraz til en skarp pris, hvor man ikke kun smager sød marmelade frugt, så er denne Bugalugs det helt rigtige valg! En lækker, blød og kølig Shiraz som er et særdeles godt køb!

Vin Data
Drue
Shiraz
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Australien
Låg
Skruelåg
Producent
Tim Smith
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Southern Australia
Lagring
6 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2017-2025
Anmeldelser
EkstraBladet

5 stjerner

"Intense sorte bær i duften. Brombær, peber, krydderier og vanilje i smagen. Klassisk og vellavet shiraz fra down-under. Flot koncentration og en lang krydret afslutning."

FlaskeHalsen

5 stjerner

"Det er nærmest det ideelle sted på kloden, hvis man vil skabe vine med spændstighed, blødhed, solskin og krydderier. Barossa Valley i det sydlige Australien har ligefrem den udfordring, at det næsten er for nemt at skabe gode rødvine her, og derfor skal der også noget ekstra til, hvis vinene skal fremstå som noget særligt i mængden. Det formår Tim Smith at levere med denne Bugalugs, der har stor saftighed og power. Det er en vin, der rammer et fint sted mellem det bløde og krydrede, og den har den lange eftersmag med lag-på-lag-smag, der gør den til en storladen og flot oplevelse."

Om producenten

Tim Smith Wines

Først produktion var årgang 2002, og Tim Smith har siden lavet kvalitets vine, der bliver mere og mere anderkendt af eksperterne, og i dag er Tim Smith en af Australiens mest prisvindende `boutique` vinhuse.

Tim Smith er født i Adelaide og et glas ældre Yarra Yering Dry Red #2 samt et møde med vinmageren bag vinen Dr Bailey Carrodus i slutningen af 1980’erne afgjorde Tims skæbne … han ville også lave vin. Han startede derfor som hjælper i vinkælderen hos Yalumba, samtidig med han begyndte en uddannelse til vinmager.

Derefter har Tim Smith arbejdet som ansvarlig vinmager for vinhuse som St Hallett, Tatachilla og Château Tanunda.  Han har også arbejdet i Portugals Alentejo region hos Cortes de Cima og Azamor samt i Frankrig hos Chapoutier og Gabriel Meffre.

Da han en dag i september 2001 sad og drak et glas Condrieu med udsigt til Hermitage bjerget, så besluttede han sig for, at det nu var tid til at lave sine egne vine.

Han opsagde sit job, flyttede tilbage til Australien, bosatte sig i Barossa,  grundlagde Tim Smith Wines og begyndte at lave vin fra druer, som blev opkøbt hos udvalgte vinavlere.

Tim Smith laver vine på sorterne Mataro, Grenache, Shiraz og Riesling, som kan findes helt perfekte i Barossa, bl.a. på grund af gamle kloner og en stor variation i markerne. Han laver vine fra små udvalgte parceller og i små mængder, og alene hvis han kvalitetsmæssigt kan sætte sit fingeraftryk på vinen.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt