AMAZING DISCOVERIES AUGUST TIL DE HURTIGE! 12 FL LÆKRE RØDVINE FOR KUN 649 KR INCL FRI FRAGT! LÆS MERE HER

×
VinAvisen
95 points
James Halliday
93 points
Wine Front
93 points
Decanter
92 points
Wine Enthusiast
91 points
Wine Spectator
Wine Manual
Vinstyrke 2

Tim Smith Barossa Shiraz 2016

"Pitch perfect as Barossa Shiraz can be" Citat WineFront

På lager
DKK 199,00
v/ køb kassevis á 6 flasker, ellers 249,95 DKK stk.
204,00 DKK per stk. i mixkasse. Bland din egen mixkasse af forskellige vine. Dine mixkasser skal gå op i antal af 6 flasker.
  • Fri fragt v/ 499 DKK
  • Dag-til-dag levering
  • Fuld tilfredshedsgaranti

Denne vin er velegnet til:

  • And og gås
  • Grill mad
  • Oksekød
  • Vildt
Beskrivelse

Detaljer

Benchmark Barossa Shiraz fra Tim Smith

im Smith`s mest populære vine er denne 100% Shiraz. Druerne kommer fra Barossa regionen, 67% fra Barossa Valley og 33% fra Eden Valley, fra 6 forskellige marker som nærmere ligger i Eden Valley, Tanunda, Seppeltsfield, Nuriootpa, Kalimna and Light Pass. Druerne kommer primært fra gamle vinstokke med en alder på min. 100 år. Der udvælges allerede i druerne når de håndhøstes, ved optimal modenhed, og igen efter de ankommer til vingården. Druerne er fadlagret i en kombination af nye og gamle franske og amerikanske egetræsfade i 18 måneder.

Vinens elementer

Når du åbner denne vin så er du ikke i tvivl om at det er en stor australsk Shiraz du har i glasset. Farven er mørk rubinrød. Intense og komplekse aromaer, med stor frugt, blomme, brombær, anis, lakrids, peber samt underliggende noter af vanilje og eg. Hver gang du slynger vinen i glasset kommer der nye nuancer frem. I munden er vinen robust, intens, fyldig og med flot struktur. Der er også en let kølighed over vinen som gør oplevelsen perfekt, da den store frugt ikke kammer over. Eftersmagen er lang og man fornemmer tydeligt de spændende nuancer.

Serveringstemperatur og anvendelse

Nyd vinen ved 16-18° grader til kødretter som fx grill, vildt, en stor rib-eye steak eller som en oplagt vin til julens and. Vinen kan nydes nu ved 1-2 timers iltning, men den kan også med fordel stedes til hvile i kælderen og lade sig udvikle yderligere.

Top Shiraz fra Tim Smith - og hvilken vin! Kompleks, fyldig, rig og nuancefyldt Barossa Shiraz med stort lagringspotentiale.

Vin Data
Drue
Shiraz
Type
Rødvin
Årgang
2016
Land
Australien
Låg
Skruelåg
Producent
Tim Smith
Størrelse
75 cl
Alkohol Procent
14,5%
Region
Barossa Valley
Lagring
18 måneders fadlagring
Drikkes bedst
2020-2035
Anmeldelser
Decanter

93 points

"Carefully selected, layered, juicy fruit and no discernible tannins because, as the French put it, ‘la jupe cache les pieds’ (the skirt hides the feet) – and this skirt is made of stunning, velvety Shiraz."

James Halliday

95 points

"Has retained excellent crimson-purple; the bouquet is warm and inviting, with pepper, licorice and spice sprinkled on blackberry and plum fruit. It catches you by surprise once in the mouth as it drives its point home with maximum speed, fruit more than tannin at work."

VinAvisen

5 stjerner

"Stor, flot og elegant australier med et bredt smagsbillede - brombær, enebær, blommer, eukalyptus og lakrids, en positiv friskhed og dertil et strejf af fadlagring. En herlig rødvin til BBQ-folket."

Vinstyrke 2

5 stjerner

"I glasset let brændte aromaer. Mørke bær, chokolade, vilde urter og et pift af eukalyptus hænger i duften, og sødmen er fornuftigt neddæmpet. Smagsmæssigt fornemmes solbær, brombær og blåbær med indslag af bitre espressonoter og afslutningsvis tør mund."

Wine Enthusiast

92 points

"This wine's fragrant, floral nose is easy to like. Plump cranberries, blueberries and plums, violets, vanilla and black pepper are backed by tilled earth, damp leaves and mushroom characters. The palate is full and plush but not syrupy. A spine of grainy, savory tannins holds up the tangy fruit and oak spice"

Wine Front

93 points

"Blackberry, clove, sage, sweet earthiness and liquorice. Full bodied, but kind of lithe too, silky, toasty, savoury and sage-laced, mixed berries, firm acidity and insistent length. It’s a very good example of ‘classic’ Barossa Valley Shiraz"

Wine Spectator

91 points

"Dark, rich and highly perfumed, with notes of cedar, white pepper, kirsch and sandalwood, all mingling on a plush, satiny frame. Black walnut, milk chocolate and plum jam flavors linger on the finish."

Wine Manual

5 stjerner

"I næsen flyder det ud med solbær, blomme, lakrids, nelliker, karamel og kaffe. Man bliver nærmest allerede mæt af blot at lugte til vinen. Det er en super indkogt og intens smag af brombær, blommekage og kaffegrums. Vinen går hen og får en slags asket mineralitet, som smager let røget og saltet. Fadet viser sig også i vinen, hvilket afsløres af den fede vaniljesmag. Hold da op for et power-house af en vin! Dette er en ægte Barossa Shiraz, som nærmest burde være tyktflydende, grundet dens intensitet og fylde."

Medaljer

93 points Gourmet Traveller
"In the mouth it has no pretence to subtlety, but rather it is all about power"

Om producenten

Tim Smith Wines

Først produktion var årgang 2002, og Tim Smith har siden lavet kvalitets vine, der bliver mere og mere anderkendt af eksperterne, og i dag er Tim Smith en af Australiens mest prisvindende `boutique` vinhuse.

Tim Smith er født i Adelaide og et glas ældre Yarra Yering Dry Red #2 samt et møde med vinmageren bag vinen Dr Bailey Carrodus i slutningen af 1980’erne afgjorde Tims skæbne … han ville også lave vin. Han startede derfor som hjælper i vinkælderen hos Yalumba, samtidig med han begyndte en uddannelse til vinmager.

Derefter har Tim Smith arbejdet som ansvarlig vinmager for vinhuse som St Hallett, Tatachilla og Château Tanunda.  Han har også arbejdet i Portugals Alentejo region hos Cortes de Cima og Azamor samt i Frankrig hos Chapoutier og Gabriel Meffre.

Da han en dag i september 2001 sad og drak et glas Condrieu med udsigt til Hermitage bjerget, så besluttede han sig for, at det nu var tid til at lave sine egne vine.

Han opsagde sit job, flyttede tilbage til Australien, bosatte sig i Barossa,  grundlagde Tim Smith Wines og begyndte at lave vin fra druer, som blev opkøbt hos udvalgte vinavlere.

Tim Smith laver vine på sorterne Mataro, Grenache, Shiraz og Riesling, som kan findes helt perfekte i Barossa, bl.a. på grund af gamle kloner og en stor variation i markerne. Han laver vine fra små udvalgte parceller og i små mængder, og alene hvis han kvalitetsmæssigt kan sætte sit fingeraftryk på vinen.

Gode alternativer til dette
Andre kunder har også købt